Επιχειρηματικά

Η Shire πωλεί την πλατφόρμα θεραπείας mRNA στη Rana Therapeutics

Η Shire πωλεί την πλατφόρμα θεραπείας mRNA στη Rana Therapeutics

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Η Shire πούλησε την πλατφόρμα θεραπείας της mRNA στη Rana Therapeutics για ένα άγνωστο μέχρι στιγμής αντάλλαγμα ιδίων κεφαλαίων, καθώς επίσης και τα ποσοστά της για τα δικαιώματα προϊόντων που θα εξελιχθούν με αυτή την τεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, οι πρώην εργαζόμενοι της Shire επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και έχουν προσχωρήσει στη Rana για να συνεχίσουν την προώθηση αυτής της πλατφόρμας, με προγράμματα εστιασμένα στην κυστική ίνωση και τις διαταραχές του μεταβολισμού της ουρίας.

shire

“Η εξαγορά αυτή έχει ως αποτέλεσμα την πιο ολοκληρωμένη βασισμένη σε RNA θεραπευτική προσέγγιση στη βιομηχανία,” παρατήρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Rana, RonRenaud. Το κορυφαίο αυτό στέλεχος είπε ότι « η εταιρεία σχεδιάζει να εφαρμόσει την τεχνολογία, που ονομάστηκε πλατφόρμα MRT  σε όσο το δυνατόν περισσότερα γενετικά νοσήματα” και πρόσθεσε ότι “αυτή η πλατφόρμα ήταν το σημείο του ενδιαφέροντός μας για πολύ καιρό και την εξελίξαμε όσο  μπορούσαμε”.

Ο Renaud ανέφερε ότι η Rana σκοπεύει να προχωρήσει την αδειοδοτική γραφειοκρατία για τις  δύο πλατφόρμες που αποκτήθηκαν για κλινική εξέλιξη, μέχρι το τέλος του χρόνου. Παράλληλα η εταιρεία έχει εσωτερικά προγράμματα για τη νωτιαία μυϊκή ατροφία και την  αταξία του Friedreich. Το ανώτατο στέλεχος σημείωσε επίσης ότι η φαρμακοβιομηχανία είναι στη διαδικασία της «σημαντικής αύξησης» κεφαλαίου, χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος τύπου της Shire, LizaAdler εξήγησε ότι η εταιρεία επέλεξε να διακόψει την εξέλιξη των θεραπειών mRNA νωρίτερα πέρυσι σε μια “διαδικασία βελτιστοποίησης του χαρτοφυλακίου της.” Η Adler πρόσθεσε ότι “η Shire συνεχίζει να αναγνωρίζει τις δυνατότητες αυτής της πλατφόρμας και έχει δεσμευτεί για μια ομαλή μετάβαση στη Rana των [πειραματικών φαρμάκων] και των ατόμων που έχουν συμβάλλει στην εξέλιξη αυτή».  Άλλες εταιρείες που αναπτύσσουν θεραπείες RNA περιλαμβάνουν τις AlnylamPharmaceuticals, BioNTech, CureVac και Moderna Therapeutics.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Τριπλή βράβευση της AstraZeneca για την καμπάνια «Η Δύναμη του μΑΖί»

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Bronze βραβείο απέσπασε η AstraZeneca στα φετινά Environmental Awards για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!» λαμβάνοντας Bronze βραβείο στην ενότητα “Organization and Process Innovation” και την κατηγορία “Environmental CSR”.