Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες νηστεία: Πεντανόστιμες και αρωματικές γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

Γαρίδες νηστεία: Πεντανόστιμες και αρωματικές γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο

Γαρίδες νηστεία: Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει ροζ, περίπου 2-3 λεπτά.

Αν είσαι vegetarian ή μπαίνεις σε περίοδο νηστείας, σου έχουμε το απόλυτο φαγητό. Οι γαρίδες με σκόρδο και βούτυρο αποτελεί ένα εύκολο πιάτο, το οποίο μπορεί να γίνει και σνακ για τη δουλειά σου! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πλούσια σε θρεπτική αξία. Οι γαρίδες έχουν πάνω από 20 βιταμίνες και αποτελούνται από μέταλλα όπως το σελήνιο, χάρη στο οποίο εξουδετερώνονται οι φλεγμονές και προστατεύεται η καρδιά. Επιπλέον, το σκόρδο έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Συμβάλλει θετικά στη πρόληψη του διαβήτη, στη μείωση της κακής χοληστερόλης και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το υλικό το οποίο θα σου δώσει τις θερμίδες που χρειάζεσαι είναι το βούτυρο. Είναι αυτό που θα νοστιμίσει το φαγητό σου και θα σε κάνει να χορτάσεις. Ακόμα να φτιάξεις τη συνταγή;


Ένα νηστίσιμο σνακ που θα το γεύεσαι όλη μέρα

Υλικά συνταγής:

  • 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, χωρισμένο
  • 1 ½ κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • Χυμός από 1 λεμόνι, ή περισσότερο, για γεύση
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Παρασκευή συνταγής:

  • Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και δοκιμάζουμε. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνει ροζ, περίπου 2-3 λεπτά. Τα τοποθετούμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Ανακατεύουμε τον ζωμό λαχανικών και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ, περίπου 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε τις υπόλοιπες 6 κουταλιές βούτυρο, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να λιώσει και να μαλακώσει.
  • Ανακατεύουμε τις γαρίδες και τις ρίχνουμε απαλά για να τα συνδυάσουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως, με γαρνιρισμένα με φύλλα μαϊντανού, αν θέλουμε.

Καλή μας απόλαυση!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κυριακή της Απόκρεω: Προετοιμάζοντας το έδαφος για την Καθαρά Δευτέρα

Poke bowls: Φρεσκάδα και γεύση από τη Χαβάη

Ιδέες για γευστικά ταπεράκια με αρκετή πρωτεΐνη για το γραφείο

10 καλύτερες τροφές για άπαχη πρωτεΐνη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon