Πολιτική Υγείας

Μέγα Κύμα Omicron: Το Νέο Μεξικό επεκτείνει την εντολή της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Μέγα Κύμα Omicron: Το Νέο Μεξικό επεκτείνει την εντολή της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Επιπλέον, κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει να μην χαρακτηριστεί η παραλλαγή "ήπια". Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου εκεί, ωστόσο, έχουν αναγνωρίσει ότι η πλειονότητα των ασθενών νοσηλεύονται για ζητήματα που δεν σχετίζονται με τον ιό και ότι η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλο μέρος της πίεσης στις εγκαταστάσεις.

Μέγα Κύμα Omicron: Το Νέο Μεξικό κινήθηκε για να παρατείνει τις υγειονομικές παραγγελίες COVID-19 την Παρασκευή. Σε έκτακτη διαταγή δημόσιας υγείας, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας του Νέου Μεξικό, Δρ. Ντέιβιντ Σκρας, ζήτησε από όλα τα άτομα ηλικίας 2 ετών και άνω να φορούν μάσκα προσώπου σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, εκτός από όταν τρώνε και πίνουν. Οποιαδήποτε επιχείρηση, εγκατάσταση ή μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επισκέπτονται, τακτικά, μέλη του κοινού πρέπει να αναφέρει όταν υπάρχει περιστατικό COVID στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Νέου Μεξικού, καθώς και να τηρεί τις σχετικές Πρακτικές Ασφάλειας έναντι της COVID-19.

Τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα σχολεία K-12 και τα σχολεία κατ’ οίκον που εξυπηρετούν παιδιά που δεν είναι μέλη του νοικοκυριού θα πρέπει να τηρούν τις απαιτήσεις κάλυψης προσώπου και άλλων πρακτικών ασφαλών για την COVID-19 για προσωπική εκπαίδευση. Επιπλέον, το τμήμα απαιτεί από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και ορισμένους υπαλλήλους να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τους εμβολιασμούς τους κατά της COVID-19. Αυτή η παράταση, που διαρκεί για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα, έρχεται καθώς οι παραλλαγές του κορωνοϊού συνεχίζουν να μολύνουν ανθρώπους σε όλην τη χώρα.

Την Παρασκευή, το κράτος έσπασε το ρεκόρ του για τα περισσότερα κρούσματα COVID-19 σε μια μέρα, σύμφωνα με το KOB4.

Το τμήμα ανέφερε 4.246 νέα κρούσματα, με ποσοστό θετικότητας επτά ημερών 23,3%.

Ενώ πολλές από τις πρόσφατες θετικές περιπτώσεις που συνδέονται με την παραλλαγή όμικρον φάνηκαν να είναι ηπιότερες λοιμώξεις χωρίς νοσηλεία, τα νοσοκομεία του Νέου Μεξικού συνεχίζουν να λειτουργούν με πρότυπα περίθαλψης που δίνουν προτεραιότητα σε άμεσες ιατρικές έκτακτες ανάγκες.

Επιπλέον, κορυφαίοι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει να μην χαρακτηριστεί η παραλλαγή “ήπια”. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου εκεί, ωστόσο, έχουν αναγνωρίσει ότι η πλειονότητα των ασθενών νοσηλεύονται για ζητήματα που δεν σχετίζονται με τον ιό και ότι η έλλειψη προσωπικού είναι μεγάλο μέρος της πίεσης στις εγκαταστάσεις.

Τα κρατικά στοιχεία έδειξαν ότι 539 άτομα νοσηλεύτηκαν την Παρασκευή για λοίμωξη από COVID, αριθμός που είναι λιγότερος από ό,τι κατά τις προηγούμενες αιχμές.

Ο Σκρας είπε την Τετάρτη ότι οι υγειονομικές αρχές αναμένουν ότι η παραλλαγή όμικρον θα κορυφωθεί εντός δύο έως τεσσάρων εβδομάδων

“Εάν η όμικρον είναι τόσο μικρής διάρκειας όσο ελπίζουμε, αυτή θα μπορούσε να είναι τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Και αν μπορέσουμε να φτάσουμε στην άλλη πλευρά της, αυτό θα ήταν καλό”, είπε σε μια ενημέρωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κολομβία και Μεξικό στον αγώνα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Καταπολέμηση της νόσου COVID-19 με χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας

Η επίδραση της Omicron σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΥ: Το 1/3 των γυναικών αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό

ΠΟΥ: Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των μητρικών θανάτων, εστιάζοντας όχι μόνο στις άμεσες βιοϊατρικές αιτίες τους, αλλά και στη σύνθετη αλληλεπίδραση ευρύτερων συνθηκών.

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.

Νέα εντολή να εγκαταλείψουν τον Νότο 600.000 άμαχοι στη Γάζα

Πόλεμος Γάζα: Καινούργιος Γολγοθάς για τους αμάχους στη Γάζα καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις όπως λένε βρίσκονται τώρα «στην καρδιά» της Χαν Γιουνίς στο νότο, όπου πιστεύεται ότι κρύβονται οι ηγέτες της Χαμάς.

15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, οι Ομάδες Δράση και Δίας, αλλά και οχήματα εκτόξευσης νερού. Φύλαξη θα υπάρχει σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, γραφεία κομμάτων, αλλά και σε αστυνομικές υπηρεσίες. Επίσης, ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο» θα κλείσει στις 9 το πρωί και ο σταθμός «Μοναστηράκι» από τις 11:00 έως τις 15:00 και από τις 18:00 μέχρι νεωτέρας. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης:Έρχεται μια μεγάλη, βαθιά αλλά βιώσιμη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ

Όλη η Ελλάδα επισκέπτεται τις δημόσιες δομές υγείας καθώς το 9μηνο Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2022 ,επισκέφθηκαν το Σύστημα Υγείας 7.200.000 άτομα και το 2023 το αντίστοιχο 9μηνο έχουμε 8.500.000 επισκέψεις. Άρα το σύστημα χρειάζεται σεβασμό από την μια πλευρά και από την άλλη να το προσεγγίσουμε με βάση τη νέα στρατηγική. Με μια μεγάλη, βαθιά αλλά βιώσιμη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ.

Ξεκινάει το Πανελλήνιο Συνέδριο 2023 για τα 40 χρόνια ΕΣΥ

Σήμερα ξεκινάει τις εργασίες του το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023, με τίτλο «40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ - Συνεργατικές λύσεις για ένα βιώσιμο Σύστημα Υγείας» που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (Ε.Ε.Ε.Ο.Π.Υ.), με την υποστήριξη πολλών επιστημονικών φορέων.