Διατροφή

Διατροφή: Ποιες τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο;

Διατροφή: Ποιες τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο;
Διατροφή: Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας προσφέρει μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους.

Το να έχετε τις πληροφορίες για να κάνετε καλές διατροφικές επιλογές και να είστε σωματικά δραστήριοι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας προσφέρει μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να βελτιώσουν τη διατροφή τους.

Διατροφή και πρόληψη καρκίνου

«Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως σας παρέχουν θρεπτικά συστατικά και διαιτητικές ίνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου μακροπρόθεσμα», δήλωσε η Amy Bragagnini. Είναι εγγεγραμμένη διαιτολόγος διατροφολόγος και ογκολόγος διατροφολόγος που υπηρετεί ως εθνική εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. “Η κατανάλωση ποικιλίας τροφίμων από όλες τις ομάδες τροφίμων διατηρεί τα γεύματά σας ενδιαφέροντα και υγιεινά. Τα φρέσκα, κατεψυγμένα, κονσερβοποιημένα ή αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά καθιστούν εύκολη την προετοιμασία των γευμάτων σας”, είπε ο Bragagnini.

Συνιστά να γεμίζετε το μισό από το πιάτο σας με φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα. “Προσθέστε φρέσκα μούρα στο γιαούρτι σας με χαμηλά λιπαρά ή χωρίς λιπαρά το πρωί. Φάτε μια σκούρα πράσινη φυλλώδη σαλάτα λάχανου για μεσημεριανό γεύμα. Τηγανίστε λίγο σπανάκι, μπρόκολο και λάχανο για να προσθέσετε πάνω από ένα κρεβάτι κουνουπίδι ρυζιού για δείπνο”, πρότεινε ο Bragagnini.  Η πρόσληψη περισσότερων οσπρίων – όπως φασόλια, μπιζέλια και φακές – μπορεί επίσης να προσθέσει θρεπτικά συστατικά. Προτείνει να προσθέσετε μαύρα φασόλια σε μια ομελέτα και να χρησιμοποιήσετε ένα ραβδί καρότου ως βρώσιμο κουτάλι με χούμους για ένα σνακ. Μια μεγάλη κατσαρόλα με σούπα τσίλι ή φακές μπορεί να είναι ένα υγιεινό δείπνο.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως βρίσκονται επίσης στα γεύματα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ένα ζεστό μπολ πλιγούρι βρώμης με αποξηραμένα φρούτα για πρωινό, ένα μπολ κριθαριού ολικής αλέσεως με ψητό κοτόπουλο για μεσημεριανό και ένα ρολό ολικής αλέσεως με το βραδινό. Ενώ κάνετε όλες αυτές τις προσθήκες, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που είναι καλύτερα να αφαιρέσετε. Ο Bragagnini προτείνει να αντικαταστήσετε τα κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα με μια τονοσαλάτα την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, ένα ψητό στήθος κοτόπουλου στο δείπνο ή ένα γεύμα χωρίς κρέας, όπως ζυμαρικά ολικής αλέσεως primavera.

Περιορίστε επίσης τις ποσότητες πρόσθετων σακχάρων και κορεσμένων λιπαρών, πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε στην ετικέτα ενός συσκευασμένου τροφίμου. Ένας εγγεγραμμένος διαιτολόγος διατροφολόγος μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε ένα πρόγραμμα διατροφής και σωματικής δραστηριότητας που να ανταποκρίνεται στους στόχους υγείας σας, τώρα και σε όλη τη ζωή, είπε.