Διατροφή

Jackfruit: Οφέλη από την προσθήκη του στη διατροφή ασθενών με διαβήτη

Jackfruit: Οφέλη από την προσθήκη του στη διατροφή ασθενών με διαβήτη
Jackfruit: Η προσθήκη μόνο 30 γραμμαρίων αλεύρου πράσινου jackfruit ή άττα σε κάθε γεύμα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Το άγουρο, πράσινο αλεύρι από jackfruit γίνεται δημοφιλές στους λάτρεις της υγείας για τις δυνάμεις του που μειώνουν το σάκχαρο στο αίμα. Σε μια πρόσφατη μελέτη, ανακαλύφθηκε ότι η ενσωμάτωση αλεύρου πράσινου jackfruit στη διατροφή των ασθενών με διαβήτη έδωσε θετικά αποτελέσματα, όπως η βελτίωση της κατάστασης του λιπώδους ήπατος και η μείωση της HbA1c μεταξύ των ασθενών. Λαμβάνοντας υπόψη το ίδιο, πολλοί επαγγελματίες υγείας συμβουλεύουν τους ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη να ενσωματώσουν αλεύρι πράσινου jackfruit στη διατροφή τους.

Η προσθήκη μόνο 30 γραμμαρίων αλεύρου πράσινου jackfruit ή άττα σε κάθε γεύμα μειώνει σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Η τακτική κατανάλωση αλευριού πράσινου jackfruit, όπως συνιστάται από γιατρό, μπορεί να οδηγήσει σε ορατά οφέλη σε πολλές μεταβολικές παραμέτρους, μια από τις οποίες είναι και η γλυκαιμική μεταβλητότητα. Μερικοί ασθενείς έχουν δείξει ακόμη βελτίωση στη μη αλκοολική λιπώδη νόσο του ήπατος (NAFLD) όταν κατανάλωναν σταθερά τη συνιστώμενη ποσότητα αλεύρου πράσινου τζακφρουτ.

Με τη χαμηλή πυκνότητά του, 30 g αλεύρι πράσινου jackfruit μπορούν να αντικαταστήσουν 50 g αλεύρι σίτου, ρυζιού ή κεχρί. Επιπλέον, ακόμη και με μικρότερο όγκο, 30 g αλεύρι πράσινου jackfruit περιέχει περισσότερες διαλυτές φυτικές ίνες από 50 g αλεύρι σίτου, ρυζιού ή κεχρί.

Είναι το πράσινο jackfruit καλό για απώλεια βάρους;

Ναι, όταν καταναλώνεται στις σωστές ποσότητες, το πράσινο jackfruit μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Είναι το πράσινο jackfruit καλή πηγή πρωτεΐνης;

Όχι, δεν πρέπει να θεωρείται ως ιδανική πηγή πρωτεΐνης, επειδή μια μερίδα jackfruit σερβίρει απλώς 2,84 γραμμάρια πρωτεΐνης.