Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μαθητές δίνουν τρόφιμα και αγάπη σε παιδιά με ανάγκες

Μαθητές δίνουν τρόφιμα και αγάπη σε παιδιά με ανάγκες

Παραμονές Χριστουγέννων και οι μικροί μαθητές τριών διαφορετικών σχολείων, μαζεύουν τρόφιμα, στέλνουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη και ευχές, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα παιδιά εκείνα που έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά, ένα πιάτο φαγητό και πολύ αγάπη.

Πρώτη στάση τα Eκπαιδευτήρια Δούκα. Ακολουθεί η Ελληνογαλλική Σχολή Saint-Joseph και η Σχολή Χατζήβεη. Μια αγκαλιά παιδιά με μάτια γεμάτα ζεστασιά, κούτες και σακούλες γεμάτες με τρόφιμα για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, μας υποδέχεται σε κάθε σχολείο.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη. Σε παρακαλώ φέτος να μην ξεχάσεις και τα φτωχά παιδάκια. Να τους πας δώρο πολλά φλουριά και ένα καλοριφέρ για να μην κρυώνουν», λέει ο μικρός Παναγιώτης. «Και ένα σπίτι, πολλά λεφτά και παιχνίδια», φωνάζει η Μαρία. «Στρατιωτάκια και ωραία φαγητά για να μην πεινάνε», λέει ο Δημήτρης, μαθητής της Α’ Δημοτικού.

παιδιά

«Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε τρόφιμα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τις κρύες νύχτες του χειμώνα σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε εμείς στη θέση αυτών των παιδιών. Απλά εμείς είμαστε τυχεροί. Αυτή η μικρή προσφορά μας κάνει να νιώθουμε ότι τους βοηθάμε και αυτό μας γεμίζει χαρά» μας λέει ο Χρήστος και η Ιωάννα, μαθητές Γυμνασίου.

«Ο καθηγητής μας, μας προέτρεψε να μαζέψουμε τρόφιμα και να τα δώσουμε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους ανθρώπους που έχουν οικονομικές δυσκολίες. Εύχομαι οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκουν πάντα τη βοήθεια που χρειάζονται, αλλά μακάρι να καταφέρουν να μη χρειάζονται πια βοήθεια. Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους».

«Είναι ωραία να βοηθάς τους άλλους ανθρώπους. Φέτος ο Άγιος Βασίλης να φέρει φάρμακα και φαγητό για όλα τα παιδιά. Μια στέγη, αγάπη, παιχνίδια και ρούχα», λένε οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού. Να μην υπάρχει πόλεμος» φωνάζουν κάποια άλλα παιδιά. «Και επιτραπέζια παιχνίδια» λένε τα μικρότερα.

Με χαμόγελα και χαρούμενες φωνές, κούτες και σακούλες με τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μακαρόνια, γάλατα, τσουρέκια, μπισκότα, ρύζι κ.ά) μεταφέρονται από τα παιδιά και τους εθελοντές μας στο αυτοκίνητο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το αυτοκίνητο γεμίζει. Το ίδιο και οι καρδιές μας. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν χάσει το χαμόγελο τους, θα χαμογελάσουν ξανά. Κάποια σπιτικά θα μυρίσουν φαγητό και κάποια παιδιά δε θα κοιμηθούν νηστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

250.000 ασθενείς πάσχουν από ψωρίαση στην Ελλάδα

Τριπλή βράβευση της AstraZeneca για την καμπάνια «Η Δύναμη του μΑΖί»

Μην αμελείς την θεραπεία σου για τον καρκίνο του προστάτη

'' Τηρούμε αποστάσεις…αλλά όχι από τον γιατρό μας '', είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί η Astellas Ελλάδος. Στόχος της εκστρατείας είναι η παρότρυνση των ασθενών με καρκίνο του προστάτη να επισκεφθούν τον εξειδικευμένο γιατρό τους και να συνεχίσουν με συνέπεια τη θεραπεία τους.

Φέτος φέρσου έξυπνα - Εμβολιάσου έγκαιρα

Για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την κατανόηση  της αναγκαιότητας εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων αλλά και την χρήση μάσκας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης .

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» : Νέα εκστρατεία για την πανδημία από την Novartis

«Γράμματα από ένα καλύτερο μέλλον» είναι το moto της νέας κοινωνικής εκστρατείας της Novartis Hellas για το δεύτερο κύμα της πανδημίας Covid-19 που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα .

AstraZeneca διάκριση: Έλαβε Bronze βραβείο για το πρόγραμμα «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!»

Bronze βραβείο απέσπασε η AstraZeneca στα φετινά Environmental Awards για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας «Προστατεύουμε το περιβάλλον… με πράξεις!» λαμβάνοντας Bronze βραβείο στην ενότητα “Organization and Process Innovation” και την κατηγορία “Environmental CSR”.

Η ΠΕΦ χορηγός κοινωνικού μηνύματος του ΠΙΣ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Ευχαριστεί όλο το ιατρικό προσωπικό με ένα spot. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία δίπλα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας και στέλνει το δικό της μήνυμα. “Από την έναρξη της πανδημίας, οι γιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας της χώρας, δίνουν καθημερινά μια σκληρή […]

Demo φαρμακευτική : Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Είναι Ευθύνη Μας»

”Είναι Ευθύνη μας” τιτλοφορείται το πρόγραμμα  κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ. Για όγδοη χρονιά υποστήριξε την Ομάδα Αιγαίου στον   26ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους  . Στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της DEMO ΑΒΕΕ το οποίο τιτλοφορείται «Είναι Ευθύνη μας» και σύμφωνα με τη στρατηγική της να στηρίζει τα μικρά νησιά του Αιγαίου, η DEMO για […]

Πρωτοβουλία του Δήμου Περιστερίου για μια πιο καθαρή πόλη

Περιστέρι Καδοι: Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει σε διαφορετικά σημεία στο Περιστέρι ότι έχουν τοποθετηθεί καφέ κάδοι και αφορούν το πιο σημαντικό ρεύμα ανακύκλωσης. Πρόκειται για τη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων και μέχρι στιγμής υλοποιείται σε πιλοτικό στάδιο στην περιοχή της Κηπούπολης και σε ένα μέρος στο Μπουρνάζι.Οι καφέ κάδοι στο Περιστέρι έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο της […]