Επιχειρηματικά

Η Merck περιορίζει τις παραγγελίες για αντικαρκινικά φάρμακα

Η Merck περιορίζει τις παραγγελίες για αντικαρκινικά φάρμακα

Όταν η Sanofi είπε ότι θα σταματούσε να παράγει ένα φάρμακο για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης το 2016, ένας εμπειρογνώμονας προέβλεπε ότι θα υπάρξουν ελλείψεις. Πλέον σήμερα, και η Merck υποστηρίζει ότι έχει γίνει το καλύτερο για να εξασφαλίσει την παγκόσμια προσφορά, δεδομένου ότι έχει το μονοπώλιο, αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Έτσι, η Merck αναγκάζεται να περιορίσει τις αποστολές παγκοσμίως βάσει των μέσων όρων των παραγγελιών τους. Η Merck δήλωσε ότι “σε καμία περίπτωση” δεν θεωρεί αποδοτικότητα την απόφαση.

Η Merck αναφέρει ότι ήταν ο μοναδικός προμηθευτής του TICE BCG, ενός σημαντικού φαρμάκου κατά του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, από το 2012, αφού η Sanofi αντιμετώπισε προβλήματα στην παρασκευή του. Η Sanofi δεν επανέφερε ποτέ το φάρμακο της, λέει η Merck. Το 2016, η Sanofi επιβεβαίωσε ότι εξήλθε από την αγορά.

Η διαλείπουσα διαθεσιμότητα των φαρμάκων δημιουργεί σοβαρές ανησυχίες για τους ασθενείς με καρκίνο της ουροδόχου κύστης επειδή η εναλλακτική λύση στη θεραπεία με BCG μπορεί να σημαίνει μερική απομάκρυνση της ουροδόχου κύστης ή ριζική κυστεκτομή στην οποία απομακρύνεται η ουροδόχος κύστη και τα περισσότερα από τα σεξουαλικά όργανα.

Ως ο μοναδικός προμηθευτής, η Merck αναφέρει ότι έχει επεκτείνει την παραγωγή της κατά περισσότερο από 100% και έχει μειώσει κατά 40% τον χρόνο κατασκευής. Είναι τώρα σε πλήρη παραγωγική ικανότητα, παράγοντας 600.000 έως 870.000 φιαλίδια ετησίως.

Παρόλα αυτά, η Merck δεν μπορεί να συμβαδίσει. Η ζήτηση αυξάνεται σε όλο τον κόσμο και η Merck εξακολουθεί να υποφέρει από προβλήματα σε μια “μακρά και σύνθετη” διαδικασία κατασκευής. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία ξεκίνησε “την αναλογική κατανομή του φαρμάκου σε χώρες όπου η εταιρεία είναι ο μοναδικός ή πρωτογενής προμηθευτής, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών” με βάση τους ιστορικούς μέσους όρους.

Η Merck αναμένει ότι οι περιορισμένες αποστολές θα συνεχιστούν καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και μετά. Η εταιρεία σημείωσε ότι δεν αποφασίζει πού μεταφέρονται οι αποστολές εντός των ΗΠΑ. Αντ ‘αυτού, η απόφαση αυτή απευθύνεται σε χονδρεμπόρους και διανομείς. Οι ελλείψεις εφοδιασμού για το BCG έχουν κερδίσει τίτλους για χρόνια, καθώς η Sanofi αντιμετώπισε προβλήματα κατασκευής. Σύμφωνα με μια επιστολή που έστειλε η Sanofi στους γιατρούς το 2016 ότι ο ουρολόγος ογκολόγος Μπέντζαμιν Ντέιβις κάλυψε το Forbes, ο γαλλική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι «αφιέρωσε σημαντικό χρόνο και προσπάθεια σε μια επίσημη διαδικασία για να βρει μια άλλη εταιρεία για να παρασκευάσει και να εμπορευματοποιήσει» το εν λόγω φάρμακο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.