Διατροφή

Διατροφή: Εύκολο και γρήγορο χορτοφαγικό κις

Διατροφή: Εύκολο και γρήγορο χορτοφαγικό κις
Διατροφή: Η συνταγή αυτή με Easy Veggie Quiche θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι σας για brunch.

Η συνταγή  για χορτοφαγική κις θα πρωταγωνιστήσει στο τραπέζι σας για brunch. Με τα φρέσκα λαχανικά του κήπου να βρίσκονται στο επίκεντρο, θα νιώσετε υπέροχα με το να σερβίρετε αυτή τη σπιτική αυγόπιτα! Όλα ψήνονται μαζί σε μια τρυφερή χρυσή κρούστα ζαχαροπλαστικής και κρεμώδη γέμιση αυγών και τυριών! Δεν θα πιστεύετε ότι χρειάζονται μόνο 15 λεπτά προετοιμασίας για να βάλετε αυτή την αστρική χορτοφαγική κις στο φούρνο!

Βασικά συστατικά για αυτή τη συνταγή

  • κέλυφος πίτας: στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις πολυάσχολες οικογένειες να μαγειρεύουν νόστιμα γεύματα, επομένως γνωρίζουμε ότι μερικές φορές είναι απαραίτητο να βασίζεστε σε υψηλής ποιότητας είδη ευκολίας. Γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε κατεψυγμένα κοχύλια πίτας για αυτή τη συνταγή
  • Αυγά: τα αυγά είναι ένα από τα κύρια συστατικά εδώ και είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Ένα μεγάλο αυγό έχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 78 θερμίδες, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή ως μέρος ενός  υγιεινού χορταστικό brunch.
  • Λαχανικά: Μανιτάρι, πιπεριά, μπρόκολο. Πραγματικά οποιοσδήποτε συνδυασμός λαχανικών που σας αρέσει θα λειτουργήσει.
  • Τριμμένο τυρί τσένταρ, Fontina, Gruyere ή Swiss μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μείγμα αυγών αυτής της παραδοσιακής συνταγής
  • Μοσχοκάρυδο

Οδηγίες για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή

Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 και τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο πιο κάτω σημείο του φούρνου. Το μαγείρεμα της κις χαμηλότερα στο φούρνο θα βοηθήσει την κρούστα να δημιουργηθεί στο κάτω μέρος.

Λαχανικά στον ατμό

Σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων, συνδυάστε λαχανικά και ¼ φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε με μια στρώση περγαμηνής και πλαστική μεμβράνη. Φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 4 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι και στραγγίστε τα λαχανικά σε ένα λεπτό πλέγμα. Αφήστε τα λαχανικά να κρυώσουν ενώ ετοιμάζετε το μείγμα των αυγών.

Ετοιμάστε τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, τα μισά-μισά, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι, τη σκόνη σκόρδου και το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε τα λαχανικά και 1 φλιτζάνι τυρί.

Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κρούστα. Συμπληρώστε με το υπόλοιπο τυρί και όταν γίνει απολαύστε μια συνταγή πουη πραγματικά θα λατρέψετε.