Πολιτική Φαρμάκoυ

Moderna: Χαρίζει 2,7 εκατ. δόσεις εμβολίου στο Μεξικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Moderna: Χαρίζει 2,7 εκατ. δόσεις εμβολίου στο Μεξικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Moderna: Για να καταπολεμηθεί το νέο κύμα εξάπλωσης της πανδημίας στο Μεξικό που ξεπέρασε τους 300.000 θανάτους, η Moderna χαρίζει 2,7 εκατ. εμβόλια.

Η αμερικανική εταιρεία Moderna δώρισε 2,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο Μεξικό το Σάββατο, καθώς ο επίσημος απολογισμός των θανάτων της χώρας ξεπέρασε τους 300.000 θανάτους από κορωνοϊό αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, γίνονται τόσο λίγα τεστ στη χώρα που μια κυβερνητική αναθεώρηση των πιστοποιητικών θανάτου ανεβάζει τον πραγματικό απολογισμό σε σχεδόν 460.000. Μιας και δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή όλων των κρουσμάτων, είναι αναπόφευκτο ο πραγματικός αριθμός να είναι αρκετά υψηλότερος για το Μεξικό.

Ευγνωμοσύνη από την Κυβέρνηση του Μεξικού

Μεξικανοί αξιωματούχοι χαιρέτησαν την άφιξη του φορτίου στο αεροδρόμιο της Τολούκα, ακριβώς δυτικά της Πόλης του Μεξικού, και δήλωσαν ότι τα εμβόλια θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό δασκάλων. Οι δάσκαλοι στο Μεξικό ήταν δεύτεροι στην σειρά της λήψης εμβολίου, πίσω φυσικά μόνο από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που εμβολιάστηκαν την άνοιξη. Όπως προβλέπεται, ο εμβολιασμός σε ένα διευρυμένο σύνολο ατόμων στο Μεξικό πρόκειται να θωρακίσει τη χώρα απέναντι σε ένα ακόμη κύμα της πανδημίας που εξαπλώνεται.

Τον Απρίλιο και τον Μάιο, πάνω από 2,7 εκατομμύρια δάσκαλοι πήραν τις πρώτες δόσεις εμβολίου. Αλλά οι περισσότεροι από αυτούς πήραν το εμβόλιο κινεζικής Cansino μίας δόσης, η αποτελεσματικότητα του οποίου φαίνεται να μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Το Μεξικό έχει τώρα λάβει πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και προσπαθεί να ξανανοίξει τη διαπροσωπική μάθηση σε όλα τα επίπεδα. Η Γραμματέας Παιδείας Ντελφίνα Γκόμεζ είπε: “Είμαστε ευγνώμονες που λαμβάνουμε αυτή τη δωρεά, η οποία αναμφίβολα θα βοηθήσει περισσότερα αγόρια, κορίτσια και νέους να έρθουν στις τάξεις με μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Νέο Μεξικό κινήθηκε για να παρατείνει τις υγειονομικές οδηγίες COVID-19 την Παρασκευή, λόγω μεγάλου κύματος όμικρον

Μεξικάνικη φιέστα με Chili con pollo!

Τραγανά και πεντανόστιμα μεξικάνικα tacos

Νομοθεσίες χωρών της Λατινικής Αμερικής για τις αμβλωσεις που βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές των γυναικών και καταπατούν βασικές ελευθέριες τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ν. Γκογκοζώτου: Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς

Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται αρκετά γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς και οι διαδικασίες αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης έχουν πλέον επισπευθεί, τόνισε η Νάντια Γκογκοζώτου, κατά τον χαιρετισμό της στην τελετή έναρξης του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Σπάνιων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμάκων.

ΕΟΠΥΥ: Έκτακτα μέτρα για πλημμυροπαθείς - Φάρμακα

ΕΟΠΥΥ: Σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία έχει εξασφαλιτεί η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους στους πολίτες που είτε έχουν αποκλειστεί, είτε έχουν εγκαταλείψει τις οικίες τους.

ΦΣΘ: Στο κόκκινο παραμένουν οι ελλείψεις φαρμάκων

ΦΣΘ: Στόχος όλων μας οφείλει να είναι η διασφάλιση της πρόσβασης των ασθενών στο αναγκαίο για τη θεραπεία τους φάρμακο, τη στιγμή που το χρειάζονται και η προστασία της δημόσιας υγείας.