Γενικές Ειδήσεις

Ποιος γιορτάζει σήμερα 27 Φεβρουαρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 27 Φεβρουαρίου;

Σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Λεάνδρου του Επισκόπου Σεβίλλης και του Αγίου Εφραίμ Κατουνακιώτη.

Σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Λεάνδρου του Επισκόπου Σεβίλλης και του Αγίου Εφραίμ Κατουνακιώτη. Σύμφωνα με το εορτολόγιο, γιορτάζουν οι: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπία, Ασκληπιάδα, Λέανδρος, Λεάνδρα, Νήσιος, Νήσης και Νήσα.

Εορτολόγιο 27 Φεβρουαρίου

Ο Όσιος Προκόπιος ο Δεκαπολίτης έζησε στα χρόνια του εικονομάχου αυτοκράτορα Λέοντος του Ισαύρου (717 – 741 μ.Χ.) και διακρίθηκε για την πνευματική γενναιότητά του ως υπέρμαχος της Ορθοδοξίας. Αν και από νεαρή ηλικία ακολούθησε το μοναχισμό, δεν έμεινε στην απομόνωση του κελιού του, αλλά αγωνίσθηκε σθεναρά κατά των εικονομάχων.

Γι’ αυτό υπέστη πολλά βασανιστήρια, μαστιγώσεις, φυλακές και εξορίες. Διακρίθηκε, επίσης, στον αγώνα της Εκκλησίας κατά των αιρετικών Μονοφυσιτών. Ο Άγιος Προκόπιος φαίνεται ότι λίγο μετά την αποφυλάκισή του κοιμήθηκε, ενώ κατ’ άλλους υπέμεινε μαρτυρικό θάνατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος γιορτάζει σήμερα 26 Φεβρουαρίου;

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Φεβρουαρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 24 Φεβρουαρίου;

Ποιος γιορτάζει σήμερα 23 Φεβρουαρίου;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μειώνεται η αφρικανική σκόνη από το μεσημέρι

Καιρός 24/04: Η μεταφορά αφρικανικής σκόνης που επηρεάζει τη χώρα μας βαθμιαία από το πρωί θα αρχίσει να μειώνεται. Επισημαίνεται όμως ότι αξιόλογη μείωση των συγκεντρώσεων προβλέπεται από το μεσημέρι και μετά οπότε και θα περιοριστεί στα ανατολικά.