Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Χριστούγεννα: Εορταστική συνταγή a la crème με κοτόπουλο και μανιτάρια

Χριστούγεννα: Εορταστική συνταγή a la crème με κοτόπουλο και μανιτάρια

Χριστούγεννα: Νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο και μανιτάρια a la crème για ένα οικογενειακό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Το κοτόπουλο “a la crème”, είναι μια από τις αγαπημένες μας συνταγές με κοτόπουλο, και σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα σε όλο τον κόσμο. Το μόνο παρόμοιο πιάτο που μπορούμε να σκεφτούμε, που μπορεί να συγκριθεί με αυτό από άποψη νοστιμιάς είναι ένα κρεμώδες κοτόπουλο με ζυμαρικά.

Συστατικά:

– 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
– 150 γρ μανιτάρια (κοινά) μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
– 60 ml νερό (1/4 φλιτζάνι)
– 125 ml ελαιόλαδο (1/2 φλιτζάνι)
– 250 ml λευκό κρασί (1 φλιτζάνι)
– 1 κουταλιά της σούπας φρέσκια ρίγανη , ψιλοκομμένο (ή 1-2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο)
– 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα, απαλή γεύση
– 200 ml κρέμα γάλακτος (τουλάχιστον 30% λιπαρά)
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
– αλάτι και πιπέρι


Προετοιμασία:

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση, κατά μήκος. Έτσι, θα έχετε φέτες πάχους 1-2 εκατοστών, οι οποίες μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Στη συνέχεια, κόψτε κάθε φέτα σε 5-6 κομμάτια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το νερό και το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο αρχίσει να ασπρίζει, γυρίζουμε τα κομμάτια από την άλλη πλευρά. Όταν εξατμιστεί όλο το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια.
  • Σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν τελείως το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κρέμα. Μαγειρέψτε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και σερβίρουμε με λίγο ρύζι στο πλάι. Καλή σας απόλαυση!

Αυτό το πιάτο σερβίρεται ιδανικά με ρύζι στο πλάι ή/και μια φέτα φρεσκοψημένο ψωμί, για να σκουπίσετε το πιάτο από όλη τη νόστιμη κρεμώδη σάλτσα! Μπορείτε επίσης να σερβίρετε μια ωραία πράσινη σαλάτα μαζί του. Αν, ωστόσο, δεν φοβάστε τους υδατάνθρακες, το σερβίρισμα με ελληνικές πατάτες φούρνου με λεμόνι-σκόρδο είναι ο ιδανικός συνδυασμός!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα επηρεάζουν τον εγκέφαλό μας;

Δημιουργήστε Pancakes με μπανάνα

Δημιουργήστε ένα νόστιμο δείπνο με υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο σας!

Φτιάξτε πατάτες ογκραντέν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon