Επιχειρηματικά

Ένα βήμα πιο κοντά στη συγχώνευση AbbVie – Allergan

Ένα βήμα πιο κοντά στη συγχώνευση AbbVie – Allergan

Η AbbVie και η Allergan περιμένουν να υπογράψουν τη συμφωνία για τη συγχώνευση των 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ε.Ε. δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να δώσει το πράσινο φως για τη συμφωνία – και σύντομα θα ακολουθήσει μια έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συγχώνευση της AbbVie με την Allergan υπό την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες θα πωλήσουν τον αναστολέα IL-23 του brazikumab της Allergan. Η διάταξη αυτή απέχει πολύ από τη διακοπή της διαπραγμάτευσης. Η Allergan προσφέρθηκε ήδη να εκφορτώσει το μέταλλο, το οποίο η ΕΕ δήλωσε ότι έρχεται σε σύγκρουση με την υποψήφια risankizumab IL-23 της AbbVie, μαζί με την κυστική ίνωση με Zenpep. Αναγκάζοντας την Allergan να παραιτηθεί από τη βιζικουμάμπη, η ΕΕ επιδιώκει να αποφύγει τις ανησυχίες της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας στην αγορά της νόσου των ευερέθιστων εντέρων.

“Η απόφασή μας διασφαλίζει ότι η συγχώνευση μεταξύ της AbbVie και της Allergan δεν θα διαταράξει την ανάπτυξη μιας πολλά υποσχόμενης καινοτόμου θεραπείας για αυτές τις ασθένειες”, δήλωσε ο Margrethe Vestager, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του κανονισμού της ΕΕ περί συγκεντρώσεων.

Αν και η τελική απόφαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) δεν έχει ακόμη έρθει, η έγκριση από την ΕΕ δίνει το πρώτο πράσινο φως προκειμένου να δημιουργηθεί η τέταρτη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο. Τον Σεπτέμβριο, η FTC απέστειλε ένα “δεύτερο αίτημα” για πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία και στις δύο φαρμακοβιομηχανίες, δίνοντας ελπίδα σε έναν συνασπισμό συνδικάτων και ομάδων καταναλωτών που ζήτησαν από τον οργανισμό να “εξετάσει προσεκτικά” τη συμφωνία και να την αποκλείσει εντελώς, εάν είναι απαραίτητο.

Tην προηγουμένη εβδομάδα, η AbbVie ανακοίνωσε σχέδια για να διαχωρίσει τα καλλυντικά προϊόντα της Allergan – συμπεριλαμβανομένου του καλλυντικού Botox, της πλατφόρμας Coolsculpting και του Kybella – σε μια νέα μονάδα που ονομάζεται Allergan Aesthetics. Η κίνηση προκάλεσε την ανησυχία των αναλυτών, οι οποίοι σκέφτονταν ότι η συμφέρουσα επιχείρηση αισθητικής της Allergan θα μειώσει τα κέρδη της μόλις κλείσει η συγχώνευση.

Τα άλλα προϊόντα της Allergan, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών Botox και Vraylar, θα κυκλοφορήσουν κάτω από την ομπρέλα της AbbVie, ανέφερε η εταιρεία. Η Carrie Strom, η SVP της Allergan της αμερικανικής ιατρικής αισθητικής, θα είναι επικεφαλής της Allergan Aesthetics και θα αναλάβει επίσης το ρόλο του ανώτερου VP στην AbbVie, ανέφερε η εταιρεία. Προχωρώντας στη συγχώνευση με την Allergan, η AbbVie ελπίζει ότι το χαρτοφυλάκιο των ιρλανδικών φαρμακοποιών θα βοηθήσει να ξεπεραστεί η αναμενόμενη απώλεια εσόδων από τον ανταγωνισμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα σχέδια της McDonald's «σταδιακά» ανοίγουν ξανά στην Ουκρανία

Η Ελλάδα υποδέχεται από το Ισραήλ τα πρώτα φυτά Φαρμακευτικής Κάνναβης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer

Pfizer Θεσσαλονίκη: Ένας χρόνος λειτουργίας για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη .Πάνω από 300 εργαζόμενοι, με υψηλή εξειδίκευση και εκπαίδευση, απασχολούνται ήδη στο Κέντρο και θα φτάσουν τους 360 μέχρι το τέλος του 2022 (+30% έναντι του αρχικού σχεδιασμού) .€221 εκατ. η σωρευτική συνεισφορά του Κέντρου στο ΑΕΠ μέχρι το 2030, σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ.

Η ELPEN ανακαινίζει τις αίθουσες διδασκαλίας στη Φαρμακευτική του ΕΚΠΑ

Τη διαχρονική στήριξή της στην επιστημονική κοινότητα της χώρας μας επιβεβαιώνει η ELPEN, χορηγώντας την ανακαίνιση πέντε αιθουσών διδασκαλίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη

DEMO : Νέο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της DEMO στη Θεσσαλονίκη: Επενδύουμε στην Ελλάδα, θωρακίζουμε την Ευρώπη.Επίσκεψη Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της DEMO ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

Νέα συμφωνία της Gilead Sciences με την Ε.Ε για την ρεμδεσιβίρη

Η Gilead Sciences και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψαν σήμερα νέα «Συμφωνία Κοινής Προμήθειας» (Joint Procurement Agreement) που θα διασφαλίσει την ταχεία και ισότιμη πρόσβαση στο remdesivir, στις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).