Επιχειρηματικά

Fujifilm παραγωγική μονάδα: Νέα επιχειρηματική κίνηση της ιαπωνικής φαρμακοβιομηχανίας

Fujifilm παραγωγική μονάδα:  Νέα επιχειρηματική κίνηση της ιαπωνικής φαρμακοβιομηχανίας

Η εταιρεία στοχεύει σε πωλήσεις ιατρικών συστημάτων ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, η οποία εξαρτάται από το κλείσιμο της αγοράς της Fujifilm ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση που σχετίζεται με τη διαγνωστική απεικόνιση της Hitachi.

Fujifilm παραγωγική μονάδα: Η Fujifilm και το Κέντρο Μασαχουσέτης για Προχωρημένη Βιολογική Καινοτομία και Κατασκευή (CABIM) έχουν συγκεντρώσει 76 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και υπέγραψαν μίσθωση για μια τοποθεσία 40.000 τετραγωνικών ποδιών στο The Arsenal στο επιχειρηματικό πάρκο Charles στο Watertown. Η εταιρία αναμένεται να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις στις αρχές του 2022, το κέντρο-σε-αναμονή κατασκευής-και-καινοτομίας θα υποστηρίξει την έρευνα και ανάπτυξη στη θεραπεία κυττάρων και γονιδίων, την επεξεργασία γονιδίων, την ανοσοθεραπεία και τη βιοτεχνολογία.

Η τελευταία κίνηση της Fujifilm στις ΗΠΑ αποτελεί μέρος της ώθησης της εταιρείας που εδρεύει στην Ιαπωνία προς έσοδα από CDMO ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2024, στόχος που σκιαγραφήθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης  στο ετήσιο συνέδριο υγειονομικής περίθαλψης της JP Morgan. Το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του παζλ, που παρουσιάστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, είναι ένα megaplant 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει σχεδιαστεί για μία νέα μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ.

Η συνεργαζόμενη μονάδα CABIM στο Watertown, η οποία θα ανοίξει με 40 άτομα πλήρους απασχόλησης, αναμένεται να φιλοξενήσει οκτώ καθαρά δωμάτια για την παραγωγή κυττάρων και προϊόντων, καθώς και ποιοτικό έλεγχο, εργαστήριο, γραφείο και συνεδριακό χώρο. Ο Fujifilm Diosynth, ο βιολογικός βραχίονας CDMO της ιαπωνικής εταιρείας, θα πραγματοποιήσει εργασίες ανάπτυξης και κατασκευής στο εργοστάσιο. Συνεργαζόμενη με την CABIM, μια κοινοπραξία Ε & Α που η Fujifilm είχε στη διάθεσή της για την ίδρυση, η εταιρεία στοχεύει να αξιοποιήσει το πολυσύχναστο οικοσύστημα των βιοεπιστημών της ευρύτερης περιοχής της Βοστώνης, με σκοπό να εκπαιδεύσει τα αναδυόμενα κατασκευαστικά ταλέντα.

“Η Fujifilm είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με κορυφαίους ακαδημαϊκούς, βιομηχανικούς και νοσοκομειακούς παράγοντες, να διερευνήσει την εφαρμογή γενετικά τροποποιημένων κυτταρικών θεραπειών και να φέρει νέες επιλογές θεραπείας στην αγορά”, δήλωσε ο Takatoshi Ishikawa, ανώτερος EVP και επικεφαλής αξιωματικός της επιστήμης ζωής στο Fujifilm. Η CABIM έχει μια σειρά από συνεργάτες, όπως το Brigham and Women’s Hospital, το Dana-Farber Cancer Institute και τη μονάδα MilliporeSigma της Γερμανικής Merck KGaA. Η κοινοπραξία ξεκίνησε το 2019 και υποστηρίζεται από ίσες επενδύσεις από το Fujifilm, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, την Cytiva και την Alexandria Real Estate Equities. Ο νέος ιστότοπος δεν πρέπει να συγχέεται με ένα φυτικό φορέα ιών 40 εκατομμυρίων δολαρίων, τον οποίο σχεδίασε η Fujifilm στις 5 Ιανουαρίου. Αυτή η εγκατάσταση, επίσης στο Watertown, αναμένεται να γίνει ο τρίτος ιστότοπος παραγωγής ιών-φορέων της εταιρείας. Η πρώτη εγκατάσταση του Watertown θα ξεκινήσει την ανάπτυξη της διαδικασίας αυτό το φθινόπωρο, δήλωσε η Fujifilm.

Εν τω μεταξύ, η Fujifilm επίσης επενδύει 2 δισεκατομμύρια $ σε ένα μεγάλο χώρο παραγωγής κυτταρικής καλλιέργειας στις ΗΠΑ, η οποία θα διαθέτει οκτώ βιοαντιδραστήρες 20.000 λίτρων και έχει το δυναμικό για 24 ακόμη. Η Fujifilm Diosynth θα λειτουργήσει την εγκατάσταση, η οποία θα κατασκευαστεί από μια υπάρχουσα τοποθεσία στις ΗΠΑ. Η εταιρεία θα προσφέρει υπηρεσίες παρασκευής και τελικής επεξεργασίας φαρμάκων, καθώς και συσκευασία και επισήμανση, και αναμένει ότι ο ιστότοπος θα λειτουργεί την άνοιξη του 2025. H Fujifilm είναι σε αποστολή να πετύχει 1 τρισεκατομμύριο έσοδα από την υγειονομική περίθαλψη στα μέσα της δεκαετίας, δήλωσε ο COO Kenji Sukeno κατά την παρουσίαση του JPM. Για να φτάσει εκεί, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση των πωλήσεων από τα ταχέως αναπτυσσόμενα ιατρικά του συστήματα και την επιχείρηση CDMO, δήλωσε ο Sukeno.

Η εταιρεία στοχεύει σε πωλήσεις ιατρικών συστημάτων ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων (4,6 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, η οποία εξαρτάται από το κλείσιμο της αγοράς της Fujifilm ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση που σχετίζεται με τη διαγνωστική απεικόνιση της Hitachi. Εν τω μεταξύ, η Fujifilm ελπίζει να αυξήσει τα έσοδα από το CDMO στα 200 δισεκατομμύρια 1.8 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024 – και το ξεκίνημα της εισροής χρημάτων της εταιρείας θα το βοηθήσει να επιτύχει αυτόν τον στόχο, δήλωσε ο Sukeno.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Fujifilm κορωνοϊός θεραπεία: Το αντιγριπικό φάρμακο Avigan βελτιώνει το χρόνο ανάρρωσης

Εμπορικές συμμαχίες Fujifilm με Dr. Reddy’s, Global Response για φάρμακο αντι-covid

Η βιομηχανία προωθείται με θεραπείες κυττάρων και γονιδίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου.Παράταση εγγραφών έως 4 Μαρτίου 2021 – H Lavipharm στέκεται υπερήφανος αρωγός στις ενέργειες του MDA Ελλάς στηρίζοντας αυτή τη φορά ως μεγάλος χορηγός το Virtual Run "Be Rare Finish Line Run powered by MDA".

Συμμετοχή της ΔΕΠΑ στη Στρογγυλή Τράπεζα για τη χρήση υδρογόνου σε κτίρια της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας

ΔΕΠΑ: Τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Στρογγυλής Τράπεζας (Roundtable) για τη χρήση υδρογόνου σε κτήρια (Hydrogen for Buildings) της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για το Καθαρό Υδρογόνο (European Clean Hydrogen Alliance), με τη συμμετοχή 30 Διευθυνόντων Συμβούλων των εταιρειών-μελών, MKO, καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Συνδέσμων. Της συνεδρίασης ηγήθηκαν οι τρεις συμπροεδρεύοντες της Στρογγυλής Τράπεζας κ.Volkmar Denner (BOSCH GMBH), κ.Κωνσταντίνος Ξιφαράς (ΔΕΠΑ Εμπορίας) και  η κα.Marie-Pierre Fauconnier (SIBELGA), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Θέρμανσης (EHI). 

Tρεις ψηφιακές τάσεις υγείας που επηρεάζουν τους επενδυτές το 2021

Οι επενδυτές παρατήρησαν επικεντρώνονται πλέον σε εταιρείες που ειδικεύονται στην τηλεθεραπεία, την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών και άλλες τεχνολογικές πλατφόρμες που διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ ειδικών.

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

Ένα ασφαλές ξενοδοχείο και συνεδριακό συγκρότημα covid free, όπου οι επισκέπτες επικοινωνούν μέσω ενδοεπικοινωνίας και έχουν ανάμεσά τους γυάλινα πάνελ δημιούργησε η Σιγκαπούρη