Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών & νέο νομοσχέδιο

Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού Οστών & νέο νομοσχέδιο


Με την ελπίδα να καλύψει το κενό στη θεραπεία των ογκολογικών περιστατικών αλλά και να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των Ελλήνων, δημιουργήθηκε τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ».

Παρουσία του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και του γνωστού καρδιοχειρουργού, Sir Magdi Yacoub, από τα ιδρυτικά μέλη του «Οράματος Ελπίδας» πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μ.ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ».

Μικρός είναι ο αριθμός των εθελοντών δοτών στην Ελλάδα καθώς ανέρχονται μόλις στους 30 χιλιάδες εγγεγραμμένους . Στην Κύπρο , ωστόσο, το 15% του πληθυσμού είναι εθελοντές. Ενώ, τα 23 εκατομμύρια είναι δότες σε όλο τον κόσμο στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι ΗΠΑ αλλά και η Γερμανία καθώς και η Αγγλία, αναφέρθηκε 
στην συνέντευξη τύπου .


”Ζωή στα παιδιά χαρίζει η συμμετοχή των πολιτών -εθελοντών δοτών” σημείωσε η κ. Βαρδινογιάννη καθώς ‘’3 στα 4 παιδιά που φθάνουν στο νοσοκομείο να γίνονται καλά, αφού είναι στο 20% των καλύτερων νοσοκομείων στον κόσμο αλλά για την μεταμόσχευση χρειάζεται μεταφορά στο εξωτερικό που κοστίζει μέχρι και 500 χιλιάδες δολάρια’’

‘’Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η ζωή ενός παιδιού ή ενός ενήλικα που νοσεί, “μεταμορφώνεται” πλήρως με τη μεταμόσχευση, από την πλήρη απόγνωση και τη σκέψη του θανάτου, στη ζωή’’ τόνισε ο Sir Magdi Yacoub.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγ. Σοφία», Εμμ. Παπασάββας ενημέρωσε ότι έχουν γίνει”80 μεταφορές αιμοποιητικών κυττάρων ανά έτος από διάφορα κέντρα του εξωτερικού με τα οποία συνεργάζεται η μονάδα, με κόστος που φθάνει το 1,8 εκατομμύρια ευρώ.Έχουν πραγματοποιηθεί 9800 νοσηλείες και 49 χιλιάδες ημερήσιες νοσηλείες’’ .

Οι δότες θα πρέπει να είναι 18 με 45 ετών, σε καλή υγεία, ενώ η όλη διαδικασία διαρκεί 2 με 3 ώρες και μετά ο δότης επιστρέφει στην καθημερινότητα του. 
Η πρώτη χρηματική δωρεά στην Τράπεζα έγινε από μαιευτήριο, φθάνοντας 58 χιλιάδες ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ‘’δεν είναι θέμα ελλείμματος ευαισθησίας η εικόνα ότι η χώρα είναι πίσω αλλά είναι έλλειμμα ενημερώσεως και -αν θέλετε- εμπνεύσεως του κόσμου για το πόσο σημαντικό είναι όλο αυτό το πράγμα. Και είναι δική μας ευθύνη να καταφέρουμε να το κάνουμε σαφές σε όλους. Γιατί οι Έλληνες ως λαός είμαστε λαός που δίνει, αν πειστεί ότι αυτό που κάνει είναι σπουδαίο και είναι για το καλό. Η σημερινή Πρωτοβουλία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, είναι πραγματικά κάτι που έλειπε. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο -και παιδιά και ενήλικες. Το Υπουργείο Υγείας είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια με ό,τι μας ζητηθεί, για να είναι -όσο γίνεται- πιο επιτυχημένη’’

Ενώ, αποκάλυψε ο Α. Γεωργιάδης ότι ‘’μετά το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ακούτε στις ειδήσεις και κάνουν τόσο μεγάλη φασαρία, το επόμενο νομοσχέδιο θα έχει όλες τις ρυθμίσεις που μας έχει ζητήσει ο ΕΟΜ για το θέμα του εκσυγχρονισμού και του θεσμικού πλαισίου των μεταμοσχεύσεων, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός’’

Η κ. Βαρδινογιάννη υπογραμμισε οτι ‘’ απευθύνουμε ένα εθνικό κάλεσμα μέσα απο μία μεγάλη εκστρατεία που θα ξεκινησουμε με σκοπο την ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τη σημασία της προσωπικής προσφοράς και συμβολής όσο γίνεται περισσότερων εθελοντών’’

‘’Για να βρεθεί ένας συμβατός δότης, δηλαδή ένα μόσχευμα κατάλληλο για έναν ασθενή, χρειάζονται χιλιάδες δείγματα, σε μια χώρα μάλιστα σαν τη δική μας που έρχεται τελευταία σε εθελοντές δότες’’ ενημέρωσε η κ. Βαρδινογιάννη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΦΕΕ: Έμπρακτη συνεισφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19

Κορωνοϊός ΣΦΕΕ: Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) συνεχίζει να συνεισφέρει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον COVID-19.

Ώρα της Γης 2021: Η Lavipharm συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 στις 20:30, η Lavipharm σβήνει τα φώτα στις εγκαταστάσεις της και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης», υποστηρίζοντας στην πράξη την επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος.

Ανδρέας Ξάνθος: Κατηγορεί την κυβέρνηση για εσχάτη κοροϊδία

Ανδρέας Ξάνθος : Μενόμενος κατά της κυβέρνησης δηλώνει ο Ανδρέας Ξάνθος επειδή όπως λέει αντί να κοιτάει πως θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της πανδημίας , προτιμάει να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας.

Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου.Παράταση εγγραφών έως 4 Μαρτίου 2021 – H Lavipharm στέκεται υπερήφανος αρωγός στις ενέργειες του MDA Ελλάς στηρίζοντας αυτή τη φορά ως μεγάλος χορηγός το Virtual Run "Be Rare Finish Line Run powered by MDA".