Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Επικίνδυνη ολιγωρία του υπουργείου Υγείας σε βάρος των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Επικίνδυνη ολιγωρία του υπουργείου Υγείας σε βάρος των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Σε σημερινή της ανακοίνωση με δελτίο τύπου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, επεσήμανε πως το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη "ως τον τελευταίο τροχό της αμάξης", μεταθέτοντας για άλλη μια φορά τον εμβολιασμό τους, σε χρόνο μεταγενέστερο, παρά την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, η οποία τους εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με γνώμονα τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν για νόσηση από τον SARS-CoV-2.

Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (19/03) στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό κ. Άκη Σκέρτσο, ο εμβολιασμός της Ομάδας Β των ευπαθών ομάδων, στην οποία εντάσσονται και οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, θα ξεκινήσει σε χρόνο μεταγενέστερο του προγραμματισθέντος. Συγκεκριμένα, η έναρξη των εμβολιασμών υπολογίζεται μετά από 1,5 μήνα, “παρά τις αρχικές εξαγγελίες στελεχών του υπουργείου Υγείας ότι ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ομάδας θα ξεκινούσε μέσα στον Απρίλη”, επεσήμανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

Η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. κάνει λόγο για σοβαρές αντιφάσεις από μέρος του υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, το Σάββατο 20 Μαρτίου 2021, ερωτώμενος από δημοσιογράφο πρωινής ενημερωτικής εκπομπής για τον χρόνο που θα εμβολιαστεί ο γενικός πληθυσμός, ανέφερε χαρακτηριστικά: «θα ολοκληρώσουμε και τα υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, την Ομάδα Β, και αμέσως μετά είναι ο γενικός πληθυσμός εντός Μαΐου και Ιουνίου».

“Γίνεται πλέον ολοφάνερο ότι όλοι εμείς οι πάσχοντες από Διαβήτη είμαστε για μια ακόμη φορά αόρατοι για το υπουργείο Υγείας και η κατάσταση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την ολιγωρία, την απουσία της απαιτούμενης πρόνοιας και την υιοθέτηση νομοθετικών διατάξεων που βάζουν σε κίνδυνο την υγεία μας και κατ’ επέκταση και την ίδια μας τη ζωή!”, δήλωσε χαρακτηριστικά η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. και προσέθεσε:

“Και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, όταν οι μελέτες δείχνουν ότι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη αντιμετωπίζουν έως και τριπλάσιο κίνδυνο σοβαρής έκβασης της λοίμωξης COVID-19 και αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο διασωλήνωσης και θανάτου σε ποσοστό 60 – 100%! Μέσα σε όλο αυτό το εκρηκτικό τοπίο το οποίο έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας, η ένταξη όλων εμάς των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και η προτεραιοποίησή μας στον εμβολιασμό έναντι της COVID-19 ουσιαστικά μένουν μόνο στα λόγια”. 

“Το υπουργείο Υγείας, όπως αποδεικνύεται μέσα από τις αποφάσεις του, μας κατατάσσει στους τελευταίους και «καταϊδρωμένους» πολίτες που θα τύχουν του εμβολιασμού, ενώ θα έπρεπε να μας έχει δοθεί, ήδη, προτεραιότητα!Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιδείξει επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό, να ενεργήσει υπεύθυνα και να προστατέψει τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας επανακαθορίζοντας τον ταχύτερο εμβολιασμό τους, που θα αποτελέσει την ασπίδα προστασίας τους έναντι του νέου κορωνοϊού και των επικίνδυνων συνεπειών του”, κατέληψε στην σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 24/03 – 3.062 νέα κρούσματα – 67 νεκροί – 699 διασωληνωμένοι

Νέο Site για το Σωματείο ΚΑΛΥΨΩ

Η ΕΣΑμεΑ προειδοποιεί με κινητοποίηση ακόμα και μέσα στις συνθήκες της πανδημίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγρίνιο Εσπερίδα: "Σακχαρώδης Διαβήτης - Ενημέρωση και Διαχείριση"

Αγρίνιο Εσπερίδα: Χτες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου η Εσπερίδα με θέμα: «Σακχαρώδης Διαβήτης: Ενημέρωση και Διαχείριση».

Εθελοντικές αιμοδοσίες και λαμπαδηδρομία στην Κρήτη

Αιμοδοσία: Ο Αιματοκρίτης, ο τοπικός οικοδεσπότης, ενορχηστρώνει αυτή την εκδήλωση σε συντονισμό με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών Αιμοδοτών - ΠΟΣΕΑ, με την αμέριστη υποστήριξη πολλών φορέων, υπηρεσιών και συλλόγων.

ΕΣΑμεΑ: Η συμβολή του Παρατηρητηρίου Θεμάτων Αναπηρίας στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ», συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.