Διατροφή

Γιαούρτι: Προσθέστε το γιαούρτι στη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά στο σώμα σας

Γιαούρτι: Προσθέστε το γιαούρτι στη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά στο σώμα σας
Γιαούρτι: Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν το χορταίνουν λόγω των όσων προσφέρει στην υγεία μας, από το εντυπωσιακό διατροφικό του προφίλ μέχρι το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τόσους πολλούς ευέλικτους τρόπους.

Το γιαούρτι είναι η τροφή που έχει υποστεί ζύμωση που παράγεται από την καλλιέργεια κρέμας, γάλακτος ή και των δύο με χαρακτηριστική βακτηριακή καλλιέργεια που περιέχει βακτήρια που παράγουν γαλακτικό οξύ. Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας δεν το χορταίνουν λόγω των όσων προσφέρει στην υγεία μας, από το εντυπωσιακό διατροφικό του προφίλ μέχρι το γεγονός ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τόσους πολλούς ευέλικτους τρόπους. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους γιαουρτιού, τα οφέλη από την κατανάλωση του, συμβουλές για την επιλογή του καλύτερου και δημιουργικές ιδέες για να το ενσωματώσετε στην καθημερινή σας εναλλαγή φαγητού.

Ποια είναι τα πιο σημαντικά οφέλη του γιαουρτιού που πρέπει να γνωρίζετε;

1. Είναι χορταστικό. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και υγιή λίπη, γεγονός που το καθιστά ένα πολύ χορταστικό πρωινό ή σνακ. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά είναι βασικά για να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερο από περίπου 15 λεπτά. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ενός γιαουρτιού υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες ως απογευματινό σνακ είχε ως αποτέλεσμα λιγότερη πείνα, αυξημένο κορεσμό και καθυστερούσε την ανάγκη για φαγητό. Αν λοιπόν πεινάτε πολύ και πρέπει να φάτε κάτι γρήγορα, το γιαούρτι είναι η καλύτερη επιλογή.

2. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2. Έρευνες έχουν δείξει επίσης ότι το γιαούρτι μπορεί να παίζει ρόλο στην πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Το γιαούρτι περιέχει μοναδικές ιδιότητες, όπως η περιεκτικότητά του σε βακτήρια γαλακτικού οξέος, που μπορεί να επηρεάσουν τη μικροχλωρίδα του εντέρου και να έχουν δυνητικό ρόλο στη μείωση της γλυκαιμικής μεταβλητότητας, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των δραματικών μεταβολών στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενός ατόμου. Φυσικά, είναι σημαντικό να προσέχετε ότι το γιαούρτι που επιλέγετε δεν είναι γεμάτο με πρόσθετη ζάχαρη.

3. Είναι καλό για την υγεία των οστών. Το γιαούρτι περιέχει επίσης ασβέστιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Το ασβέστιο βοηθά τα οστά να παραμείνουν πιο δυνατά αυξάνοντας την πυκνότητά τους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει [την προστασία] από την οστεοπόρωση. Επίσης, το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την αγγειακή σύσπαση, τη μυϊκή λειτουργία, τη μετάδοση των νεύρων και την κυτταρική σηματοδότηση. Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη στο γιαούρτι συμβάλλει επίσης στην υγεία των οστών καθώς και στη μυϊκή δύναμη.

4. Είναι καλό για την υγεία της καρδιάς. Θέλετε να τρώτε έχοντας κατά νου την υγεία της καρδιάς; Βάλτε το κουτάλι σας σε λίγο γιαούρτι. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων που έχουν υποστεί ζύμωση όπως το γιαούρτι (περίπου δύο μερίδες την εβδομάδα) μακροπρόθεσμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Αν και μπορεί να προκαλεί έκπληξη, υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ των θρεπτικών συστατικών που ωφελούν το έντερο και είναι επίσης καλές για την καρδιά.

5. Κάνει καλό στο έντερο σας. Το γιαούρτι (συγκεκριμένα το γαλακτοκομικό) είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού συστήματος διατηρώντας τα επίπεδα των «καλών βακτηρίων» στο έντερο. Αυτό το καλό βακτήριο βοηθά στη διάσπαση της λακτόζης και βελτιώνει επίσης τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου. Εκτός από την υποστήριξη του πεπτικού σας συστήματος, αυτό θα επηρεάσει θετικά και τον εγκέφαλό σας. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της υγείας του εντέρου και της υγείας του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού μπορεί να βοηθήσει τόσο στη γνωστική λειτουργία όσο και στη διάθεση.