Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Συλλόγους ασθενών σεμινάρια: Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 60 συλλόγους

Συλλόγους ασθενών σεμινάρια: Η συμμετοχή ξεπέρασε τους 60 συλλόγους

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων για συλλόγους ασθενών

Με τη συμμετοχή συνολικά άνω των 60 συλλόγων ασθενών από όλη τη χώρα, ολοκληρώθηκε ο κύκλος σεμιναρίων ανάπτυξης δεξιοτήτων που διοργάνωσε η Ένωση Ασθενών Ελλάδας το Δεκέμβριο.

Οι θεματικές των πέντε σεμιναρίων αφορούσαν 1) σε ζητήματα οργάνωσης, λειτουργίας και βιωσιμότητας των συλλόγων (πολιτική συνηγορία, εσωτερική διάρθρωση και τεχνικές ανεύρεσης πόρων) σε συνεργασία με το HIGGS και 2) σχετικά με το φάρμακο (το ταξίδι του φαρμάκου και κλινική έρευνα) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής.Τα σεμινάρια για το φάρμακο πραγματοποιήθηκαν με την πολύτιμη υποστήριξη του Ε.Ο.Φ. Τις εργασίας τους άνοιξε με χαιρετισμό ο Α’ Αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Ελευθέριος Πάλλης, ενώ παρουσίαση έκανε και η κ. Ευγενία Φούζα, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμακευτικών Μελετών και Έρευνας.Η μαζική ανταπόκριση που γνώρισε η πιλοτική φάση του συγκεκριμένου έργου αναδεικνύει την ανάγκη των συλλόγων ασθενών για εκπαιδευτικές δράσεις που αποσκοπούν στην κατάρτιση και ενδυνάμωση των στελεχών και της λειτουργίας τους. Για το λόγο αυτό, η Ένωση επεξεργάζεται ήδη και θα υλοποιήσει από τις αρχές του 2021 ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα επεκτείνεται σε όλη τη διάρκεια του έτους και με περισσότερες θεματικές, πάντοτε με δωρεάν συμμετοχή για κάθε ενδιαφερόμενο σύλλογο ασθενών.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη των εταιρειών Gilead, Novartis και Roche.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Η AstraZeneca «βάζει τρίποντο στην υγεία»

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Καταθέτουν προτάσεις καθώς οι ανάγκες για ανακουφιστική φροντίδα αυξάνουν

Κ.Ε.Φ.Ι. : Ημερίδα για την φαρμακοεπαγρύπνηση

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 που θα μεταδοθεί μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, facebook.com/skkephi, για το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο αριθμός των πασχόντων στην Ελλάδα για το έτος 2020

Το πλήθος των μοναδικών πασχόντων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη ανέρχεται στους 1.050.635, αγγίζοντας το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ.

Καθολική Υγειονομική Κάλυψη για τους Ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις

Κάθε χρόνο, 100 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούνται στη φτώχεια, επειδή η περίθαλψη κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες Υγείας, ενώ ακόμα περισσότεροι αναγκάζονται να διαλέξουν ανάμεσα στην υγεία τους ή στη σίτιση, στην ένδυση ή στη στέγη.

Κορωνοϊός- Εμβολιασμός: Οι ασθενείς με HIV μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο

Γράφουν οι ασθενείς της 'Θετικής Φωνής' - Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος Καθώς τα πρώτα εμβόλια COVID-19 κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο, εμπειρογνώμονες και μεγάλοι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον HIV (UNAIDS, AIDSMAP, British HIV Association, FRONTLINE AIDS κ.λπ.) προσπαθούν να διαβεβαιώσουν όσους ζουν με τον HIV ότι μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο του COVID-19.

Έγκριση FDA επέκτασης ενδείξεων σε σπάνιες μεταλλάξεις του Τrikafta

Τrikafta-Symdeko-Kalydeco: Η φαρμακευτική εταιρεία Vertex ανακοίνωσε στις 21/12/2020 ότι o Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων FDA ενέκρινε την επέκταση της χορήγησης των τριών CFTR τροποποιητών Trikafta (γνωστό στην Ευρώπη ως Kaftrio), Symdeko (γνωστό στην Ευρώπη ως Symkevi) και Kalydeco σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση με σπάνιες μεταλλάξεις στις ΗΠΑ. 

Τι λένε οι γιατροί για τον εμβολιασμό των ασθενών με κυστική ίνωση

Κορωνοϊός εμβόλιο και Κυστική Ίνωση: Το τελευταίο διάστημα και ενόψει της έναρξης του εμβολιασμού κατά του Covid-19 στη χώρα μας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης έχει λάβει πολλά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και την διαδικασία του εμβολιασμού Covid-19 για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση.