Διατροφή

Μακαρονοσαλάτα: Μια ανάλαφρη συνταγή γεμάτη δροσιά και χρώμα

Μακαρονοσαλάτα: Μια ανάλαφρη συνταγή γεμάτη δροσιά και χρώμα
Μακαρονοσαλάτα: Η μακαρονοσαλάτα είναι μια κλασική συνταγή που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία σε κάθε καλοκαιρινή συνάντηση και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί.

Η μακαρονοσαλάτα είναι μια κλασική συνταγή που όλοι περιμένουν με ανυπομονησία σε κάθε καλοκαιρινή συνάντηση και είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Είναι απλό να τη συνδυάσετε και, όταν γίνει σωστά, είναι μια κρεμώδης, λαμπερή προσθήκη σε κάθε πάρτι ή για πικνίκ. Οι τρεις εντολές για να φτιάξετε τέλεια μακαρονοσαλάτα:

  • Έχετε μια φωτεινή εμπειρία. Το μυστικό για να έχετε μια γυαλιστερή μακαρονοσαλάτα είναι να μην υπερβάλετε με τη μαγιονέζα και να έχετε μια καλή ποσότητα οξέος (με τη μορφή χυμού λεμονιού εδώ) για να χαλαρώσετε το ντρέσινγκ, ώστε να μην καταλήξετε με ένα κακό χάλι.
  • Επιλέξτε τη σωστή γεύση. Κάθε στοιχείο που επιλέγεται σε αυτή τη σαλάτα φέρνει κάτι στο τραπέζι για να φτιάξετε μια υπέροχη σύνθεση. Το σέλινο φέρνει φρεσκάδα, οι ντομάτες προσφέρουν γλυκές εκρήξεις umami και οι ελιές δίνουν αυτή την άλμη και φρουτώδες.
  • Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας στην εντέλεια. Φιλική υπενθύμιση: Τα ζυμαρικά πρέπει πάντα να μαγειρεύονται al dente! Ακολουθήστε τις οδηγίες του κουτιού σας, προσθέτοντας 2 κ.σ. (ναι, πραγματικά) αλάτι στο νερό. Μόλις ψηθούν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε καλά και τα ξεπλένουμε αμέσως (αυτό σταματά τη διαδικασία μαγειρέματος και διαχωρίζει τα noodles). Χρησιμοποιήστε μια κουζίνα ή χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε την υπερβολική υγρασία εάν χρειάζεται.

Μπορώ να την προετοιμάσω νωρίτερα;

Απολύτως! Αλλά έχετε κατά νου τον ιερό μας κανόνα για την προετοιμασία οποιασδήποτε σαλάτας: Ντύστε τη όσο το δυνατόν πιο κοντά στην ώρα του σερβιρίσματος. Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτή τη σαλάτα mac μια μέρα νωρίτερα, αλλά κρατήστε το dressing και τα συστατικά ξεχωριστά μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε. Όταν είστε έτοιμοι να φάτε, απλώς ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε. Αν σας περισσέψει, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο για περίπου 4 ημέρες.

Συστατικά

  • Αλάτι kosher
  • 350 γρ. ζυμαρικά
  • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα στη μέση και σε φέτες
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 1/2 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση και σε φέτες

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε αμέσως τα ζυμαρικά με κρύο νερό. Στραγγίζουμε ξανά και μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ. Περιχύνετε με λάδι για να μην κολλήσει.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γαλακτωματοποιηθούν και αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 3

Προσθέστε τις ντομάτες, το σέλινο, το καρότο και τις ελιές στο μπολ με τα ζυμαρικά. Περιχύνουμε το dressing και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά, περίπου 1 λεπτό.