Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Επιχειρηματικά

Η Merck KGaA επενδύει € 1δις και υπογράφει νέα 5ετή συμφωνία με τους εργαζόμενους

Η Merck KGaA επενδύει € 1δις και υπογράφει νέα 5ετή συμφωνία με τους εργαζόμενους

Της Νικολέτας Ντάμπου

Η έδρα της Merck KGaA στο Darmstadt της Γερμανίας διακρίνεται για τη γκάμα των διεθνών δραστηριοτήτων της και σκοπεύει να συνεχίσει να διακρίνεται στον τομέα αυτό. Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία αναφέρει ότι έχει καταλήξει σε νέες συμφωνίες εργασίας με υπαλλήλους εκεί και θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ στην περιοχή.

Η Merck δήλωσε ότι η διοίκηση της εταιρείας και το Joint Works Council στο Darmstadt υπέγραψαν μια συνολική συμφωνία που καλύπτει τους 11.000 υπαλλήλους για να εξασφαλίσει τη “μελλοντική βιωσιμότητά της”. Η Merck ανέφερε ότι με τη συμφωνία οι εργαζόμενοι αγόρασαν τις αλλαγές που η εταιρεία θέλει να κάνει στην επιχειρήσεις. Η συμφωνία επεκτείνεται μέχρι το 2025.

“Με την δέσμευσή μας για επενδύσεις, επιτρέπουμε πρόσθετη ανάπτυξη και δημιουργούμε προοπτικές απασχόλησης για το αύριο “, δήλωσε ο κ . Kai Beckmann, διευθύνων σύμβουλος των υλικών επιδόσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου που είναι αρμόδιος για την περιοχή του Darmstadt . «Μαζί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, θέλουμε να υποστηρίξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αλλαγές στους τρεις επιχειρηματικούς τομείς μας εδώ στο χώρο της Darmstadt».

Ο Michael Fletterich, πρόεδρος του συμβουλίου εργαζομένων της Merck KGaA, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές διεξήγαγαν εντατικές διαπραγματεύσεις “και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν έντονες συζητήσεις” αλλά ότι η συμφωνία ήταν καλή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το μέλλον της εταιρείας.

Ενώ ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί για έργα και προσπάθειες σε όλη την περιοχή, κάποια από τα χρήματα θα πάνε προς μια νέα μονάδα για την κατασκευή μεμβρανών που μεταξύ άλλων χρήσεων πηγαίνουν σε φίλτρα για φαρμακευτική παραγωγή. Μερικά επίσης θα δαπανηθούν σε ένα νέο Επαγγελματικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο στην περιοχή. Ανέφερε ότι έχει σήμερα περισσότερους από 500 μαθητευόμενους σε 22 προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για να τροφοδοτήσει τη συνεχή ανάγκη για εκπαιδευμένους υπαλλήλους.

Η συμφωνία εργασίας καλύπτει 11.000 υπαλλήλους στο Darmstadt και κοντά σε Weiterstadt και Gernsheim στη Γερμανία. Δεν ανακοινώθηκαν περικοπές των εργαζομένων, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι περιλαμβάνει «πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και μοντέλο πρόωρης μετάβασης στη συνταξιοδότηση». Η εταιρεία πέρυσι πέτυχε κάποιες κινήσεις που κοστίζουν 200 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, αλλά επωφελήθηκαν από ορισμένες τοποθεσίες, όπως το Darmstadt.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εκλογές ΣΕΒ 18ης Ιουνίου 2024, με φυσική παρουσία

NEO almora PLUS® ENERGY για ενέργεια και ενυδάτωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Για 7η συνεχή χρονιά η Servier Hellas ρωγός στην  ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον τακτικό έλεγχο της αρτηριακής πίεσης

Με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της υπέρτασης μέσω του τακτικού ελέγχου της αρτηριακής πίεσης και με αφορμή τη 17η Μαΐου, η οποία έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υπέρτασης, η Servier Hellas στηρίζει για ακόμη μία χρονιά την εκστρατεία #BecauseIsayso του Ομίλου Servier.

Vodafone Business και Osmos Hellas εγκαθιστούν έξυπνες εφαρμογές για την προληπτική συντήρηση 250 γεφυρών

Το Vodafone Business και η Osmos Hellas ανέλαβαν την υλοποίηση του έργου “Έξυπνες Γέφυρες” που προκηρύχθηκε από το ΤΕΕ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης – Ελλάδα 2.0 με συνολική αξία 95,3 εκατ. ευρώ, 24μηνη διάρκεια σύμβασης και αντικείμενο την προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων συστημάτων για την παρακολούθηση των υποδομών σε 150 γέφυρες του οδικού […]

Πες το ΔΥΝΑΤΑ – Μίλα για τον Πόνο της Αξονικής Σπονδυλοαρθρίτιδας

ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η AbbVie, η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να κάνουν το πρώτο βήμα, να μιλήσουν για τη νόσο, για τα συμπτώματα και πώς αυτά επιβαρύνουν την ποιότητα της ζωής τους, εξαιτίας της δυσκαμψίας, του πόνου, της κόπωσης, του ελλιπούς ύπνου.

2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους»

H Ελληνική Ένωση Market Access (ΕΛ.Ε.Μ.Α.) διοργανώνει τη 2η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access, με τίτλο «Σύγχρονες Προκλήσεις και Εξελίξεις στην Πρόσβαση των Ασθενών στις Θεραπείες τους» που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο CROWNE PLAZA, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Διπλός μαραθώνιος από τους Παιδιάτρους Β. Ελλάδος για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης

Διπλός… Μαραθώνιος από την Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος  για την εθελοντική ανθρωπιστική αποστολή στην Επισκοπή Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης

Πλατινένιο βραβείο για το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»

Πλατινένιo βραβείο στην κατηγορία «Kαινοτόμο Προϊόν στο Φαρμακείο» έλαβε το Canephron® Uno στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024». Στο πλαίσιο αυτό, διακρίθηκε ως η κορυφαία επιλογή στην προτίμηση των φαρμακοποιών και της κριτικής επιτροπής, ξεχωρίζοντας για την αξιοπιστία του ανάμεσα σε πολλά σκευάσματα.

Close Icon