Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μαθητές δίνουν τρόφιμα και αγάπη σε παιδιά με ανάγκες

Μαθητές δίνουν τρόφιμα και αγάπη σε παιδιά με ανάγκες

Παραμονές Χριστουγέννων και οι μικροί μαθητές τριών διαφορετικών σχολείων, μαζεύουν τρόφιμα, στέλνουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη και ευχές, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα παιδιά εκείνα που έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά, ένα πιάτο φαγητό και πολύ αγάπη.

Πρώτη στάση τα Eκπαιδευτήρια Δούκα. Ακολουθεί η Ελληνογαλλική Σχολή Saint-Joseph και η Σχολή Χατζήβεη. Μια αγκαλιά παιδιά με μάτια γεμάτα ζεστασιά, κούτες και σακούλες γεμάτες με τρόφιμα για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, μας υποδέχεται σε κάθε σχολείο.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη. Σε παρακαλώ φέτος να μην ξεχάσεις και τα φτωχά παιδάκια. Να τους πας δώρο πολλά φλουριά και ένα καλοριφέρ για να μην κρυώνουν», λέει ο μικρός Παναγιώτης. «Και ένα σπίτι, πολλά λεφτά και παιχνίδια», φωνάζει η Μαρία. «Στρατιωτάκια και ωραία φαγητά για να μην πεινάνε», λέει ο Δημήτρης, μαθητής της Α’ Δημοτικού.

παιδιά

«Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε τρόφιμα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τις κρύες νύχτες του χειμώνα σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε εμείς στη θέση αυτών των παιδιών. Απλά εμείς είμαστε τυχεροί. Αυτή η μικρή προσφορά μας κάνει να νιώθουμε ότι τους βοηθάμε και αυτό μας γεμίζει χαρά» μας λέει ο Χρήστος και η Ιωάννα, μαθητές Γυμνασίου.

«Ο καθηγητής μας, μας προέτρεψε να μαζέψουμε τρόφιμα και να τα δώσουμε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους ανθρώπους που έχουν οικονομικές δυσκολίες. Εύχομαι οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκουν πάντα τη βοήθεια που χρειάζονται, αλλά μακάρι να καταφέρουν να μη χρειάζονται πια βοήθεια. Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους».

«Είναι ωραία να βοηθάς τους άλλους ανθρώπους. Φέτος ο Άγιος Βασίλης να φέρει φάρμακα και φαγητό για όλα τα παιδιά. Μια στέγη, αγάπη, παιχνίδια και ρούχα», λένε οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού. Να μην υπάρχει πόλεμος» φωνάζουν κάποια άλλα παιδιά. «Και επιτραπέζια παιχνίδια» λένε τα μικρότερα.

Με χαμόγελα και χαρούμενες φωνές, κούτες και σακούλες με τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μακαρόνια, γάλατα, τσουρέκια, μπισκότα, ρύζι κ.ά) μεταφέρονται από τα παιδιά και τους εθελοντές μας στο αυτοκίνητο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το αυτοκίνητο γεμίζει. Το ίδιο και οι καρδιές μας. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν χάσει το χαμόγελο τους, θα χαμογελάσουν ξανά. Κάποια σπιτικά θα μυρίσουν φαγητό και κάποια παιδιά δε θα κοιμηθούν νηστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά ΠΕΦ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης της Αθήνας

Νοvo Nordisk Hellas : Στηρίζει τις δράσεις των Ιατρείων του Δήμου Αθηναίων

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ορθή χρήση των φαρμάκων

«Παίρνω αυτό το φάρμακο αρκετό καιρό, δεν πειράζει να το σταματήσω για λίγο.Αποφάσισα να μην επιβαρύνω τον οργανισμό μου με πολλά φάρμακα. Θα παίρνω τη θεραπεία μου μόνο όταν αισθάνομαι κάποιο σύμπτωμα.Παίρνοντας κάθε μέρα φάρμακα, νιώθω σαν να είμαι σοβαρά άρρωστη.Όμως εγώ αισθάνομαι μια χαρά. Ας τα σταματήσω για λίγο».

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

ELPEN: Προσφέρει 200 tablets στους μαθητές της Σάμου 

Στη δωρεά 200 tablets για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου προχώρησε η ELPEN. Με τη συγκεκριμένη δράση η εταιρεία συμβάλλει στην κάλυψη  των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

#happyBREATHday καμπάνια: Οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής

happyBREATHday τιτλοφορείται η καμπάνια ενημέρωσης για την Χρόνια  Αποφρακτική  Πνευμονοπάθεια που υλοποιείται από την φαρμακευτική εταιρεία Chiesi Hellas, στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας ημέρας . Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.). Η ΧΑΠ είναι μια νόσος που προλαμβάνεται και ελέγχεται και οι ασθενείς με ΧΑΠ μπορούν να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Η Caroline Wozniacki πρωταθλήτρια και στην διαχείριση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας

Ο ρόλος της γυναίκας στην σύγχρονη κοινωνία είναι περίπλοκος και απαιτητικός και όταν κάποια  χρόνια φλεγμονώδης  νόσος της ‘’χτυπήσει την πόρτα ‘’, οι προκλήσεις αυξάνουν. Πως να διαχειριστούν την νόσο οι γυναίκες χωρίς να ξεχάσουν να ζουν ;

Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης: Επικουρική κάλυψη και στήριξη των εφημεριών του ΕΣΥ

Οι ασθενείς που θα προσέρχονται στα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ και έπειτα από αξιολόγηση του επείγοντος της κατάστασης τους, θα διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης