Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε: Συνεχίζεται η πανελλαδική ενημέρωση για την ψωρίαση

Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε: Συνεχίζεται η πανελλαδική ενημέρωση για την ψωρίαση

Η 29η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης που καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA) και είναι αφιερωμένη στα άτομα που ζουν με ψωρίαση ή ψωριασική αρθρίτιδα. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 125 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα.

 

“Be informed about psoriasis” είναι το φετινό της μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης,  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ασθενών με Ψωρίαση (IFPA), που δημιούργησε η LEO Pharma. («Ενημερωθείτε για την ψωρίαση»), δημιούργησε μια σειρά από βίντεο κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους, με κεντρικό μήνυμα #everydaypsoriasis.

Δείτε την ιστορία της Jane – Καθημερινές ιστορίες ανθρώπων με ψωρίαση:

Πρωταγωνιστές των βίντεο είναι οι ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση, οι οποίοι διηγούνται τις δικές τους προσωπικές ιστορίες, περιγράφοντας τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά.

Δείτε την  ιστορία του Steve – Καθημερινές ιστορίες ανθρώπων με ψωρίαση

Παράλληλα στην Ελλάδα, η LEO Pharma Hellas υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας -ΕΔΑΕ συνεχίζει την πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «Ώρα να το ξεκαθαρίσουμε», σε μια ιδιαίτερη περίοδο, όπου κρίνεται αναγκαίο οι ασθενείς με ψωρίαση να επισκεφθούν και να εμπιστευτούν το Δερματολόγο τους, ώστε σε συνεργασία μαζί του να βρουν τη θεραπεία που τους ταιριάζει.

Η ιστορία της Becky – Καθημερινές ιστορίες ανθρώπων με ψωρίαση

Το επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι ένα spot διάρκειας 40’’, το οποίο επαναπροβάλλεται εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας ως κοινωνικό μήνυμα μετά από έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), με πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό Αντώνη Λουδάρο.Δείτε το πιο κάτω βίντεο:

Η εκστρατεία ταξιδεύει ψηφιακά στο Διαδίκτυο και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα ,με χρήσιμο ενημερωτικό υλικό αλλά και συμβουλές αναφορικά με την ψωρίαση, και τον σημαντικό ρόλο του Δερματολόγου στην αντιμετώπιση της νόσου, έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 17.000 χρήστες μέχρι σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία και την Παγκόσμια Ημέρα τόνισε: «Η ψωρίαση είναι μία χρόνια, μη μεταδοτική φλεγμονώδης νόσος που επηρεάζει όχι μόνο το δέρμα αλλά και σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής του ασθενούς. Προσβάλλει κατά μέσο όρο το 1,5%-3% του παγκόσμιου πληθυσμού. Τα 2/3 των ασθενών πάσχουν από ήπια μορφή και το 1/3 από μέτρια έως σοβαρή μορφή της νόσου. Η νόσος μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Στο 75% των περιπτώσεων παρουσιάζεται πριν από την ηλικία των 40 ετών ενώ στις γυναίκες εμφανίζεται νωρίτερα από τους άνδρες. Στόχος μας, μέσω της εκστρατείας, είναι να παρακινήσουμε τους ασθενείς να επισκεφθούν και να εμπιστευτούν τον Δερματολόγο τους και να αναζητήσουν την κατάλληλη ιατρική βοήθεια. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η επιστήμη εξελίσσεται και υπάρχουν διαθέσιμες νέες στοχευμένες θεραπείες με μακροχρόνια αποτελέσματα για τη βέλτιστη δυνατή αντιμετώπισή της».

Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας, κ. Δημήτρης Ρηγόπουλος.

Ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas κ. Νίκος Ραγκούσης αναφερόμενος στην Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης σημειώνει «Η σημερινή μέρα υπενθυμίζει την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ασθενών που πάσχουν από ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Μέσα από την υλοποίηση και υποστήριξη δράσεων και ενεργειών κάνουμε πράξη την εταιρική μας δέσμευση, για ισότιμη πρόσβαση στην υγεία και συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με δερματικές παθήσεις. Με πνεύμα αισιοδοξίας αναγνωρίζουμε το πρόβλημα, μιλάμε ανοιχτά για τον καθημερινό και δύσκολο «αγώνα» τον ασθενών, και τους παροτρύνουμε να έρθουν σε επαφή με τον Δερματολόγο τους, να αναζητήσουν τις κατάλληλες θεραπευτικές λύσεις, με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου» .

Ο Γενικός Διευθυντής της LEO Pharma Hellas κ. Νίκος Ραγκούσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

LEO Pharma : Νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος η Catherine Mazzacco

LEO Hellas: 60 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα

Δωρεά ΠΕΦ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης της Αθήνας

ΠΕΦ: Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων στα κοινωνικά ιατρεία στηρίζει τις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη. Η ΠΕΦ ως χορηγός των νέων κοινωνικών ιατρείων και θέλοντας […]

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

Στη δωρεά 200 tablets για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου προχώρησε η ELPEN. Με τη συγκεκριμένη δράση η εταιρεία συμβάλλει στην κάλυψη  των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

happyBREATHday τιτλοφορείται η καμπάνια ενημέρωσης για την Χρόνια  Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια που υλοποιείται από την φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας ημέρας . Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.). Η ΧΑΠ είναι μια νόσος που προλαμβάνεται και ελέγχεται και οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.