Διατροφή

Ακτινίδιο Συνταγές Βιταμίνη C: Σε Smoothies ή Sorbet, το ακτινίδιο είναι υγιέστατη επιλογή απόλαυσης [vid]

Ακτινίδιο Συνταγές Βιταμίνη C: Σε Smoothies ή Sorbet, το ακτινίδιο είναι υγιέστατη επιλογή απόλαυσης [vid]
Ακτινίδιο Συνταγές Βιταμίνη C: Πλούσια πηγή βιταμίνης C, το ακτινίδιο είναι μια εξαιρετική και θρεπτική επιλογή για sorbet ή smoothies. Μάθετε περισσότερα για αυτό το εξωτικό φρούτο στο κείμενο που ακολουθεί.

Το κινέζικο φραγκοστάφυλο – γνωστό ως ακτινίδιο ή kiwi – είναι ένα καφέ, ωοειδές φρούτο με φωτεινή πράσινη σάρκα. Μερικές φορές μπορείτε να βρείτε και χρυσά ακτινίδια, τα οποία έχουν κίτρινη σάρκα ή ακτινίδια που έχουν μέγεθος σταφυλιού και λείο, πράσινο δέρμα. Γλυκό αλλά και ελαφρώς όξινο, το ακτινίδιο έχει μια γεύση που συχνά περιγράφεται ως διασταύρωση μεταξύ φράουλας και μπανάνας με νότες εσπεριδοειδών.

Η προσθήκη του στην διατροφή μας είναι σημαντική, και τούτο διότι ένα ακτινίδιο παρέχει σχεδόν το σύνολο (περίπου 80%) της καθημερινής ανάγκης ενός ενήλικα σε βιταμίνη C. Είναι επίσης μια καλή πηγή ινών, καλίου και βιταμίνης Κ.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί άνθρωποι είναι ότι το δέρμα ενός ακτινίδιου είναι επίσης βρώσιμο. Εάν η ιδέα να το καταναλώσετε με την εξωτερική του φλούδα δεν σας φαίνεται δελεαστική, μπορείτε απλώς να την αφαιρέσετε. Ένας απλός τρόπος να το κάνετε είναι να κόψετε το φρούτο στη μέση και να βγάλετε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Η ίδια πρακτική αφαίρεσης του δέρματος συνίσταται και για το αβοκάντο.

Επιπλέον, τα ακτινίδια παρέχουν μια ωραία χρωματική αντίθεση στις φρουτοσαλάτες, ενώ οι οπαδοί των πράσινων smoothies λατρεύουν να το προσθέτουν σε αυτά. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας smoothie με ακτινίδιο, προσθέτοντας στην μηχανή ανάμειξης ακτινίδιο, σπανάκι, μήλο και αχλάδι.

Τώρα που το καλοκαίρι φτάνει κι ο καιρός είναι ζεστός, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα απολαυστικό σορμπέ με ακτινιδίο και επωφεληθείτε από τα ευεργετικά του οφέλη.

Πώς θα φτιάξετε Sorbet Kiwi

Ανακατέψτε κατεψυγμένα κομμάτια πολύ ώριμων ακτινίδιων σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μαζί με λίγο χυμό από lime και επιπλέον μέλι για να δώσετε μια πιο γλυκιά γεύση – προαιρετικά. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί (επιλέξατε ένα που μπορεί να αποθηκευτεί στην κατάψυξη) απλώστε το μείγμα σε ένα ομοιόμορφο στρώμα και καταψύξτε το για δύο ώρες. Σερβίρετε με το ειδικό κουτάλι παγωτού σε ένα μπολ και voila έτοιμο για απόλαυση.

Δείτε το βίντεο: