Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους: Από 12/11 αναμνηστική δόση και με Moderna – Αύξηση 185% στα ραντεβού για 1η δόση [vid]

Θεμιστοκλέους: Από 12/11 αναμνηστική δόση και με Moderna – Αύξηση 185% στα ραντεβού για 1η δόση [vid]

Θεμιστοκλέους: Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη ή αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, ο κ. Θεμοστοκλέους εξήγησε ότι η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (8/11), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι 6 εκατομμ. 750 χιλ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 73,5 % του ενήλικου πληθυσμού. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος για τους πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση στην ΕΕ είναι 69,2 % στον γενικό πληθυσμό και 80,7 στον ενήλικο πληθυσμό. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους περισσότεροι από 6 εκατομμ. 430 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 70, 2 % επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 75,5 %.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προσέθεσε πως η Ελλάδα είναι στην 6η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών όσον αφορά τους εμβολιασμούς και στην 16η θέση όσον αφορά τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Αυξήθηκαν τα ραντεβού για τα εμβόλια: στο 185% η αύξηση των ραντεβού για 1η δόση

Παράλληλα ο κ. Θεμοστοκλέους, τόνισε πως σημειώθηκε πολύ σημαντική αύξηση τόσο στα ραντεβού για την πρώτη εμβολιαστική δόση όσο και σε αυτά που αφορούν την τρίτη ή αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως είπε:

  • Τις τελευταίες επτά ημέρες η αύξηση των ραντεβού που κλείστηκαν για πρώτη δόση έφτασε στο 185% , με 175 χιλ, να κλείνονται σε σύγκριση με τα 60 χιλ. της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Την ίδια ώρα 275 χιλ. ραντεβού κλείστηκαν για την τρίτη δόση, πολύ περισσότερα από τα 94 χιλ. που κλείστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (αύξηση 200%).
  • Ενώ, μόνο σήμερα, Δευτέρα 8/11 κλείστηκαν 30 χιλ.ραντεβού πρώτης δόσης και 55 χιλ. ραντεβού τρίτης δόσης.

 

Από τις 12 Νοεμβρίου δυνατότητα για αναμνηστική δόση και με το σκεύασμα της Moderna

Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη ή αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, ο κ. Θεμοστοκλέους εξήγησε ότι η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής δόσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ακολουθεί το βίντεο της ενημέρωσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με τεστ οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες - Τι αλλάζει από σήμερα

Μαρία Θεοδωρίδου: Ο βασικός εμβολιασμός έχει αποτρέψει 8,5 χιλ. θανάτους-Έκκληση για εμβολιασμό εγκύων

Κορωνοϊός 8/11 – 7.335 νέα κρούσματα – 65 νεκροί – 477 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κοινή ανακοίνωση των ECDC & EMA για τους εμβολιασμούς covid - Συστάσεις για το φθινόπωρο

Στην ίδια ανακοίνωσή τους το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ECDC και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων EMA καθιστούν σαφές πως οι μελλοντικές εκστρατείες εμβολιασμού ενόψει του χειμώνα πρέπει να δίνουν προτεραιότητα σε όσους διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά (ανεξάρτητα από ηλικία) και στις εγκύους.

Τα κρούσματα τροφιμογενών ασθενειών αφορούν συχνότερα τον νοροϊό

"Τα ευρήματα της παρούσας έκθεσης μπορούν να βοηθήσουν τις αρχές δημόσιας υγείας και τον κλάδο των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης τροφίμων να αναπτύξουν βάσει δεδομένων αποτελεσματικές προσεγγίσεις για την πρόληψη των κρουσμάτων τροφιμογενών ασθενειών", γράφουν οι συγγραφείς.

Έρχονται τα Ψηφιακά ραντεβού στα Κέντρα Υγείας & στα Νοσοκομεία

Εξάλλου, όπως προανήγγειλε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πρόσφατα, θέλουμε να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο σύστημα για τα ραντεβού στα νοσοκομεία, το οποίο θα είναι σύντομα έτοιμο και το κεντρικό εργαλείο και έργο είναι ατομικός ψηφιακός φάκελος υγείας. Να έχω το ιατρικό μου ιστορικό σε ένα σημείο».

Νέο ΕΣΥ Διοικητές: Ποιες αλλαγές έρχονται στις διοικήσεις των νοσοκομείων μετά τις εκλογές

Τα πτυχία θα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο με την προϋπόθεση αυτά να συνάδουν με το αντικείμενο της Διοίκησης Επιχειρήσεων Η εμπειρία σε αντίστοιχες θέσεις σε Μονάδες Υγείας της χώρας μας είτε του εξωτερικού Οι manager θα έχουν συμβόλαιο για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, όπως, αύξηση κερδών μέσω αξιοποίησης χώρων μέσα στο νοσοκομείο. Θα μπορούν, δηλαδή, να στήνουν και επιχειρήσεις εντός του νοσοκομείου που θα αυξάνουν τα έσοδα, όπως ανθοπωλεία, εστιατόρια κ.λ.π. στα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα.