Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Οι δύο σημαντικές δράσεις της ASTELLAS που σφράγισαν το 2016

Οι δύο σημαντικές δράσεις της ASTELLAS που σφράγισαν το 2016

Τους ανθρώπους με προβλήματα υγείας αλλά και εκείνους που έχουν ανάγκη και ειδικά στα παιδιά στηρίζει η Astellas Pharmacheuticals.

Με δύο σημαντικές δράσεις που αφορούν η πρώτη το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η δεύτερη τα παιδιά που νοσηλεύονται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του “Αγλαΐα Κυριακού”, σφράγισαν το 2016 οι άνθρωποι της Astellas Pharmacheuticals.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και του οράματός της να αλλάξει το αύριο, η Astellas Pharmaceuticals στηρίζει ανθρώπους με προβλήματα υγείας και κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Οι άνθρωποί της προσφέρουν χαρά και ανακούφιση, με ευαισθησία και υπευθυνότητα.
Στηρίζουν εδώ και έξι χρόνια το Χαμόγελο του Παιδιού, με ενέργειες που βασίζονται στην εθελοντική εργασία, ανταποκρινόμενοι στα αιτήματα του Συλλόγου για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και σε προσφορές των ίδιων των υπαλλήλων. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιτελεί σημαντικό έργο, διαθέτοντας όχι απλά ένα σπίτι, αλλά μία οικογένεια στα παιδιά.
Αυτή τη χρονιά, οι άνθρωποι της Astellas Pharmaceuticals μοίρασαν δωροεπιταγές στα παιδιά που φιλοξενούνται στο σπίτι στην Κέρκυρα, οι οποίες προσφέρθηκαν στα ίδια τα παιδιά για να μπορούν μόνα τους να αγοράσουν αυτό που επιθυμούν.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκδηλώσεις, οι οποίες έγιναν με σκοπό την ψυχαγωγία των παιδιών, καθώς τις γιορτινές ημέρες είναι ακόμα πιο έντονη η επιθυμία για παιχνίδι και κοινωνικότητα. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και παιδιά των εργαζομένων της Astellas, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τα παιδιά του Συλλόγου και να παίξουν μαζί.

Πιο συγκεκριμένα η μία εκδήλωση απευθυνόταν στα παιδιά ηλικίας έως οκτώ ετών και έγινε σε γνωστό παιδότοπο, όπου οι μικροί φίλοι έπαιξαν και απασχολήθηκαν από animateur. Η δεύτερη, αφορούσε παιδιά από εννιά ετών και άνω και έγινε σε δωμάτιο απόδρασης σχεδιασμένο για μικρότερες ηλικίες. Εκεί τα παιδιά συνεργάστηκαν και έπαιξαν σε ομάδες με κοινό σκοπό να αποδράσουν από το δωμάτιο.
Χάρηκαν το παιχνίδι και ευχαρίστησαν τους ανθρώπους της Astellas για την ευκαιρία που τους έδωσαν να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους και να γνωρίσουν μια καινούρια δραστηριότητα.

Το προσωπικό της εταιρείας ένιωσε διπλή χαρά, καθώς μπόρεσε να χαρίσει χαμόγελα στα παιδιά από το Σύλλογο. Την ίδια ώρα, τα παιδιά των εργαζομένων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομήλικά τους που ζουν σε άλλες συνθήκες και να διαπιστώσουν πως όλα είναι παιδιά με τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια θέλω και κοινές ευαισθησίες.

Με τα ίδια ακριβώς κίνητρα, η Astellas Pharmaceuticals στηρίζει την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Όπως κάθε χρόνο την τελευταία πενταετία, με πρωτοβουλία της εταιρείας, δόθηκαν παιχνίδια και γλυκά σε 22 παιδιά που νοσηλεύονται στη μονάδα.

Έως πριν δύο μήνες, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του “Αγλαΐα Κυριακού” αποτελούσε τη μοναδική στο είδος της δομή στη χώρα μας, εξυπηρετώντας όλους τους μικρούς ασθενείς που είχαν ανάγκη αιμοκάθαρσης.

Τα παιδιά που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας, υπόκεινται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα και παλεύουν να ισορροπήσουν ανάμεσα στις ώρες που περνούν στη μονάδα και τις ώρες που καλούνται να φέρονται σαν να είναι υγιή. Δίνουν έναν δύσκολο αγώνα σε πολύ μικρή ηλικία ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας συμβατός δότης, ώστε να κάνουν τη μεταμόσχευση που θα τους δώσει την ευκαιρία να ζήσουν φυσιολογικά. Σε πολλές περιπτώσεις, οι οικογένειές τους αναγκάζονται να μετακομίσουν στην Αθήνα για να έχουν πρόσβαση στη μονάδα.

Οι ιατροί και νοσηλευτές της μονάδας αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης οικογένειας τους, καθώς – εκτός από τη νοσηλεία – παρέχουν στα παιδιά ψυχολογική υποστήριξη, αντιμετωπίζοντας τον φόβο και την αγωνία που διακατέχει τα ίδια και τους γονείς τους.

Η Astellas δεσμεύεται να συνεχίσει αυτή τη προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης προς τους κοινωνικά ασθενέστερους εμμένοντας στον στόχο της να αλλάξει το αύριο.
.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Τριπλή βράβευση της AstraZeneca για την καμπάνια «Η Δύναμη του μΑΖί»

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Bronze βραβείο απέσπασε η AstraZeneca στα φετινά Environmental Awards για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!» λαμβάνοντας Bronze βραβείο στην ενότητα “Organization and Process Innovation” και την κατηγορία “Environmental CSR”.

Η ΠΕΦ χορηγός κοινωνικού μηνύματος του ΠΙΣ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ευχαριστεί όλο το ιατρικό προσωπικό με ένα spot. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας και στέλνει το δικό της μήνυμα. “Από την έναρξη της πανδημίας, οι γιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας της χώρας, δίνουν καθημερινά μια σκληρή […]

Demo φαρμακευτική : Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Είναι Ευθύνη Μας»

”Είναι Ευθύνη μας” τιτλοφορείται το πρόγραμμα  κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ. Για όγδοη χρονιά υποστήριξε την Ομάδα Αιγαίου στον   26ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους  . Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ το οποίο τιτλοφορείται «Είναι Ευθύνη μας» και σύμφωνα με τη στρατηγική της να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου, η DEMO για […]

Πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου για μια πιο καθαρή πόλη

Περιστέρι Καδοι: Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει σε διαφορετικά σημεία στο Περιστέρι ότι έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι και αφορούν το πιο σημαντικό ρεύμα ανακύκλωσης. Πρόκειται για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και μέχρι στιγμής υλοποιείται σε πιλοτικό στάδιο στην περιοχή της Κηπούπολης και σε ένα μέρος στο Μπουρνάζι.Οι καφέ κάδοι στο Περιστέρι έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο της […]