Διατροφή

Διατροφή κοτόπουλο: Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μπρουσκέτα

Διατροφή κοτόπουλο: Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μπρουσκέτα
Διατροφή κοτόπουλο: Δημιουργήστε το πιο απολαυστικό πιάτο με κοτόπουλο, μοτσαρέλα και μπρουσκέτα. Η κρεμώδη γεύση του θα σας καταπλήξει.

Αν ψάχνεις να δημιουργήσεις μία εύκολη συνταγή με κοτόπουλο, σου έχουμε τη λύση! Αυτό το κοτόπουλο  μαγειρεύεται τέλεια, γεμάτο με φρέσκια μοτσαρέλα και ζουμερές, σκορδάτες φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες! Είναι μία νόστιμη και γρήγορη συνταγή για σένα που είσαι εργαζόμενη γυναίκα, μητέρα και θέλεις να φτιάξεις κάτι απολαυστικό για όλη την οικογένεια. Ξεκίνα να δημιουργείς!

Μία γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια

Υλικά συνταγής:

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 4 φέτες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • φρέσκο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Για πέστο βασιλικού

  • 2 φλιτζάνια φύλλα βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι
  • Κουκουνάρια
  • 1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Μπρουσκέτα με ντομάτα

  • 280 γρ ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα εάν είναι μεγάλα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. λευκό βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 4 φύλλα φρέσκο βασιλικό, κομμένα σε λεπτές λωρίδες

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C με μια σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο σε ένα μικρό multi και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Δε διστάζουμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά, εάν είναι απαραίτητο. Αφήνουμε το πέστο στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την ντομάτα μπρουσκέτα. Αφήνουμε στην άκρη να μαραθεί η γεύση.
  • Χτυπάμε το κοτόπουλο στεγνό και τρίβουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι.
  • Για το ψήσιμο του κοτόπουλου στο φούρνο: Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να είναι 80 C. Ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του στήθους κοτόπουλου. Όταν το κοτόπουλο έχει σχεδόν τελειώσει το ψήσιμο, τοποθετούμε μια φέτα φρέσκια μοτσαρέλα σε κάθε στήθος. Αφαιρούμε από τον φούρνο όταν είναι ελαφρώς λιωμένο αλλά δεν στάζει στις πλευρές του κοτόπουλου.
  • Για κοτόπουλο στη σχάρα: Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη σχάρα και μαγειρεύουμε μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να είναι 80 C. Όταν το κοτόπουλο έχει σχεδόν τελειώσει το ψήσιμο, τοποθετούμε μια φέτα φρέσκια μοτσαρέλα σε κάθε στήθος. Αφαιρούμε από τη σχάρα όταν είναι ελαφρώς λιωμένο αλλά δεν στάζει στις πλευρές του κοτόπουλου.
  • Σερβίρουμε πάνω από τις φέτες μοτσαρέλας το πέστο βασιλικού και τη μπρουσκέτα.

Tip: Το Pesto θα παραμείνει για 1 εβδομάδα στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Καλή όρεξη!