Πολιτική Υγείας

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson, μπορούν να λάβουν αναμνηστική δόση Pfizer [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: Όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson, μπορούν να λάβουν αναμνηστική δόση Pfizer [vid]

Μάριος Θεμιστοκλέους: 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson και έχουν περάσει 2 μήνες από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση μπορεί να γίνει είτε με το ίδιο σκεύασμα, είτε με αυτό της Pfizer. 

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα (1/11), ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε πως σήμερα ξεπεράσαμε τους 12.900.000 εμβολιασμούς στη χώρα. 6.640.000 πολίτες (63,4%) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου, ενώ 6.380.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 60,8% του γενικού πληθυσμού. Όπως είπε, ο μέσος όρος στην ΕΕ για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με τουλάχιστον μία δόση είναι 68,8 % του γενικού πληθυσμού.

Στις 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για αναμνηστική δόση για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο J&J

Παράλληλα ανέφερε πως στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό της Johnson & Johnson και έχουν περάσει 2 μήνες από την ημερομηνία του εμβολιασμού τους. Η αναμνηστική δόση θα γίνεται είτε με το ίδιο εμβόλιο, είτε με αυτό της Pfizer διευκρίνισε και προσέθεσε πως τις επόμενες ημέρες, μετά από κάποιες τεχνικές ρυθμίσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν στο σύστημα, θα είναι εφικτό να γίνει αναμνηστική δόση και με το εμβόλιο της Moderna. Η ημερομηνία για την έναρξη της χορήγησης αναμνηστικών δόσεων με το σκεύασμα της Moderna θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα, συμπλήρωσε.

“Εξετάζεται” η αναμνηστική δόση για τους κάτω των 50 ετών

Τέλος ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να αποφασίσει, σχετικά με τις συστάσεις εμβολιασμού που αφορούν την αναμνηστική δόση για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί έξι μήνες νωρίτερα και είναι κάτω των 50 ετών. Εφόσον η Επιτροπή δώσει το «πράσινο φως», είπε, πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες όπου θα είναι δυνατός ο προγραμματισμός ραντεβού.

Ακολουθεί βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 1/11 – 5.449 νέα κρούσματα – 52 νεκροί – 430 διασωληνωμένοι

1/11: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Μαρία Θεοδωρίδου: Η ανοσία από το εμβόλιο υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από τη νόσηση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Τώρα η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Σε ποιους πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της Υγείας και πώς πρόκειται να πορευθεί η κυβέρνηση σε σχέση με το ΕΚΑΒ, το νέο ΕΣΥ, τις προσλήψεις και τις ελλείψεις που παρατηρούνται στα φάρμακα;

Σήμερα στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Βουλή προϋπολογισμός: Παρά το γεγονός ότι η χρονιά που μας πέρασε και που συνεχίζουμε να διανύουμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη λόγω των φυσικών καταστροφών, εντούτοις κλείνει με πρωτογενές πλεόνασμα που κυμαίνεται κοντά στο 1,1% κι όχι 0,7%, όπως ήταν η επίσημη στόχευση, ιδιαίτερα μετά και τη θεομηνία Daniel.

ΚΕΤΕΚΝΥ - Έχει ετοιμάσει νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

ΚΕΤΕΚΝΥ: Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το νέο σύστημα κοστολόγησης σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας με DRGs. Ήδη το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών ΚΕΤΕΚΝΥ, το Ινστιτούτο για τα DRGs, έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ένταξης όλων των νοσοκομείων στην ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα ώστε να καταγράφονται ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα. […]

Στη Μάλτα 9 ηγέτες χωρών του Ευρωπαϊκού νότου αναζητούν λύσεις για το μεταναστευτικό - Παρέμβαση Μητσοτάκη

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία στον τομέα της άμυνας, αλλά και η κοινή στάση στο ζήτημα φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην κοινή δήλωση που συνυπέγραψαν, οι εννέα ηγέτες εκφράζουν, μεταξύ άλλων, τη στήριξή τους στις προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών στο κυπριακό πρόβλημα

Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών υπέρ των πληγέντων της Θεσσαλίας

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν, επίσης, τα θέματα που αφορούν στην αποζημίωση καλλιεργειών και στη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων, στην αποζημίωση και αναπλήρωση ζωϊκού κεφαλαίου που καταστράφηκε από τις πλημμύρες και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, καθώς και ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία και χρηματοδότηση επιχειρήσεων που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τι απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη σχέση του με την Ειρήνη Αγαπηδάκη;

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Με αφορμή την "αλλαγή πλεύσης" της κ. Αγαπηδάκη μετά τις διευκρινίσεις του Υπουργείου για το αντιγριπικό εμβόλιο, ο Υπουργός ένιψσε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.