Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σεμινάριο του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σεμινάριο του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Με μεγάλη επιτυχία, και με την συμμετοχή 100 εκπαιδευτικών και μαθητών από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ολόκληρης της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το έκτο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο NJV Plaza.

Το Σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου, η οποία ως νομικός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κυρία Άντρη Αναστασιάδη, η οποία έχει θέσει ψηλά στις προτεραιότητες της τα ανθρωπιστικά ζητήματα, καθώς και η σύζυγος του Αμερικανού Πρέσβη, κυρία Mary Pyatt, η οποία είναι εκπαιδευτικός με μεγάλο ενδιαφέρον για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

H Πρόεδρος του Ιδρύματος, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υποδέχτηκε τους συμμετέχοντες μαθητές και καθηγητές, τονίζοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου των εκπαιδευτικών στην διαμόρφωση μιας δικαιότερης κοινωνίας. «Για εμένα όλοι οι καθηγητές είναι ήρωες και τρέφω για αυτούς απεριόριστο σεβασμό, γιατί έχουν αναλάβει το σπουδαίο καθήκον της διαμόρφωσης των μελλοντικών πολιτών. Και πιστεύω ότι για να βρίσκεστε εδώ σήμερα, για να συμμετέχετε σε αυτό το πρόγραμμα που εκπαιδεύει και ωθεί τους νέους στον σεβασμό των δικαιωμάτων του άλλου, που τους κάνει να αντιλαμβάνονται την αδικία, να προστατεύουν τον αδύναμο αλλά και τους μαθαίνει ποια είναι τα δικαιώματά τους και πώς να τα υπερασπίζονται, μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τα παιδιά. Αυτή την ευαισθησία σας, την εκτιμώ και τη σέβομαι και σας ευχαριστώ τόσο πολύ που θέλετε να τη μεταδώσετε στα παιδιά μας. Στους νέους του αύριο. Που θα δημιουργήσουν έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο σωστό, πιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη απευθυνόμενη στους εκπαιδευτικούς.

Από την πλευρά της η κυρία Παυλοπούλου τόνισε ότι η εξοικείωση της νέας γενιάς με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου: « Γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη της κυρίας Βαρδινογιάννη για τα παιδιά, για τα οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο. Την εμπιστεύομαι και σε αυτή την επιλογή του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος, που μιλά για ισότητα, για συμφιλίωση, για ανθρώπινη πρόοδο, για την καταπολέμηση της φτώχειας, για ανθρωπιά. Η ίδια η προσωπικότητα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι από μόνη της ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρωπιάς και προσφοράς στον συνάνθρωπο. Η αγάπη στον συνάνθρωπο κι η πίστη σε αυτόν, ο σεβασμός στον άλλον και τα δικαιώματά του είναι κάτι το οποίο πρέπει να διδάξουμε στις νέες γενιές. Και μόνο που βλέπω τόσους πολλούς εκπαιδευτικούς εδώ σήμερα, αισθάνομαι συγκίνηση, γιατί βλέπω ένα πιο αισιόδοξο μέλλον, που βασίζεται σε αξίες όπως η δικαιοσύνη, ο ανθρωπισμός και ο σεβασμός στον άλλον», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η κυρία Παυλοπούλου.

Η Πρώτη Κυρία της Κύπρου, κυρία Άντρη Αναστασιάδη, από την πλευρά της, μίλησε για την μεγάλη σημασία που έχει η διδασκαλία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις νεαρές ηλικίες αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι καθηγητές. «Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι πολύ σημαντικός. Πρέπει να μεταλαμπαδεύσετε τις γνώσεις στα παιδιά, αλλά και να τους διδάξετε και την σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για αυτό τον λόγο θεωρώ ότι η διδασκαλία αυτού του Προγράμματος έχει μεγάλη σημασία», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Αναστασιάδη.

Στο Σεμινάριο συμμετείχε επίσης και ο Πνευμονολόγος, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής των Πανεπιστημίων Αθηνών και Harvard, κύριος Παναγιώτης Μπεχράκης, ο οποίος πραγματοποίησε μία ομιλία με θέμα: «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα», με στόχο να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τον τρόπο που πρέπει να προσεγγίζουν το θέμα του καπνίσματος. «Το θέμα του παθητικού καπνίσματος είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα, γιατί το παθητικό κάπνισμα αποτελεί παραβίαση πολλαπλών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για αυτό τον λόγο πρέπει όλοι μας, και ιδιαίτερα εσείς οι εκπαιδευτικοί, να υψώσουμε την φωνή μας για την προστασία αυτού του δικαιώματος», τόνισε ο κύριος Μπεχράκης.

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου, καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά τις δράσεις τους, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που με ευφάνταστες και πρωτότυπες δράσεις έδειξαν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αμέσως μετά ακολούθησε μία ζωηρή συζήτηση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων γύρω από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις του Προγράμματος.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η παρουσίαση των δράσεων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Axion Hellas» στην ακριτική Ελλάδα από τον Πρίγκιπα Νικόλαο, Σύμβουλο Διοίκησης της «Axion Hellas», τον Βασίλειο Πατέρα, Πρόεδρο της «Axion Hellas» και από την Ελένη Ι. Δούκα, Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Εκπαιδευτική Ψυχολόγο και μέλος της «Axion Hellas», οι οποίοι ευχαρίστησαν το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» για την μακροχρόνια και εποικοδομητική συνεργασία, καθώς και για την ευκαιρία που τους δίνει να μεταφέρoυν το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» σε εκατοντάδες μαθητές σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επιμορφωτικό Σεμινάριο πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο με στόχο την ενημέρωση των καθηγητών καθώς και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εφαρμογή του Προγράμματος «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» στα ελληνικά σχολεία.

Το Πρόγραμμα «ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ» είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» για τα ανθρώπινα δικαιώματα που διδάσκεται σε εκατομμύριά μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο. To πρόγραμμα είναι βασισμένο στο βιβλίο της Kerry Keneddy, κόρης του αείμνηστου Robert F. Kennedy, και διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία με πρωτοβουλία της κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για τρίτη συνεχή χρονιά με μεγάλη συμμετοχή σχολείων από ολόκληρη την Ελλάδα. Τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ παράλληλα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο οι μαθητές να εξοικειωθούν από μικρή ηλικία με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έτσι ώστε, ως μελλοντικοί πολίτες, να διασφαλίσουν την δημιουργία μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας.

Αναλυτικά, στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο τις δράσεις τους παρουσίασαν τα παρακάτω σχολεία: Εκπαιδευτήρια Δούκα, Εκπαιδευτήρια Πάνου, 21ο Λύκειο Γκράβας, Αρσάκεια Σχολεία, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κοζάνης, Εκπαιδευτήρια Πλάτων, ενώ σημαντική ήταν η συμμετοχή εκπροσώπων από πολλά ακόμα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Άσσυλο Ανιάτων: Δημιουργία κέντρου αποκατάστασης

Η INTERAMERICAN χορηγός του Κ.Υ.Α.Δ.Α. για το Κοινωνικό Οδοντιατρείο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΦΕΕ: Έμπρακτη συνεισφορά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της Covid-19

Κορωνοϊός ΣΦΕΕ: Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) συνεχίζει να συνεισφέρει έμπρακτα στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον COVID-19.

Ώρα της Γης 2021: Η Lavipharm συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021 στις 20:30, η Lavipharm σβήνει τα φώτα στις εγκαταστάσεις της και συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία για την «Ώρα της Γης», υποστηρίζοντας στην πράξη την επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση και προστασία του περιβάλλοντος.

Ανδρέας Ξάνθος: Κατηγορεί την κυβέρνηση για εσχάτη κοροϊδία

Ανδρέας Ξάνθος : Μενόμενος κατά της κυβέρνησης δηλώνει ο Ανδρέας Ξάνθος επειδή όπως λέει αντί να κοιτάει πως θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της πανδημίας , προτιμάει να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τους ιδιωτικούς ομίλους υγείας.

Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases

Με 37 εκατομμύρια Ευρωπαίους και 300 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να πάσχουν από τουλάχιστον μία Σπάνια Πάθηση, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, στις 28 Φεβρουαρίου λειτουργεί ως υπενθύμιση των ανισοτήτων που αντιμετωπίζουν αυτοί οι ασθενείς, τόσο στην πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη όσο και στις κοινωνικές ευκαιρίες και αποσκοπεί στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων για την εξομάλυνση αυτών των διακρίσεων.Η Chiesi στο πλευρό των «σπάνιων ασθενών» μέσω του τμήματος Chiesi Global Rare Diseases.

Κοινές επενδύσεις από Novo Nordisk - Πανεπιστήμιο του Toronto για καλό σκοπό

Novo Nordisk: Η Novo Nordisk A/S και το Πανεπιστήμιο του Toronto (University of Toronto) ανακοίνωσαν σήμερα μία επένδυση ύψους 200 εκατομμυρίων DKK (40 εκατομμύρια CAD ή περίπου 27 εκατομμύρια ευρώ) για την ίδρυση ενός δικτύου υποστήριξης της Novo Nordisk με σκοπό τη βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Lavipharm:Μεγάλος χορηγός του Be Rare Finish Line Run powered by MDA

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην υποστήριξη των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων στα Νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία», ΠΓΝ ΑΧΕΠΑ και ΠΓΝΠ Ρίου.Παράταση εγγραφών έως 4 Μαρτίου 2021 – H Lavipharm στέκεται υπερήφανος αρωγός στις ενέργειες του MDA Ελλάς στηρίζοντας αυτή τη φορά ως μεγάλος χορηγός το Virtual Run "Be Rare Finish Line Run powered by MDA".