Επιχειρηματικά

Takeda Pharmaceuticals: Συμφωνία για εκποίηση χαρτοφυλακίου στην Cheplapharm

Takeda Pharmaceuticals: Συμφωνία για εκποίηση χαρτοφυλακίου στην Cheplapharm

Takeda Pharmaceuticals: Η εν λόγω φαρμακευτική υπέγραψε συμφωνία για την εκποίηση ενός χαρτοφυλακίου ορισμένων μη βασικών περιουσιακών στοιχείων που πωλούνται κυρίως στην Ευρώπη και τον Καναδά στην Cheplapharm με μία προκαταβολή ύψους περίπου 562 εκατομμυρίων δολαρίων. Το χαρτοφυλάκιο που καλύπτεται από τη συμφωνία περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα φάρμακα σε διάφορους θεραπευτικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων καρδιαγγειακών / μεταβολικών και αντιφλεγμονωδών προϊόντων. Κατά τη χρήση 2019, αυτά τα προϊόντα κατέγραψαν περίπου 260 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρές πωλήσεις.

Η πώληση θα επιτρέψει στην επιχειρηματική μονάδα της Takeda’s Europe & Canada (EUCAN) να επικεντρωθεί σε στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης. Τον Απρίλιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την εκποίηση των μη βασικών εξωχρηματιστηριακών προϊόντων της EUCAN στον Όμιλο Orifarm για έως 670 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία με την Orifarm περιλαμβάνει επίσης την πώληση δύο εργοστασίων παραγωγής στη Δανία και την Πολωνία.

takeda-pharmaceutical.jpg

Ο πρόεδρος της Takeda Pharmaceutical EUCAN Giles Platford δήλωσε: «Αυτές οι εκχωρήσεις αντιπροσωπεύουν ένα άλλο σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική απλοποίησης και βελτιστοποίησης χαρτοφυλακίου μας καθώς τοποθετούμε την Takeda για συνεχή επιτυχία στους πέντε βασικούς επιχειρηματικούς τομείς μας: γαστρεντερολογία (ΓΕ), σπάνιες ασθένειες, θεραπείες που προέρχονται από πλάσμα, ογκολογία και νευροεπιστήμη. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρούμε έναν συνεργάτη στο Cheplapharm που μοιράζεται τη δέσμευσή μας για τη φροντίδα των ασθενών και έχει την εμπειρία και τους πόρους για να συνεχίσει να επενδύει σε αυτά τα σημαντικά προϊόντα στο μέλλον προς όφελος των ασθενών». Υπενθυμίζουμε ότι η Takeda είχε στο παρελθόν πουλήσεις και μονάδα υγείας. 

Αυτή η τελευταία πώληση αποτελεί μέρος του προγράμματος εκποίησης της εταιρείας. Τον περασμένο μήνα, η Takeda συμφώνησε να εκχωρήσει τη μονάδα καταναλωτικής υγειονομικής περίθαλψης στην Ιαπωνία στη Blackstone για περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Τον Ιούνιο, η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση ενός χαρτοφυλακίου μη βασικών περιουσιακών στοιχείων που πωλήθηκαν μόνο στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού στην Celltrion για έως και 278 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης, τον Μάρτιο, την πώληση μη βασικών προϊόντων στη Λατινική Αμερική στην Hypera Pharma για 825 εκατομμύρια δολάρια. Η Takeda έκλεισε ήδη τις εκπτώσεις που είχαν ανακοινωθεί στο παρελθόν στην περιφέρεια Russia-CIS στην STADA και στις χώρες της Εγγύς Ανατολής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής στην Acino.

Cheplapharm.jpg

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Τριπλή βράβευση της AstraZeneca για την καμπάνια «Η Δύναμη του μΑΖί»

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Bronze βραβείο απέσπασε η AstraZeneca στα φετινά Environmental Awards για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!» λαμβάνοντας Bronze βραβείο στην ενότητα “Organization and Process Innovation” και την κατηγορία “Environmental CSR”.