Πολιτική Υγείας

Μέγα Κύμα Omicron: Το Νέο Μεξικό επεκτείνει την εντολή της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Μέγα Κύμα Omicron: Το Νέο Μεξικό επεκτείνει την εντολή της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Επιπλέον, κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει να μην χαρακτηριστεί η παραλλαγή "ήπια". Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου εκεί, ωστόσο, έχουν αναγνωρίσει ότι η πλειονότητα των ασθενών νοσηλεύονται για ζητήματα που δεν σχετίζονται με τον ιό και ότι η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλο μέρος της πίεσης στις εγκαταστάσεις.

Μέγα Κύμα Omicron: Το Νέο Μεξικό κινήθηκε για να παρατείνει τις υγειονομικές παραγγελίες COVID-19 την Παρασκευή. Σε έκτακτη διαταγή δημόσιας υγείας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας του Νέου Μεξικό, Δρ. Ντέιβιντ Σκρας, ζήτησε από όλα τα άτομα ηλικίας 2 ετών και άνω να φορούν μάσκα προσώπου σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, εκτός από όταν τρώνε και πίνουν. Οποιαδήποτε επιχείρηση, εγκατάσταση ή μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επισκέπτονται, τακτικά, μέλη του κοινού πρέπει να αναφέρει όταν υπάρχει περιστατικό COVID στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Νέου Μεξικού, καθώς και να τηρεί τις σχετικές Πρακτικές Ασφάλειας έναντι της COVID-19.

Τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα σχολεία K-12 και τα σχολεία κατ’ οίκον που εξυπηρετούν παιδιά που δεν είναι μέλη του νοικοκυριού θα πρέπει να τηρούν τις απαιτήσεις κάλυψης προσώπου και άλλων πρακτικών ασφαλών για την COVID-19 για προσωπική εκπαίδευση. Επιπλέον, το τμήμα απαιτεί από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και ορισμένους υπαλλήλους να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τους εμβολιασμούς τους κατά της COVID-19. Αυτή η παράταση, που διαρκεί για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα, έρχεται καθώς οι παραλλαγές του κορωνοϊού συνεχίζουν να μολύνουν ανθρώπους σε όλην τη χώρα.

Την Παρασκευή, το κράτος έσπασε το ρεκόρ του για τα περισσότερα κρούσματα COVID-19 σε μια μέρα, σύμφωνα με το KOB4.

Το τμήμα ανέφερε 4.246 νέα κρούσματα, με ποσοστό θετικότητας επτά ημερών 23,3%.

Ενώ πολλές από τις πρόσφατες θετικές περιπτώσεις που συνδέονται με την παραλλαγή όμικρον φάνηκαν να είναι ηπιότερες λοιμώξεις χωρίς νοσηλεία, τα νοσοκομεία του Νέου Μεξικού συνεχίζουν να λειτουργούν με πρότυπα περίθαλψης που δίνουν προτεραιότητα σε άμεσες ιατρικές έκτακτες ανάγκες.

Επιπλέον, κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει να μην χαρακτηριστεί η παραλλαγή “ήπια”. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου εκεί, ωστόσο, έχουν αναγνωρίσει ότι η πλειονότητα των ασθενών νοσηλεύονται για ζητήματα που δεν σχετίζονται με τον ιό και ότι η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλο μέρος της πίεσης στις εγκαταστάσεις.

Τα κρατικά στοιχεία έδειξαν ότι 539 άτομα νοσηλεύτηκαν την Παρασκευή για λοίμωξη από COVID, αριθμός που είναι λιγότερος από ό,τι κατά τις προηγούμενες αιχμές.

Ο Σκρας είπε την Τετάρτη ότι οι υγειονομικές αρχές αναμένουν ότι η παραλλαγή όμικρον θα κορυφωθεί εντός δύο έως τεσσάρων εβδομάδων

“Εάν η όμικρον είναι τόσο μικρής διάρκειας όσο ελπίζουμε, αυτή θα μπορούσε να είναι τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Και αν μπορέσουμε να φτάσουμε στην άλλη πλευρά της, αυτό θα ήταν καλό”, είπε σε μια ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κολομβία και Μεξικό στον αγώνα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Καταπολέμηση της νόσου COVID-19 με χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας

Η επίδραση της Omicron σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".