Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους: Από 12/11 αναμνηστική δόση και με Moderna – Αύξηση 185% στα ραντεβού για 1η δόση [vid]

Θεμιστοκλέους: Από 12/11 αναμνηστική δόση και με Moderna – Αύξηση 185% στα ραντεβού για 1η δόση [vid]

Θεμιστοκλέους: Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη ή αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, ο κ. Θεμοστοκλέους εξήγησε ότι η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (8/11), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι 6 εκατομμ. 750 χιλ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 73,5 % του ενήλικου πληθυσμού. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος για τους πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση στην ΕΕ είναι 69,2 % στον γενικό πληθυσμό και 80,7 στον ενήλικο πληθυσμό. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους περισσότεροι από 6 εκατομμ. 430 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 70, 2 % επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 75,5 %.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προσέθεσε πως η Ελλάδα είναι στην 6η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών όσον αφορά τους εμβολιασμούς και στην 16η θέση όσον αφορά τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Αυξήθηκαν τα ραντεβού για τα εμβόλια: στο 185% η αύξηση των ραντεβού για 1η δόση

Παράλληλα ο κ. Θεμοστοκλέους, τόνισε πως σημειώθηκε πολύ σημαντική αύξηση τόσο στα ραντεβού για την πρώτη εμβολιαστική δόση όσο και σε αυτά που αφορούν την τρίτη ή αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως είπε:

  • Τις τελευταίες επτά ημέρες η αύξηση των ραντεβού που κλείστηκαν για πρώτη δόση έφτασε στο 185% , με 175 χιλ, να κλείνονται σε σύγκριση με τα 60 χιλ. της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Την ίδια ώρα 275 χιλ. ραντεβού κλείστηκαν για την τρίτη δόση, πολύ περισσότερα από τα 94 χιλ. που κλείστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (αύξηση 200%).
  • Ενώ, μόνο σήμερα, Δευτέρα 8/11 κλείστηκαν 30 χιλ.ραντεβού πρώτης δόσης και 55 χιλ. ραντεβού τρίτης δόσης.

 

Από τις 12 Νοεμβρίου δυνατότητα για αναμνηστική δόση και με το σκεύασμα της Moderna

Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη ή αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, ο κ. Θεμοστοκλέους εξήγησε ότι η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής δόσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ακολουθεί το βίντεο της ενημέρωσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με τεστ οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες - Τι αλλάζει από σήμερα

Μαρία Θεοδωρίδου: Ο βασικός εμβολιασμός έχει αποτρέψει 8,5 χιλ. θανάτους-Έκκληση για εμβολιασμό εγκύων

Κορωνοϊός 8/11 – 7.335 νέα κρούσματα – 65 νεκροί – 477 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.