Διατροφή

7 τροφές που αλλοιώνονται στο ψυγείο και δεν το ξέρεις

7 τροφές που αλλοιώνονται στο ψυγείο και δεν το ξέρεις
Συνήθως αγοράζεις προϊόντα και αναγράφουν στη συσκευασία: Διατηρείται στο ψυγείο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που κανείς δεν σου λέει τι είναι σωστό και τι λάθος. Η ψύξη ορισμένων τροφίμων μπορεί αποδεδειγμένα να αλλοιώσει τη γεύση, τη διατροφική τους αξία ή και να χαλάσουν πριν την ώρα τους. Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα είναι τα εξής: 1. […]

Συνήθως αγοράζεις προϊόντα και αναγράφουν στη συσκευασία: Διατηρείται στο ψυγείο. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις, που κανείς δεν σου λέει τι είναι σωστό και τι λάθος. Η ψύξη ορισμένων τροφίμων μπορεί αποδεδειγμένα να αλλοιώσει τη γεύση, τη διατροφική τους αξία ή και να χαλάσουν πριν την ώρα τους. Ορισμένα από αυτά τα προϊόντα είναι τα εξής:

1. Τομάτες: Η υφή τους και η γεύση τους θα αλλοιωθεί.
2. Πεπόνι: Όταν το κρατάς ολόκληρο στο ψυγείο, χάνει τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Μπορείς να το κόψεις κομμάτια και να το αφήσεις για λίγο στο ψυγείο, γιατί, σαφώς, δροσερό είναι πιο νόστιμο.
3. Κρεμμύδια: Μουχλιάζουν και αποκτούν πολτώδη υφή (δηλαδή γίνονται νιανιά).
4. Καφές: Χάνει τη γεύση και το άρωμά του, εφόσον απορροφά τις οσμές από άλλα τρόφιμα στο ψυγείο.
5. Μέλι: Θα κρυσταλλώνει και θα ζαχαρώσει πιο γρήγορα.
6. Σκόρδο: Θα αρχίσει να φυτρώνει (θα βγάλει βλαστούς) και θα μουχλιάσει.
7. Πατάτες: Σκληραίνουν και αυτό επηρεάζει τη γεύση τους.