Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Open Door Run 2023: Αγώνας δρόμου για την Πόρτα Ανοιχτή στις 17 Σεπτεμβρίου

Open Door Run 2023: Αγώνας δρόμου για την Πόρτα Ανοιχτή στις 17 Σεπτεμβρίου

Open Door Run 2023: Το πρόγραμμα του Open Door Run περιλαμβάνει αγώνες δρόμου των 10 και 5 χλμ. για τους ενήλικες και των 800μ. για τα παιδιά.

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει για 4η φορά τον φιλανθρωπικό αγώνα OPEN DOOR RUN, σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023. Ο αγώνας OPEN DOOR RUN έχει εξελιχθεί σε θεσμό, καθώς πέρα από την οικονομική υποστήριξη που προσφέρει στο έργο, επιτυγχάνει έναν ακόμα πιο σημαντικό σκοπό: να δώσει στο ευρύτερο κοινό την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά και να γνωρίσει τις απέραντες δυνατότητες των υπέροχων παιδιών.

Τα έσοδα από τον φετινό αγώνα θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος Θεραπευτικής Κολύμβησης. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε κλειστή θερμαινόμενη πισίνα στη Πόρτα Ανοιχτή και εξυπηρετεί κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 70 παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, προσφέροντάς τους κινητική ελευθερία, μυϊκή ενδυνάμωση, αυτοπεποίθηση και απεριόριστη χαρά. Το πρόγραμμα του Open Door Run περιλαμβάνει αγώνες δρόμου των 10 και 5 χλμ. για τους ενήλικες και των 800μ. για τα παιδιά.

 • Μεγάλοι Χορηγοί: Rehab Care, ALPHA BANK
 • Χορηγοί: EFAGROUP, ΒΙΚΟΣ.
 • Υποστηρικτές: DNV ΕΛΛΑΣ, Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ.

 

Την τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρεία MyRace.

Αγώνας δρόμου 10 χλμ.
Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Σημείο εκκίνησης – τερματισμού: Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή, Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη

Ώρα εκκίνησης: 09:00 π.μ.

Απόσταση αγώνα: 10 χλμ.

 • Χρονικό όριο αγώνα: Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1 ώρα και 40 λεπτά. Πέραν του χρόνου αυτού θα κινούνται στη διαδρομή με δική τους ευθύνη.
 • Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
 • Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες: Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.
 • Σταθμοί τροφοδοσίας: Ανά 2,5 χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας με νερό.

Πακέτα συμμετοχής:

Απλό πακέτο: 8 ευρώ
Ενισχυμένο: 15 ευρώ

Το απλό πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:

 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Αναμνηστικό μετάλλιο
 • Γκαρνταρόμπα
 • Υγειονομική κάλυψη
 • Υδροδοσία

 

Το ενισχυμένο πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει:

 • Αναμνηστικό T-Shirt
 • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • Αναμνηστικό μετάλλιο
 • Γκαρνταρόμπα
 • Υγειονομική κάλυψη
 • Υδροδοσία

Παραλαβή πακέτων συμμετοχής: Η παραλαβή του πακέτου συμμετοχής από όλους τους δρομείς θα γίνει το Σάββατο 16/9 12:00 – 16:00 από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αργυρούπολης (Τριπόλεως 6) και την Κυριακή 17/9 από τις 07:30-08:30 στο σημείο της εκκίνησης και έδρα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, Μαρίνου Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη. Δηλώσεις-Εγγραφές: https://www.myrace.gr/event/5640/registrations.html

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Greece Race for the Cure: 1η Οκτωβρίου στο Ζάππειο - Εγγραφές και Εθελοντισμός

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την συμμετοχή στον αγώνα τρεξίματος ενάντια στον καρκίνο του μαστού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πανικάρια Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών - Μάρτιος 2024

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας για το πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

ΕΟΑΚ: Μετά από δύο αναβολές πέρυσι (λόγω του εθνικού πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βράβευσε τη Δευτέρα (19/2) τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-συμμετοχής