Διατροφή

Μεξικάνικη κοτόσουπα: Υπέροχη και χορταστική κοτόσουπα με αβοκάντο

Μεξικάνικη κοτόσουπα: Υπέροχη και χορταστική κοτόσουπα με αβοκάντο
Μεξικάνικη κοτόσουπα: Αντικαταστήστε την κλασική μορφή της με μια μεξικάνικης έμπνευσης!

Δοκιμάστε αυτή τη μεξικανικής έμπνευσης κοτόσουπα αν έχετε βαρεθεί την απλή παλιά κοτόσουπα που φτιάχνει εδώ και χρόνια η μαμά μας. Σε αυτήν την μεξικανική εκδοχή της κοτόσουπας η προσθήκη αβοκάντο είναι απαραίτητη. για κάποια εξτρά γεύση προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί επιλογής μας και θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας. Αν φτιάξετε την συνταγή που υπάρχει παρακάτω είναι σίγουρο ότι δεν θα ξαναδοκιμάσετε κάτι άλλο σε κοτόσουπα. Ο χρόνος προετοιμασίας αυτού του πιάτου είναι 20 λεπτά, η διάρκεια μαγειρέματος είναι 1 ώρα και οι συνολικές μερίδες που θα προκύψουν από την παρακάτω συνταγή είναι 6.

Συστατικά:

  • 1 ¼ κιλό μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • κουταλιές της σούπας μείγμα καρυκευμάτων χωρισμένα
  • κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 μερίδες ζωμό κοτόπουλου
  • φλιτζάνι νερό
  • φλιτζάνι ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Για το dressing:

  • φλιτζάνι τριμμένο τυρί Cheddar
  • φλιτζάνι θρυμματισμένα τσιπς τορτίγιας
  • 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

  2. Απλώστε ομοιόμορφα τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί. Πασπαλίste με 1 κουταλιά της σούπας μείγμα καρυκευμάτων. 

  3. Ψήστε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το κέντρο του να γίνει ροζ και οι χυμοί του να τρέξουν καθαροί, 30 με 35 λεπτά. Ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης που εισάγεται στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει τουλάχιστον 74 βαθμούς Κελσίου. Αφήστε το να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε και μετά ψιλοκόψτε ή κόψτε σε λωρίδες.

  4. Όσο το κοτόπουλο ψήνεται, ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε τα κρεμμύδια και το σέλινο σε καυτό λάδι μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε ζωμό κοτόπουλου και το νερό. Αφήστε να πάρει μια βράση. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας μείγμα καρυκευμάτων, το κύμινο και το μαύρο πιπέρι. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράστε μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις, περίπου 30 λεπτά.

  5. Προσθέστε κοτόπουλο, ντομάτες και κόλιαντρο. Σιγοβράστε για 5 λεπτά. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με τυρί, τσιπς τορτίγια και αβοκάντο.