Επιχειρηματικά

Τέλος από CEO και Πρόεδρος της Endo ο Paul Campanelli

Τέλος από CEO και Πρόεδρος της Endo ο Paul Campanelli

Όταν ο Paul Campanelli ανέλαβε τη θέση του CEO Endo Pharmaceuticals’ τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν μια ταραγμένη στιγμή για τη φαρμακοβιομηχανία, μετά από μια σειρά κακών εξαγορές και καταστροφικών περικοπών. Τώρα, η Endo αντιμετωπίζει ζητήματα που σχετίζονται με τα οπιοειδή αλλά και την τιμολόγηση των γενοσήμων χωρίς όμως τον Campanelli στο τιμόνι της εταιρίας. Και αυτό γιατί θα παραιτηθεί από τη θέση αυτή το προσεχές τρίμηνο, μια ανακοίνωση που προκάλεσε σύγχυση στους αναλυτές σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της φαρμακοβιομηχανίας αλλά και ανησυχία από τις επιπτώσεις της αποχώρησής του.

Σύμφωνα με το σχέδιο μετάβασης της Endo, ο Campanelli θα παραμείνει στην εταιρία ως πρόεδρος, ενώ αναζητείται ο αντικαταστάτης του. Ο τρέχων πρόεδρος, Roger Kimmel θα μετατραπεί σε Ανώτερο Ανεξάρτητο Διοικητικό Σύμβουλο. Δεδομένου ότι ο Campanelli είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Endo τον Απρίλιο, η αναχώρησή του προκαλεί έκπληξη «με δεδομένο το ρόλο που έχει στην καθοδήγηση της εταιρείας μέσα από τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο αναλυτής της RBC Capital Markets Randall Stanicky.

Από την πλευρά του, ο Campanelli σημειώνει ότι φεύγει από την Endo, αφήνοντάς την σε πολύ καλύτερη θέση από ό, τι το βρήκε και εκτιμά ότι εάν βρεθεί ένας ισχυρός αντικαταστάτης το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. «Πρόκειται για μια συναρπαστική ευκαιρία. Χρειάζεται ένα στέλεχος που να μπορεί να κοιτάξει σε πολλούς τομείς, όπως και στην ιατρική αισθητική». Ο Stanicky επεσήμανε ότι ο Campanelli επέλεξε να αναχωρήσει από την Endo ενώ εκκρεμούν χιλιάδες αγωγές για τα οπιοειδή, αγωγές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει τη διάγνωση στην ανάλυση αίματος

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .