Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνέδρια

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ

6ο Συνέδριο Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ Φαρμακείο: Αύριο ένα νέο Επάγγελμα«Η υπεραξία του φαρμακείου στη νέα εποχή».

Τα άκρως αποκαλυπτικά στοιχεία των δύο πανελλαδικών δημοσκοπήσεων που πραγματοποίησε ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ σε συνεργασία με την εταιρεία Alco, τόσο σε πολίτες της επικράτειας όσο και σε φαρμακοποιούς, θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του 6ου Συνεδρίου του Ομίλου που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, διαδικτυακά, από τις 10:00πμ. έως τις 15:00μμ., με τη συμμετοχή τριών υπουργών της κυβέρνησης, του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, πανεπιστημιακών θεσμικών φορέων και φαρμακοποιών.

Στην ποσοτική έρευνα κοινού που συμμετείχαν άτομα από αστικές και αγροτικές περιοχές της χώρας μας, οι πολίτες ανέδειξαν τους νέους ρόλους που καλείται να αναλάβει ο φαρμακοποιός σήμερα προκειμένου να εξυπηρετεί τις αυξανόμενες ανάγκες τους, περιγράφοντας μάλιστα το σύνολο των υπηρεσιών υγείας που επιθυμούν πλέον να παρέχονται από τα φαρμακεία.
Παράλληλα, στη 2η έρευνα με τη συμμετοχή των φαρμακοποιών, ο κλάδος απάντησε στο κρίσιμο ερώτημα για το κατά πόσο επιθυμεί να καλύψει τις αναδυόμενες υγειονομικές ανάγκες της κοινωνίας, με ποια κριτήρια και με ποιες προτεραιότητες.

  • Ποιες είναι λοιπόν αυτές οι υπηρεσίες; Κατά πόσο οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς και πόσο διατεθειμένοι είναι να πληρώσουν; Τι απαντούν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί και πώς επανατοποθετούν το επάγγελμά τους σε μια εποχή που πολλά υγειονομικά στερεότυπα έχουν καταργηθεί;
  • Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα παρουσιαστούν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου αναλυτικά από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alco Κώστα Παναγόπουλο και θα σχολιαστούν από κυβερνητικά στελέχη και θεσμικούς φορείς.
  • Στο φετινό συνέδριο που έχει τίτλο «Η υπεραξία του φαρμακείου στη νέα εποχή» θα συζητηθούν επίσης οι ψηφιακές καινοτομίες και τα τεχνολογικά άλματα που καθιστούν πλέον τον φαρμακοποιό ως βασικό μοχλό υγειονομικής φροντίδας των ασθενών αλλά και ενδυνάμωσης της συνείδησης των πολιτών για μείζονα θέματα υγείας.

Η θεματολογία του φετινού συνεδρίου

• Οι υπηρεσίες στο φαρμακείο μετά την Covid-19 εποχή: Ποια θα είναι η εξέλιξη;
• Η ψηφιακή μεταμόρφωση της υγείας και ο νέος ρόλος του φαρμακείου
• Πανδημία και παραπληροφόρηση: Ο αναλφαβητισμός της υγείας χρειάζεται τον φαρμακοποιό του
• Out of the Box Presentation: «Μην τα παρατάς»

Οι ομιλητές του Συνεδρίου

Στο φετινό συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ θα είναι ομιλητές (κατά τη σειρά του προγράμματος) : ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς, ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της ΟΣΦΕ Βασίλης Μπιρλιράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας Νίκος Δέδες, η φαρμακοποιός Ουρανία Κόλλια, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, ο Technology & Innovation Senior Manager, Global Center for Digital Innovation Θάνος Σταυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας ΟΣΦΕ & Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ Λευτέρης Μαρίνος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Karabinis Medical S.A. Απόστολος Καραμπίνης, ο Καθηγητής Παθολογίας – Σακχαρώδη Διαβήτη ΑΠΘ Απόστολος Τσάπας, η Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. και της ΕΛ.ΕΤ.ΕΜ. Αθανασία Παππά και η μαραθωνοδρόμος – συγγραφέας Μαρία Πολύζου.

  • Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ Κωνσταντίνος Πάνος, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Τομεάρχης Υγείας Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, ο Απόστολος Βαλτάς και ο Βασίλης Μπιρλιράκης.
  • Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιωάννης Κωτσιόπουλος ΓΓ Υγείας : Προγράμματα κατάρτισης τεχνολογίας για εργαζομένους στο ΕΣΥ

Ξεκινάει το συνέδριο της ΟΣΦΕ

Ο ρόλος του φαρμακείου στην ΠΦΥ & την υγεία των πολιτών

23 εταιρίες τιμήθηκαν στα βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους»

H Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργανώνει τη 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access, με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο HACRO CLINICAL TRIALS FORUM 

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο «HACRO CLINICAL TRIALS FORUM - Developments and Perspectives», το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας (HACRO), με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του.

Ο ιός HIV, η ηπατίτιδα Β και η ηπατίτιδα C μπορούν να ανιχνευθούν από μία μόνο σταγόνα αίματος, σύμφωνα με μελέτη

«Το τεστ αποξηραμένων κηλίδων αίματος είναι ιδανικό για μέρη όπου δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βελόνα για λόγους ασφαλείας ή όπου είναι λιγότερο πρακτικό. Αυτό περιλαμβάνει φυλακές, κέντρα απεξάρτησης από ναρκωτικά και καταφύγια αστέγων. «Είναι, επίσης, κατάλληλο για αναπτυσσόμενες χώρες ή μέρη όπου διατρέχετε τον κίνδυνο να καταστραφεί ένα δείγμα αίματος προτού μεταφερθεί σε εργαστήριο που μπορεί να το αναλύσει.

25ο συνέδριο του ΜΙΤ για την παγκόσμια τεχνολογία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα - Πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το MIT Global Startup Workshop (MIT GSW) (MIT Παγκόσμιο Εργαστήριο Νεοφυών Επιχειρήσεων) είναι ένα ετήσιο διήμερο συνέδριο που συγκεντρώνει επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο και φιλοδοξεί να επιταχύνει το επιχειρηματικό οικοσύστημα μιας περιοχής υποδοχής.

"Αύξηση της ζήτησης για αντιιικά κορωνοϊού και για φάρμακα κατά της φυματίωσης" επισημαίνει ο Στυλιανός Λουκίδης

Σε ό,τι αφορά τη φυματίωση και τις ελλείψεις αντιφυματικών φαρμάκων, οι πνευμονολόγοι επισημαίνουν ότι δεν επαρκούν τα υπάρχοντα φάρμακα για προστασία του ευάλωτου πληθυσμού και ότι η διάθεσή τους στους ασθενείς γίνεται στην κυριολεξία «χάπι-χάπι», ενώ, στην πραγματικότητα οι ανάγκες είναι τριπλάσιες, ίσως και πενταπλάσιες από αυτές που βλέπουμε.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας τοποθετήθηκε για την πανδημία κατά τη διάρκεια ομιλίας του με θέμα «Πανδημία & Επιστημονικές Προκλήσεις»

Απαντώντας σε όσους είχαν υποστηρίξει ότι η COVID-19 είναι μια απλή γριπούλα ο κ. Τσιόδρας είπε ότι, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, έχει 30 με 56 φορές παραπάνω υπερβάλλουσα θνησιμότητα από την γρίπη Η1Ν1 του 2009.

Close Icon