Επιχειρηματικά

ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Για την απόλυση εργαζόμενου

ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Για την απόλυση  εργαζόμενου

ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Εδώ και καιρό ο Συνεταιρισμός μας  δέχεται ένα συστηματικό, συκοφαντικό και αήθη πόλεμο. Έναν πόλεμο που εκπορεύεται από μια μικρή ομάδα ανθρώπων οι οποίοι μέσω ψευδών καταγγελιών και τοξικών συμπεριφορών τορπιλίζουν την εργασιακή ειρήνη δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε εργαζόμενους, στελέχη και Διοίκηση.

Όλοι και όλες  γνωρίζουν ότι ο ΠΕΙΦΑΣΥΝ, στα 43 χρόνια λειτουργίας του, διακρίνεται για το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον.Για τους μετόχους και τα στελέχη του, πάνω από όλα είναι ο εργαζόμενος.Ο άνθρωπος! Σε πρόσφατη, εσωτερική, εργασιακή έρευνα η οποία εκπονήθηκε από τον καθηγητή κ. Μπουραντά, αποτυπώνεται η αλήθεια. Οι εργαζόμενοι του ΠΕΙΦΑΣΥΝ άλλωστε, είναι οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να κρίνουν αντικειμενικά τον τρόπο  με τον οποίο αντιμετωπίζονται από τους  διευθυντές τους και τη διοίκηση και κατά πόσο στον Όμιλο  οι αξίες σεβασμός, εμπιστοσύνη, δικαιοσύνη και ανθρωπιά είναι υπαρκτές έννοιες και όχι απλά λόγια! Ταυτόχρονα όλοι απολαμβάνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα με ισότιμη μεταχείριση και δίκαιη αξιολόγηση

Με στόχο την εξασφάλιση ήρεμου κλίματος και εργασιακής ειρήνης, με πολύ μεγάλη ανοχή, κόστος και υπομονή ο Συνεταιρισμός απέφευγε κάθε είδους σύγκρουση, για τεράστιο χρονικό διάστημα, κρατώντας χαμηλούς τόνους στην απόκρουση των συστηματικών επιθέσεων εναντίον της τιμής και της αξιοπρέπειας απλών εργαζόμενων  και μελών της Διοίκησης προσπαθώντας να διατηρεί την  λειτουργία του και την ανταπόκρισή του στις απαιτήσεις υψηλού επιπέδου  για ποιοτικό και έγκαιρο εφοδιασμό των φαρμακείων, εξυπηρετώντας τα μέλη και τους πελάτες του. Δυστυχώς η μονομερής προσπάθεια της Διοίκησης για διατήρηση ενός αρμονικού κλίματος για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, εδώ και καιρό έχει αποβεί άκαρπη.Ένας εξ αυτών ξεπερνώντας κάθε όριο ανοχής, αντοχής και διασαλεύοντας συστηματικά την έννοια της εργασιακής ειρήνης και του καλού κλίματος, δημιουργούσε συστηματικά προβλήματα στην καθημερινότητα της επιχείρησης, αλλά και στους συναδέλφους του, καταγγέλλοντας, μηνύοντας και τρομοκρατώντας μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Ειδικά  οι υφιστάμενοί του έχουν βιώσει αυταρχικές συμπεριφορές, διακρίσεις  και εργασιακό εκφοβισμό. Δεν δίστασε να στραφεί και κατά των συνεργασιών της επιχείρησης με τα Τραπεζικά Ιδρύματα, θέτοντας  σε πολύ σοβαρό κίνδυνο ακόμη και τη χρηματοδότηση του Ομίλου.

 

  • Δεν μπορούμε, δεν μας επιτρέπεται να παίζουμε με το μέλλον ενός Συνεταιριστικού Οργανισμού με ιστορία  4 και πλέον δεκαετιών, με το μέλλον 600 φαρμακοποιών συνεταίρων και το μέλλον 230 οικογενειών που ζουν από αυτόν τον Οργανισμό.
  • Έχουμε ευθύνη να προστατέψουμε τους εργαζόμενους και να τους παρέχουμε ένα υγιές περιβάλλον εργασίας που θα προσφέρει ασφάλεια και ευκαιρίες εξέλιξης.
  • Ο Συνεταιρισμός θεωρεί ότι κανένας εργαζόμενος δεν βρίσκεται υπεράνω του νόμου και οφείλοντας να προστατέψει την υγιή λειτουργία του και το μέλλον του, αποφάσισε – σεβόμενος απολύτως την  εργατική νομοθεσία – την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του συγκεκριμένου ανθρώπου στον οποίο επίσης είχε δώσει σημαντικές ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξέλιξη.

Για τον ΠΕΙΦΑΣΥΝ – του οποίου το επίπεδο αμοιβών και παροχών προς το προσωπικό υπερτερεί του μ.ο. της αγοράς – το θετικό εργασιακό κλίμα είναι  θεμελιώδους σημασίας και δεν το διαπραγματευόμαστε!

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ ευχαριστεί θερμά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του, για την εμπιστοσύνη και την απόλυτη στήριξη στην επιχείρησή τους, παρόλες τις απαράδεκτές, υβριστικές, προσβλητικές συμπεριφορές και τη ΒΙΑΙΗ παρεμπόδισή τους κατά την προσέλευση στην εργασία τους  από «ξένους και άγνωστους» προς την επιχείρηση ανθρώπους.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συμμετοχή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας στο 7ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

Ιωάννης Κωτσιόπουλος ΓΓ Υγείας : Προγράμματα κατάρτισης τεχνολογίας για εργαζομένους στο ΕΣΥ

Ξεκινάει το συνέδριο της ΟΣΦΕ

Ο ρόλος του φαρμακείου στην ΠΦΥ & την υγεία των πολιτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους εθελοντές – εργαζόμενούς της, η βιοφαρμακευτική εταιρεία υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν.

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

ΣΦΕΕ: Ο κλάδος μας καλείται να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις που διαιωνίζονται, όπως η υποχρηματοδότηση της φαρμακευτικής δαπάνης, αλλά και να διασφαλίσει την αποτελεσματική κάλυψη των εντεινόμενων αναγκών των Ελλήνων πολιτών.

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.