Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

UCB: Συνεχίζεται το «Κοινωνικό Ταμείο Υγείας»

UCB: Συνεχίζεται το «Κοινωνικό Ταμείο Υγείας»

UCB:Συνεχίζεται και το 2023 η πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης της UCB  που στηρίζει έμπρακτα τις ευπαθείς ομάδες σε όλον τον κόσμο.

H φαρμακευτική εταιρεία UCB συνεχίζει την προσπάθεια για εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων και την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων στον τομέα της υγείας. Ιδιαίτερη  έμφαση δίνεται στους νέους (15-24 ετών), σε άτομα με αναπηρίες, προβλήματα υγείας και σε όσους βρίσκονται σε κοινωνικο-οικονομικά μειονεκτική θέση, καθώς επίσης σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο.

Το 2020, ήταν η χρονιά  που το «Κοινωνικό Ταμείο Υγείας» ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα. Στη διάρκεια του πρώτου χρόνου λειτουργίας του το «Κοινωνικό Ταμείο Υγείας» πραγματοποίησε τη βράβευση δράσεων των Γιατρών του Κόσμου και του Σωματείου ΑΡΣΙΣ. Επιπλέον, την περασμένη χρονιά βραβεύτηκαν οι δράσεις των μη κερδοσκοπικών οργανισμών ΙΡΙΔΑ και Defence for Children InternationalGreece (DCIG).

Το Ταμείο Υγείας δέχεται νέα αιτήματα επιχορήγησης από μη κερδοσκοπικούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς, που έχουν να επιδείξουν έργο και συνεχίζουν στην παροχή βοήθειας σε άτομα ηλικίας μεταξύ 15 – 24 με διαταραχές ψυχικής υγείας ή νέους που έχουν εκτοπιστεί λόγω πολεμικών συρράξεων.

Ποια είναι η διαδικασία   δήλωσης συμμετοχών;

Η πλατφόρμα δήλωση συμμετοχών έχει ανοίξει και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 3 Ιουλίου 2023. Οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί μπορούν να κάνουν αίτηση για επιχορηγήσεις που κυμαίνονται από 30.000€ – 50.000€ και η επιχορήγηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση πάσης φύσεως δαπανών, π.χ. προσωπικό, υλικά, προμήθειες, υποδομές, κόστος υπηρεσιών.

Ποιες είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για τη δήλωση συμμετοχών;

Στην Ελλάδα, καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα ακαδημαϊκοί θεσμοί (π.χ. πανεπιστημιακές ερευνητικές έδρες, ομάδες), Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Ενώσεις Ασθενών που δεν εμπίπτουν στις θεραπευτικές κατηγορίες φαρμάκων της UCB και επιστημονικοί σύλλογοι.

Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι φορείς θα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Ο οργανισμός πρέπει να βρίσκεται στις χώρες όπου η UCB έχει γραφείο.
  • Κοινό-στόχος: Νέοι ηλικίας 15 – 24 ετών.
  • Τομείς εστίασης: Ζητήματα ψυχικής υγείας και συναφείς προκλήσεις.
  • Υπάρχοντα προγράμματα και υπηρεσίες, καθώς και νέα έργα και πρωτοβουλίες είναι ευπρόσδεκτα, ενώ εξαιρούνται οι κερδοσκοπικοί, εμπορικοί οργανισμοί, νοσοκομεία και δημόσιοι φορείς.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έγκριση φαρμάκου για ψωρίαση

UCB: Νέα δεδομένα για την θεραπεία της ψωρίασης

UCB: Θετικά αποτελέσματα μονοκλωνικού αντισώματος για θεραπεία ψωρίασης

UCB: Πρόγραμμα για ρευματικές παθήσεις

UCB: Παγκόσμια διάκριση για το κοινωνικό της έργο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Lavipharm διαχρονικός αρωγός στο φιλανθρωπικό έργο του MDA Ελλάς

 Η Lavipharm ενώνει τη φωνή της με το Σωματείο MDA Ελλάς, που διοργανώνει μια μοναδική συναυλία με τον κορυφαίο τραγουδοποιό Νίκο Πορτοκάλογλου και την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αύριο, 20 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00) στο Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η GSΚ εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Έρπητα Ζωστήρα

Η GSK Ελλάδος, με γνώμονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του γενικού κοινού και των ασθενών της χώρας σχετικά με τη νόσο του έρπητα ζωστήρα, εγκαινιάζει την εν λόγω εκστρατεία, που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας καμπάνιας “Some Say”, με στόχο τη συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τα συμπτώματα, τις πιθανές επιπλοκές, τις επιπτώσεις αλλά και την πρόληψη της επώδυνης νόσου του έρπητα ζωστήρα.

Novartis Hellas: Σταθερό κοινωνικό αποτύπωμα και πρωτοβουλίες για ενδυνάμωση της κοινωνίας και ασθενών

Ενδυνάμωση των γυναικών στις Επιστήμες Υγείας μέσα από το πρόγραμμα Ready for Work @ Life Sciences, το οποίο υλοποιήθηκε από τον οργανισμό Women On Top υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Ενώσεων Ασθενών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης

Νέα πρωτοβουλία για την αύξηση των ποσοστών εθελοντικής αιμοδοσίας

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας, πιστή στη δέσμευσή της να συμβάλλει έμπρακτα στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με σοβαρές αιματολογικές διαταραχές, υλοποιεί σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Bloode, ένα ετήσιο πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας με τίτλο «Αιμείς για Αιμάς».

Για 13η χρονιά η Βίκος Α.Ε. συμμετέχει ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για 13η χρονιά, η Βίκος Α.Ε. τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου, υπενθυμίζοντας ότι "Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα".