Πολιτική Υγείας

Θεμιστοκλέους: Από 12/11 αναμνηστική δόση και με Moderna – Αύξηση 185% στα ραντεβού για 1η δόση [vid]

Θεμιστοκλέους: Από 12/11 αναμνηστική δόση και με Moderna – Αύξηση 185% στα ραντεβού για 1η δόση [vid]

Θεμιστοκλέους: Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη ή αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, ο κ. Θεμοστοκλέους εξήγησε ότι η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (8/11), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι 6 εκατομμ. 750 χιλ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 73,5 % του ενήλικου πληθυσμού. Την ίδια ώρα, ο μέσος όρος για τους πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση στην ΕΕ είναι 69,2 % στον γενικό πληθυσμό και 80,7 στον ενήλικο πληθυσμό. Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους περισσότεροι από 6 εκατομμ. 430 χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 70, 2 % επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 75,5 %.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προσέθεσε πως η Ελλάδα είναι στην 6η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών όσον αφορά τους εμβολιασμούς και στην 16η θέση όσον αφορά τους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς.

Αυξήθηκαν τα ραντεβού για τα εμβόλια: στο 185% η αύξηση των ραντεβού για 1η δόση

Παράλληλα ο κ. Θεμοστοκλέους, τόνισε πως σημειώθηκε πολύ σημαντική αύξηση τόσο στα ραντεβού για την πρώτη εμβολιαστική δόση όσο και σε αυτά που αφορούν την τρίτη ή αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, όπως είπε:

  • Τις τελευταίες επτά ημέρες η αύξηση των ραντεβού που κλείστηκαν για πρώτη δόση έφτασε στο 185% , με 175 χιλ, να κλείνονται σε σύγκριση με τα 60 χιλ. της προηγούμενης εβδομάδας.
  • Την ίδια ώρα 275 χιλ. ραντεβού κλείστηκαν για την τρίτη δόση, πολύ περισσότερα από τα 94 χιλ. που κλείστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα (αύξηση 200%).
  • Ενώ, μόνο σήμερα, Δευτέρα 8/11 κλείστηκαν 30 χιλ.ραντεβού πρώτης δόσης και 55 χιλ. ραντεβού τρίτης δόσης.

 

Από τις 12 Νοεμβρίου δυνατότητα για αναμνηστική δόση και με το σκεύασμα της Moderna

Την δυνατότητα να λάβουν την τρίτη ή αναμνηστική δόση εμβολίου κατά της Covid με το σκεύασμα της Moderna, θα έχουν οι πολίτες από τις 12 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ειδικότερα, ο κ. Θεμοστοκλέους εξήγησε ότι η αναμνηστική δόση θα χορηγείται με την μισή ποσότητα της κανονικής δόσης, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ακολουθεί το βίντεο της ενημέρωσης:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Με τεστ οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες - Τι αλλάζει από σήμερα

Μαρία Θεοδωρίδου: Ο βασικός εμβολιασμός έχει αποτρέψει 8,5 χιλ. θανάτους-Έκκληση για εμβολιασμό εγκύων

Κορωνοϊός 8/11 – 7.335 νέα κρούσματα – 65 νεκροί – 477 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς.