Διατροφή

Κοτόπουλο: Φτιάξτε κρεμώδες κοτόπουλο με σπανάκι και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια!

Κοτόπουλο: Φτιάξτε κρεμώδες κοτόπουλο με σπανάκι και ξετρελάνετε όλη την οικογένεια!
Κοτόπουλο: Το κρεμώδες κοτόπουλο με σπανάκι είναι ιδανικό για ένα δείπνο μέσα στην εβδομάδα.

Το κρεμώδες κοτόπουλο με σπανάκι είναι ιδανικό για ένα δείπνο μέσα στην εβδομάδα. Μαγειρέψτε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσουν σε μια παχιά, κρεμώδη σάλτσα. Το σπανάκι και ο χυμός λεμονιού είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανανεώσετε τη γεύση του κοτόπουλου! Αυτή η υγιεινή επιλογή είναι βέβαιο ότι θα ευχαριστήσει όλη την οικογένεια.

Κρεμώδες κοτόπουλο με σπανάκι

Συστατικά συνταγής:

  • 100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες στραγγισμένες, κομμένες κατά μήκος, συν 1 κουταλιά της σούπας
  • λάδι από το βάζο για το τηγάνισμα
  • 2 συσκευασίες x 300g φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 5 κσ κορν φλάουρ
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ κύβο ζωμό κοτόπουλου, μέχρι 100 ml
  • Συσκευασία 250g baby σπανάκι
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • 150 ml μονή κρέμα

Μέθοδος Παρασκευή:

  • Βάλτε τις λιαστές ντομάτες σε ένα μικρό, ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ και καλύψτε με 200 ml βραστό νερό. αφήνω στην άκρη.
  • Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε 2 κομμάτια μεμβράνης και χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να τρίψετε απαλά τα πιο χοντρά μέρη για να τα ισιώσετε λίγο, ώστε τα στήθη να είναι ομοιόμορφα. Αλατίζετε και αλείφετε ελαφρά με 4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ.
  • Ζεσταίνετε το λιωμένο λάδι ντομάτας σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι με καπάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια τηγανίζετε τα στήθη κοτόπουλου, χωρίς να τα γυρίσετε, για 4-6 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σκεπάζετε να διατηρηθεί ζεστό.
  • Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. προσθέστε λίγο νερό αν αρχίσει να πιάνει. Προσθέστε το ζωμό και τις λιαστές ντομάτες. σιγοβράζουμε για 1 λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε το καπάκι και ανακατέψτε καλά.

  • Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας νερό σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε το μείγμα κορν φλάουρ, το χυμό λεμονιού και την κρέμα στο τηγάνι και σιγοβράστε για 2 λεπτά μέχρι να πήξει. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι, σκεπάστε και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να ζεσταθεί το κοτόπουλο και μετά σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!!!