Συνταγές

Απλή συνταγή για Creme Brulee

Απλή συνταγή για Creme Brulee
  Η Creme Brulee, είναι μια κρέμα γαλλικής προέλευσης, πολύ νόστιμη και με υπέροχη υφή, η οποία ψήνεται στο φούρνο. Το www.Life2day.grσας προτείνει μία νόστιμη και απλή συνταγή για να φτιάξετε και να απολαύσετε τη δική σας Creme Brulee. Υλικά: Κρέμα γάλακτος (750 γραμμάρια) Φρέσκο γάλα (250 γραμμάρια) 10 κρόκοι αυγών Ζάχαρη (165 γραμμάρια) Βανίλια […]

 

Η Creme Brulee, είναι μια κρέμα γαλλικής προέλευσης, πολύ νόστιμη και με υπέροχη υφή, η οποία ψήνεται στο φούρνο.

Το www.Life2day.grσας προτείνει μία νόστιμη και απλή συνταγή για να φτιάξετε και να απολαύσετε τη δική σας Creme Brulee.

Υλικά:

Κρέμα γάλακτος (750 γραμμάρια)

Φρέσκο γάλα (250 γραμμάρια)

10 κρόκοι αυγών

Ζάχαρη (165 γραμμάρια)

Βανίλια (ένα κλωναράκι)

Μαύρη ζάχαρη (για το κάψιμο)

Εκτέλεση:

Αρχικά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μαζί με το κλωναράκι βανίλιας, το οποίο καλό είναι να το σκίσουμε κάθετα.

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ τους κρόκους αυγών μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε στη συνέχεια το ζεστό μείγμα της κρέμας. Βγάζουμε το κλωνάρι της βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά για να ομογενοποιηθεί. Μετά τη ρίχνουμε σε ατομικά πυρίμαχα μπολ, τα οποία τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουν βάλει νερό. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170ο για 30 περίπου λεπτά. Αφού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με την μαύρη ζάχαρη και τα καίμε με φλόγιστρο ή τα βάζουμε στο γκρίλ σε ψηλή θερμοκρασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη διαδικασία καλό είναι να την κάνουμε λίγο πριν το σερβίρισμα.