Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Προμηθέας: Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 15 Ιουνίου

Προμηθέας: Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 15 Ιουνίου

Προμηθέας: Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ας λάβουμε ουσιαστική δράση για να κάνουμε πραγματικότητα την καθολική πρόσβαση στην υγεία!

Ο συνολικός αριθμός των αναγκαστικά εκτοπισμένων έχει αυξηθεί σε 120 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία του Μαΐου 2024. Καθώς αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται, πρέπει να εργαστούμε για να διασφαλίσουμε ότι τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων θα γίνονται σεβαστά, θα προστατεύονται και θα εκπληρώνονται.

Κάθε χρόνο, στις 20 Ιουνίου, τιμούμε τη δύναμη, το κουράγιο και την επιμονή εκατομμυρίων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων εστιάζει στην ανάγκη προώθησης λύσεων και ευκαιριών για τους πρόσφυγες να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα τους. Αυτές οι λύσεις περιλαμβάνουν τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να συνεχίσουν τη ζωή τους τόσο με ασφάλεια όσο και με αξιοπρεπή τρόπο.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης όπως η πρόληψη, η διάγνωση, η θεραπεία και η διαχείριση της κατάστασης της υγείας. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην υγεία, είναι καθολικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικής ή άλλης γνώμης, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, ιδιοκτησίας, γέννησης ή άλλης κατάστασης.

Η ιογενής ηπατίτιδα παραμένει μια σημαντική παγκόσμια ανησυχία για την υγεία. Κάθε μέρα, 3500 άνθρωποι πεθαίνουν παγκοσμίως λόγω λοιμώξεων από ηπατίτιδα Β και C. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο ηπατίτιδας Β & C. Ωστόσο, συχνά αντιμετωπίζουν μοναδικά εμπόδια όσον αφορά τον εμβολιασμό, τον έλεγχο και τη θεραπεία. Νομικά και διοικητικά ζητήματα, δυσκολίες επικοινωνίας και πολιτισμικές παρεξηγήσεις μπορούν να εμποδίσουν αποτελεσματικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Οι οικονομικοί φραγμοί, ο φόβος του στιγματισμού και οι διακρίσεις μπορούν επίσης να αποτρέψουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από το να αναζητήσουν εξετάσεις και θεραπεία.

Το πρόγραμμα VH-COMSAVAC, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διευθύνεται από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal), και στο οποίο ο Prometheus είναι βασικός εταίρος, έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Ο κύριος στόχος του έργου είναι η κλιμάκωση των δοκιμών και του εμβολιασμού μεταξύ πληθυσμών μεταναστών και προσφύγων με υψηλή συχνότητα ιογενούς ηπατίτιδας στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία. Αυτή η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με την ημερήσια διάταξη που έχει θέσει η ΕΕ και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για τη μείωση των καρκίνων που σχετίζονται με την ηπατίτιδα Β και C.

Η αύξηση της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων για την κατάσταση της ηπατίτιδας Β και C, η σύνδεση με τη φροντίδα και ο αριθμός των εμβολιασμών κατά της ηπατίτιδας Β θα μειώσει τη θνησιμότητα που σχετίζεται με τον καρκίνο του ήπατος. Επιπλέον, θα παίξει ζωτικό ρόλο στην καλύτερη κατανόηση των πιθανών εξοικονομήσεων που προκύπτουν από την έγκαιρη ανίχνευση της ιογενούς ηπατίτιδας σε κοινοτικά περιβάλλοντα. Αυτό θα οδηγήσει επίσης σε βελτιωμένα μοντέλα διάγνωσης και φροντίδας που βασίζονται στην κοινότητα και, κατά συνέπεια, σε λιγότερους ανθρώπους που υποφέρουν από ηπατική βλάβη και καρκίνο.

Η αναγνώριση της επείγουσας ανάγκης για δίκαιη υγειονομική περίθαλψη μας επιτρέπει να καταργήσουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που σέβεται το δικαίωμα του καθενός στην υγεία. Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ας λάβουμε ουσιαστική δράση για να κάνουμε πραγματικότητα την καθολική πρόσβαση στην υγεία!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεάν ελαστογραφία ήπατος από Δευτέρα 11 έως και Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Αξίζω να Γνωρίζω Plus: Δωρεάν ελαστογραφία ήπατος σε ηλικιωμένους ασθενείς ακριτικών περιοχών

Το Ισραήλ διασώζει 4 ομήρους σε επιδρομή

ΠΟΥ: Ζητά μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα της υγείας στην Συρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Έκκληση για αίμα μέσω του συλλόγου καρκινοπαθών

ΚΕΦΙ: Οι εθελοντές αίματος είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας.

Αιματοκρήτης: Παγκρήτιος σύνδεσμος εθελοντών αιμοδοτών & δωρητών οργάνων

Αιματοκρήτης: Σκοπός, όχι απλά να συγκεντρωθούν μονάδες αίματος, αλλά να γίνουν πρότυπες παρεμβάσεις ώστε οι αιμοδότες να αποκτήσουν τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση να παραμείνουν αιμοδότες για μια ζωή!

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: «Κανείς να μην μείνει στο περιθώριο!» ψήφισμα στην ΕΟΚΕ

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: Το ψήφισμα «Κανείς δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο! Για μια συμμετοχική πολιτική συνοχής χωρίς αποκλεισμούς για τη στήριξη της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

ΕΛΛΟΚ: Από την έρευνα στην πράξη, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις

ΕΛΛΟΚ: Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται πλήρως και ακολουθεί τις κατευθύνσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα αποτελέσει ένα συντονισμένο σχέδιο, βασισμένο σε αυτές.

Close Icon