Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Μαθητές δίνουν τρόφιμα και αγάπη σε παιδιά με ανάγκες

Μαθητές δίνουν τρόφιμα και αγάπη σε παιδιά με ανάγκες

Παραμονές Χριστουγέννων και οι μικροί μαθητές τριών διαφορετικών σχολείων, μαζεύουν τρόφιμα, στέλνουν γράμματα στον Αϊ Βασίλη και ευχές, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στα παιδιά εκείνα που έχουν ανάγκη από λίγη ζεστασιά, ένα πιάτο φαγητό και πολύ αγάπη.

Πρώτη στάση τα Eκπαιδευτήρια Δούκα. Ακολουθεί η Ελληνογαλλική Σχολή Saint-Joseph και η Σχολή Χατζήβεη. Μια αγκαλιά παιδιά με μάτια γεμάτα ζεστασιά, κούτες και σακούλες γεμάτες με τρόφιμα για τους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, μας υποδέχεται σε κάθε σχολείο.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη. Σε παρακαλώ φέτος να μην ξεχάσεις και τα φτωχά παιδάκια. Να τους πας δώρο πολλά φλουριά και ένα καλοριφέρ για να μην κρυώνουν», λέει ο μικρός Παναγιώτης. «Και ένα σπίτι, πολλά λεφτά και παιχνίδια», φωνάζει η Μαρία. «Στρατιωτάκια και ωραία φαγητά για να μην πεινάνε», λέει ο Δημήτρης, μαθητής της Α’ Δημοτικού.

παιδιά

«Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε τρόφιμα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Τις κρύες νύχτες του χειμώνα σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε εμείς στη θέση αυτών των παιδιών. Απλά εμείς είμαστε τυχεροί. Αυτή η μικρή προσφορά μας κάνει να νιώθουμε ότι τους βοηθάμε και αυτό μας γεμίζει χαρά» μας λέει ο Χρήστος και η Ιωάννα, μαθητές Γυμνασίου.

«Ο καθηγητής μας, μας προέτρεψε να μαζέψουμε τρόφιμα και να τα δώσουμε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους ανθρώπους που έχουν οικονομικές δυσκολίες. Εύχομαι οι άνθρωποι αυτοί να βρίσκουν πάντα τη βοήθεια που χρειάζονται, αλλά μακάρι να καταφέρουν να μη χρειάζονται πια βοήθεια. Χαρούμενα Χριστούγεννα σε όλους».

«Είναι ωραία να βοηθάς τους άλλους ανθρώπους. Φέτος ο Άγιος Βασίλης να φέρει φάρμακα και φαγητό για όλα τα παιδιά. Μια στέγη, αγάπη, παιχνίδια και ρούχα», λένε οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού. Να μην υπάρχει πόλεμος» φωνάζουν κάποια άλλα παιδιά. «Και επιτραπέζια παιχνίδια» λένε τα μικρότερα.

Με χαμόγελα και χαρούμενες φωνές, κούτες και σακούλες με τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μακαρόνια, γάλατα, τσουρέκια, μπισκότα, ρύζι κ.ά) μεταφέρονται από τα παιδιά και τους εθελοντές μας στο αυτοκίνητο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Το αυτοκίνητο γεμίζει. Το ίδιο και οι καρδιές μας. Κάποιοι άνθρωποι που έχουν χάσει το χαμόγελο τους, θα χαμογελάσουν ξανά. Κάποια σπιτικά θα μυρίσουν φαγητό και κάποια παιδιά δε θα κοιμηθούν νηστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

WinMedica : Βραβεύτηκε για το συμπλήρωμα διατροφής που ανακάλυψε

Bristol Myers Squibb : Διάκριση για την θετική συνεισφορά της στην οικονομία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φαρμακευτική εταιρία Janssen : Τιμήθηκε με δύο βραβεία

Φαρμακευτική εταιρία : Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του Ομίλου Johnson & Johnson, τιμήθηκε με δύο σημαντικές βραβεύσεις στην απονομή των Patient Partnerships Awards 2021, παρουσία σημαντικών στελεχών και παραγόντων του κλάδου της υγείας.

Alpha Bank: Έμπρακτη ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Ο προγραμματισμός της Τράπεζας για φέτος περιλαμβάνει 13 νησιά, με την Ελαφόνησο, τους Αρκιούς, τη Λευκάδα και το Μεγανήσι να έχουν ήδη παραλάβει ιατρικά μηχανήματα, υγειονομικό εξοπλισμό και ιατροφαρμακευτικά υλικά στα Περιφερειακά Ιατρεία τους.Τις αμέσως επόμενες ημέρες και έως το τέλος Ιουλίου η Alpha Bank θα πραγματοποιήσει παραδόσεις σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Παξούς, ενώ τον Σεπτέμβριο […]

Παχυσαρκία : H Novo Nordisk Hellas ετοιμάζει εκστρατεία για την αντιμετώπιση της

Παχυσαρκία : Η Novo Nordisk Hellas, στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, εγκαινιάζει την εκστρατεία  ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της Ελλάδας για τη νόσο της παχυσαρκίας.

Δύο νέα σημαντικά έργα από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού»

Δύο νέα σημαντικά έργα από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» –  Παραδόθηκαν σήμερα η Ουρολογική–Πλαστική Χειρουργική Μονάδα και η ΜΕΘ Νεογνών. 

Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Πνεύμονα από την AstraZeneca

«Εάν είσαι άνω των 50 ετών, ενεργός καπνιστής ή έχεις διακόψει το κάπνισμα τα τελευταία 15 χρόνια, μην περιμένεις! Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να σώσει τη ζωή σου. Συμβουλέψου σήμερα το γιατρό σου για τον προσυμπτωματικό έλεγχο».

Διπλή βράβευση για την Johnson & Johnson στα Health & Safety Awards 2021

Johnson & Johnson: Διπλή βράβευση για την οικογένεια εταιρειών Johnson & Johnson η οποία διακρίθηκε σε δύο κατηγορίες στα Health & Safety Awards 2021, αναδεικνύοντας τη σημασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.