Πολιτική Υγείας

Ιωάννης Κωτσιόπουλος ΓΓ Υγείας : Προγράμματα κατάρτισης τεχνολογίας για εργαζομένους στο ΕΣΥ

Ιωάννης Κωτσιόπουλος ΓΓ Υγείας : Προγράμματα κατάρτισης τεχνολογίας για εργαζομένους στο ΕΣΥ

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται  προτάσεις για την ανάπτυξη  προγραμμάτων κατάρτισης στην ψηφιακή τεχνολογία  για τους εργαζομένους στο ΕΣΥ. Σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανάπτυξη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.

Τα παραπάνω και μεταξύ άλλων είπε Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας στο 4ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ.Ο ίδιος τόνισε ότι είναι ‘’Κομβικός ο ρόλος των φαρμακείων που θα κληθούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών.’’

Αναλυτικότερα, είπε ο κ. Κωτσιόπουλος ότι «Για να γίνει ομαλά η μετάβαση στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο θα πρέπει πριν και πάνω από όλα να δώσουμε έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα. Θα πρέπει λοιπόν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου, που θα κληθούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία, να είναι επαρκώς ενημερωμένοι και καταρτισμένοι. Θα πρέπει να είναι σε θέση να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από τη χρήση των νέων τεχνολογιών και να είναι σύμμαχοι και συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στους νέους digital leaders του κλάδου που θα φέρουν τις λύσεις και τα νέα προϊόντα στο σύγχρονο φαρμακείο.”

Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας υπουργείου Υγείας

” Στο υπουργείο Υγείας άλλωστε, επεξεργαζόμαστε προτάσεις για την ανάπτυξη τέτοιων προγραμμάτων για τους εργαζομένους στο ΕΣΥ. Είμαστε σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα για την ανάπτυξη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών. Το τρένο της 4ης βιομηχανικής επανάστασης δεν πρέπει να αφήσει κανέναν πίσω. Ένα ακόμη γεγονός που πρέπει να σας προβληματίσει είναι η ανάπτυξη ενός νέου ψηφιακού οικοσυστήματος που θα βοηθήσει τους πολίτες αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου. Οι ψηφιακές λύσεις θα πρέπει να προϋποθέτουν τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια και όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση που θα προάγει την υγεία τους. Κομβικός ο ρόλος των φαρμακείων που θα κληθούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών” , τόνισε .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Ποιοι οι νέοι υγειονομικοί κανόνες για την επαναλειτουργία των χειρουργείων

Οι νέοι διοικητές μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Νότια Κορέα επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νότια Κορέα: Η χώρα θα συνεχίσει να περιορίζει την είσοδο βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτών από την Κίνα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

ΕΟΔΥ: Συνεργασία με το ΙΗΙ για πρόληψη των λοιμώξεων

Το Ινστιτούτο Βελτίωσης Φροντίδας Υγείας (Institute of Health Care Improvement) πραγματοποίησε τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με επίκεντρο την πρόληψη των λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας.

Κατάθεση τροπολογίας με "δώρα" για την κάλυψη κενών στο σύστημα υγείας από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες ψυχικής υγείας ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προβλέπεται ότι εφόσον είναι χρηματοδοτούμενες από πόρους της Ε.Ε. ή και από εθνικούς πόρους, δεν υποχρεούνται να αναρτούν συμβάσεις με το Δημόσιο μέχρι 150.000 ευρώ εκτός ΦΠΑ στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και να έχουν την υποχρέωση χρήσης του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Μπορούν οι υποχρεωτικές γνωστικές εξετάσεις για τους ηλικιωμένους οδηγούς να βοηθήσουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων;

Οι σωρευτικές εκτιμώμενες μεταβολές στον αριθμό των συγκρούσεων και των τραυματισμών από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν -3.670 και 959, αντίστοιχα. "Τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ενισχυθούν για τους ηλικιωμένους ποδηλάτες και πεζούς. Θα πρέπει, επίσης, να παρέχουμε στους ηλικιωμένους την απαραίτητη φροντίδα για την προετοιμασία της διακοπής της οδήγησης και ασφαλή, εναλλακτικά μέσα μεταφοράς", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Haruhiko Inada, Ph.D., μεταδιδακτορικός συνεργάτης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Johns Hopkins.