Επιχειρηματικά

FDA: Ενέκρινε τον εξωσκελετό ReWalk

FDA: Ενέκρινε τον εξωσκελετό ReWalk

Ο αμερικανικός Οργανισμός Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων FDA, ενέκρινε την εμπορία του εξωσκελετού για παραπληγικούς ReWalk της Argo Medical Technologies. Πρόκειται για το πρώτο βιονικό σύστημα τους είδους του που παίρνει το πράσινο φως από τον FDA.  

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της FDA, καινοτόμες συσκευές όπως το ReWalk βοηθούν ιδιαίτερα τα άτομα με τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη να ανακτήσουν μέρος της αυτονομίας στην κίνηση. Σε συνδυασμό με φυσικοθεραπείες, εκπαίδευση και βοήθεια από ειδικό, τα άτομα αυτά μπορούν να περπατήσουν ξανά στα σπίτια τους και στις κοινότητες τους, τονίζει ο Οργανισμός. Υπολογίζεται πως οι άνθρωποι με τραύμα στη σπονδυλική στήλη ανέρχονται  στις ΗΠΑ σε 200.000, με πολλούς από αυτούς να υποφέρουν από ολική ή μερική τετραπληγία.  

Ωστόσο, ο FDA απαιτεί από την κατασκευάστρια εταιρεία Argo Medical Technologies, να διεξάγει νέα κλινική μελέτη, μετά την κυκλοφορία του ReWalk στην αγορά, προκειμένου να αξιολογηθεί η χρήση της συσκευής και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που τη συνοδεύει.

Τι είναι το ReWalk

Ο εξωσκελετός ReWalk απευθύνεται σε άτομα με τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη και κοστίζει περί τις 50.000 λίρες. Βασικό στοιχείο του εξωσκελετού είναι τα μηχανικά του «πόδια», τα οποία κινούν το ισχίο και τα γόνατα του χρήστη. Το ReWalk τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες που βρίσκονται σε θήκη στην πλάτη, ενώ ο χρήστης το χειρίζεται μέσω ειδικού κοντρόλ που βρίσκεται στον καρπό του χεριού του. Το βιονικό αυτό σύστημα διαθέτει ενσωματωμένο υπολογιστή με αισθητήρες κίνησης και μιμείται  την ταχύτητα και τις κινήσεις ενός ανθρώπου που περπατά σε κανονική ταχύτητα. Δίνει έτσι ένα ”φυσικό” αποτέλεσμα στην κίνηση του χρήστη. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Υπερσύγχρονο θερμοκήπιο CNG εκτός δικτύου αγωγών από τη ΔΕΠΑ

ΔΕΠΑ: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υδρογόνου

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Με την συνένωση της Mylan και Upjohn ‘’γεννήθηκε’’ η Viatris

Η Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) ξεκινά σήμερα τη λειτουργία της μετά την επιτυχημένη συνένωση της Mylan και της Upjohn, θυγατρικής της Pfizer. Χάρη στη συνένωση των δύο αυτών  αλληλοσυμπληρούμενων εταιρειών, η Viatris  κατέχει πλέον την εξειδίκευση στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες ρυθμιστικές, ιατρικές και παγκόσμιες εμπορικές ικανότητες, για να προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες διαθέτουν ψηφιακό διαβατήριο υγείας

Κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες κυκλοφορούν ψηφιακά διαβατήρια υγείας, ώστε οι επιβάτες με καταγεγραμμένο αρνητικό τεστ Covid-19 να μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα και να αποφεύγουν την ανάγκη καραντίνας.