Επιχειρηματικά

Η Teva αλλάζει έδρα και μειώνει δραστικά τις δαπάνες της

Η Teva αλλάζει έδρα και μειώνει δραστικά τις δαπάνες της

Η Teva έχει ήδη αποφασίσει να μετακινήσει την αμερικανική βάση της και τώρα σχεδιάζει να μεταφέρει και το παγκόσμιο αρχηγείο της. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρίας στόχο έχει να μεταφερθεί στο Τελ Αβίβ από το Petah Tikvah στο Ισραήλ στα μέσα του 2020. Η Teva επέλεξε να μισθώσει ένα κτίριο στη συνοικία Ramat Hahayal της πόλης και στοχεύει στη νέα δομή που θα δημιουργηθεί να φιλοξενηθούν μόνο οι δικοί της υπάλληλοι.

Η συλλογιστική πίσω από την κίνηση δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι ο “γίγαντας” των γενόσημων φαρμάκων βρίσκεται στη μέση της υλοποίησης μιας προσπάθειας περικοπής δαπανών ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η τοποθέτηση της έδρας της Teva κάτω από μια στέγη – αντί σε τοποθεσίες που είναι διάσπαρτες γύρω από το Petah Tikva – θα μειώσει σημαντικές δαπάνες της εταιρείας, δήλωσε η εκπρόσωπος.

“Το να συγκεντρώσουμε τις υπηρεσίες μας σε μία τοποθεσία θα αποτελέσει μια οικονομικά αποδοτική λύση, που θα επιτρέψει σημαντική εξοικονόμηση των επιχειρήσεων”, έγραψε, προσθέτοντας ότι θα εκπληρώσει επίσης το στόχο της να εργαστεί ως One Teva.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ  Η αναδιάρθρωση της Teva πλήττει και την αμερικανική έδρα της

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Το στρατηγικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρίας ανακοινώθηκε πέρσι από τη διευθύνουσα σύμβουλο,  Kåre Schultz, η οποία είχε στόχο να μειώσει σημαντικά το τεράστιο χρέος της. Για το λόγο αυτό η Teva συμφώνησε αυτό το καλοκαίρι να αλλάξει τη διεύθυνσή της στις ΗΠΑ μετά από τις δύο έδρες που είχε σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, πετυχαίνοντας εκατομμύρια φορολογικές ελαφρύνσεις από το κράτος του Νιου Τζέρσεϋ. Έτσι η εταιρεία άλλαξε την έδρα της στο Parsippany από τη Βόρεια Ουαλία της Πενσυλβανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ  Λουκέτο σε 25 εργοστάσια θα βάλει η Teva στα επόμενα δύο χρόνια

Εκεί, αναμένεται να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο έργο ανοικοδόμησης.  “Πρόκειται για ένα έργο μεγάλων απαιτήσεων”, δήλωσε σχετικά ο Harvey Rosenblatt, ιδρυτής του developer που κατέχει και διαχειρίζεται το νέο κτίριο της Teva .

Εν τω μεταξύ, όπως επισήμανε η Globes, τις νέες αυτές εξελίξεις για την Teva αναμένεται να τις δουν με πολύ θετικό μάτι στο Ισραήλ , όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες – εξαιτίας της πρόσληψης του δανικού Schultz, καθώς και  λόγω τοπικών απολύσεων -. Για το λόγο αυτό υπήρχε έντονος προβληματισμός με το σκεπτικό ότι η Teva χάνει την ισραηλινή της ταυτότητα και θα μπορούσε ακόμη και να μετεγκατασταθεί σε μια νέα χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η MilliporeSigma εγκαινιάζει πλατφόρμα παραγωγής για νέες θεραπείες

Ξεκινά χρηματοδότηση για startup επιχειρήσεις στην υγειονομική περίθαλψη

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Bronze βραβείο απέσπασε η AstraZeneca στα φετινά Environmental Awards για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!» λαμβάνοντας Bronze βραβείο στην ενότητα “Organization and Process Innovation” και την κατηγορία “Environmental CSR”.

Η ΠΕΦ χορηγός κοινωνικού μηνύματος του ΠΙΣ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ευχαριστεί όλο το ιατρικό προσωπικό με ένα spot. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας και στέλνει το δικό της μήνυμα. “Από την έναρξη της πανδημίας, οι γιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας της χώρας, δίνουν καθημερινά μια σκληρή […]

Εργαστηριακά μοσχεύματα χόνδρου για εξατομικευμένη αποκατάσταση

Μόσχευμα ιστός άρθρωση: Μια διεπιστημονική ομάδα από την Columbia Engineering, το Columbia’s College of Dental Medicine and Department of Medicine, Louisiana State University, LaCell LLC και Obatala Sciences έχει πλέον βιο-μηχανικά μοσχεύματα ζωντανών οστών χόνδρου, που ταιριάζουν ακριβώς με τον παραλήπτη, τόσο βιολογικά όσο και ανατομικά. Η πιο πρόσφατη μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε στην Επιστημονική […]

Demo φαρμακευτική : Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Είναι Ευθύνη Μας»

”Είναι Ευθύνη μας” τιτλοφορείται το πρόγραμμα  κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ. Για όγδοη χρονιά υποστήριξε την Ομάδα Αιγαίου στον   26ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους  . Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ το οποίο τιτλοφορείται «Είναι Ευθύνη μας» και σύμφωνα με τη στρατηγική της να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου, η DEMO για […]

Cancer week boussias: Μία εβδομάδα αφιερωμένη στη μάχη κατά του καρκίνου

Για πρώτη φορά φέτος από 19 έως 23 Οκτωβρίου το «CANCER WEEK», η εβδομάδα που είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά τουκαρκίνου ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το ευρύτερο κοινό, τόσο στην Ελλάδα όσοκαι στην Κύπρο, για να παρουσιάσει όλες τις εξελίξεις και τις προκλήσεις γύρω από τον Καρκίνο. Διευρύνοντας τη θεματολογία του και σε θέματα που […]