Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Μετά την πρόκληση πανικού, ήρθε και το … «επιστημονικό θαύμα»!

Μετά την πρόκληση πανικού, ήρθε και το … «επιστημονικό θαύμα»!

Μετά την πρόκληση πανικού τις τελευταίες 10 μέρες, που έχει προκαλέσει το Υπουργείο Υγείας σε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, εντάσσοντας τη χρόνια και ανίατη αυτή πάθηση στην πρώτη τριάδα των ευπαθών ομάδων, έρχεται στις 18 Μαρτίου με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσίευσαν από κοινού με το Υπουργείο Εσωτερικών, να προκαλέσει πανωλεθρία!

Η επιστημονική ομάδα του υπουργείου Υγείας που στελεχώνεται από κάποιους πραγματικά έγκριτους επιστήμονες, αλλά και, απ’ όσο γίνεται φανερό, όπως θα αποδείξουμε και παρακάτω, και από μερικούς άλλους «τυχαίους», πρότεινε τον όρο «αρρύθμιστος» Σακχαρώδης Διαβήτης, ως προϋπόθεση για την ένταξη των πασχόντων στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Αρχής γενομένης από τον συγκεκριμένο διαχωρισμό του Σακχαρώδη Διαβήτη, οφείλουμε ως το δευτεροβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί τους ανθρώπους που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη στην Ελλάδα, να ενημερώσουμε εκείνους τους επιστήμονες, που πιθανόν δεν έχουν ασχοληθεί και δεν έχουν υποστηρίξει θεραπευτικά έστω και ένα άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη, πως ο Σακχαρώδης Διαβήτης διαχωρίζεται επιστημονικά σε τύπους, σύμφωνα με τα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα και ανάλογα με τη συμπτωματολογία και την κλινική κατάσταση του κάθε πάσχοντα.

Ο θεράπων ιατρός χρησιμοποιεί τους όρους «ρυθμισμένος και αρρύθμιστος» προφορικά με στόχο να συνετίσει τον ασθενή ώστε να πετύχει καλύτερη ευγλυκαιμία.

Ακόμη ένας άγνωστος όρος, για πολλούς «επιστήμονες φωστήρες», που σημαίνει διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα εντός στόχων, τους οποίους έχει θέσει η επιστημονική ομάδα και ο ασθενής. Επιθυμία, λοιπόν, του συνόλου της ομάδας είναι το 75%, των περισσότερων από τις 40.000 διαφορετικές τιμές γλυκόζης αίματος ημερησίως που εναλλάσσονται σε ένα άτομο με Διαβήτη, να είναι εντός στόχου!

giatros 9

Σε καμιά περίπτωση, μέχρι τις 17/03, δεν είχε γίνει διαχωρισμός του Διαβήτη με κριτήριο τη ρύθμισή του και το γεγονός ότι έγινε κάτω από τις υπάρχουσες συγκυρίες, υπό την απειλή του κορωνοϊού, μας προβληματίζει έντονα και μας τρομοκρατεί!

Αναρωτιόμαστε πώς η Πολιτεία δια στόματος «ειδικών επιστημόνων» νομοθετεί τόσο ανεύθυνα και εκθέτει επικίνδυνα η ίδια, όλους εμάς τους πάσχοντες, στον καταστροφικό ιό, τη στιγμή που θα έπρεπε να προτρέχει και να χτίζει τοίχους προστασίας για τις ομάδες υψηλού κινδύνου!

Στην Ελλάδα του 2020 και στην περίοδο της παγκόσμιας αυτής κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του «κορωνοϊού», τη μάστιγα του αιώνα, όπως έχει χαρακτηρίσει τον Σακχαρώδη Διαβήτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), εσείς τον … «ΡΥΘΜΙΣΑΤΕ» με διαφορετικά κριτήρια.

Πρωτοτυπήσατε και το ελληνικό «επιστημονικό θαύμα», σε μια συγκυρία ιδιαίτερα κρίσιμη για τη Δημόσια Υγεία και τις ευπαθείς ομάδες, είναι ο διαχωρισμός των ατόμων με Διαβήτη σε «ρυθμισμένους» και «αρρύθμιστους» ως κριτήριο για την προστασία αυτών των ανθρώπων από την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Επί σειρά ετών η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ενημερώνει με επίσημα δεδομένα που οργανισμοί του κράτους καταγράφουν και μας διαθέτουν, ότι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη αγγίζουν στην Ελλάδα το 1.000.000.

Ήρθατε σήμερα εσείς, στη φοβία σας να μην καταρρεύσει το σύστημα, εξαιτίας της αποχώρησης των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη με άδειες αναρρωτικές ή ειδικού σκοπού, να περάσετε αυθαίρετα ημίμετρα, που δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά,

θέτοντας στον υψηλότερο δυνατό κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Οι καταγγελίες φτάνουν σωρηδόν τις τελευταίες δύο μέρες στην ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ότι άτομα με Διαβήτη που εργάζονται σε Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Δημόσιους και Δημοτικούς φορείς βρίσκονται πλέον στην πρώτη γραμμή επαφής με συνανθρώπους μας διότι ανακαλέστηκαν οι αναρρωτικές άδειές τους γιατί δεν ορίζεται πουθενά ότι είναι «αρρύθμιστοι».

Πώς εξάλλου θα μπορούσε να προβλεφθεί ένας τέτοιος παραλογισμός;

Όπως ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF), «τα άτομα με Διαβήτη, όταν αναπτύσσουν ιογενή λοίμωξη, είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν λόγω διακυμάνσεων των επιπέδων γλυκόζης. Πρώτον, το ανοσοποιητικό σύστημα τίθεται σε κίνδυνο καθιστώντας πιο δύσκολο τον αγώνα κατά του ιού και οδηγώντας πιθανόν σε μεγαλύτερη περίοδο αποκατάστασης και δεύτερον, ο ιός μπορεί και ευδοκιμεί σε περιβάλλον αυξημένης γλυκόζης στο αίμα».

Ένα επιπλέον πραγματικό στοιχείο, που ανακοίνωσε η Ιταλία, είναι πως το 35% των θυμάτων του νέου κορωνοϊού ήταν άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Έχοντας υπόψη τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε πλέον για ποιο λόγο και ο ΕΟΠΥΥ κωφεύει στις επιστολές της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για διευκολύνσεις προς τα άτομα με Διαβήτη σχετικά με τις συνταγές αλλά και την παραλαβή φαρμάκων και αναλωσίμων στο σπίτι, παρόλο που ο ίδιος ο Οργανισμός εντάσσει τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη ανεξαρτήτως ηλικίας στις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες χρειάζονται προστασία δίνοντας οδηγίες προς τους ιατρούς να εκδίδουν επαναλαμβανόμενες συνταγές μέχρι τις 30/6/2020 σε φάρμακα, αναλώσιμα υλικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα ώστε να υπάρξει περιορισμός των μετακινήσεών τους.

Ενημερώνουμε τους υπευθύνους και αρμόδιους του Υπουργείου Υγείας και των υπολοίπων Υπουργείων αλλά και των επιστημονικών επιτροπών, πως η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ αντιλαμβανόμενη την επικινδυνότητα της πανδημίας του κορωνοϊού δε θα προβεί, όπως άλλοτε θα έπραττε, σε μαζικές συναθροίσεις έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Αν δεν προβούν σε τροποποίηση της ΚΥΑ (ΦΕΚ 928 Β’/18-3-20), «παράγραφος 3, 1.3 Άτομα με αρρύθμιστο σακχαρώδη διαβήτη» σε «Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη», αποκλειστικό όρο με τον οποίο πρέπει να χαρακτηρίζουν τη χρόνια αυτή πάθηση, σε οποιοδήποτε από εδώ και πέρα ΦΕΚ ή ΠΝΠ, έως τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020,

θα παροτρύνει όλα τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη πανελλαδικά να προχωρήσουν σε στάση εργασίας για το σύνολο των 8 ωρών εργασίας τους για το χρονικό διάστημα που θα υπάρχει αυτή η «κρίση».

Για όλους εμάς προέχει η υγεία μας και με ατομική και κοινωνική ευθύνη δε θα τη διαπραγματευτούμε με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και όρους!

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κυστική Ίνωση: Σε δημόσια διαβούλευση η συνταξιοδότηση με 15ετία στο Δημόσιο

Διαμαρτυρία Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Συνεργασία Ε.Σ.Α.μεΑ. και Υπουργείου Μεταφορών

Ε.Σ.Α.μεΑ. ανακοινώσεις: Διόδια, τροποποιήσεις ΚΟΚ κλπ συζητήθηκαν στην συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ, Ιωάννη Βαρδακαστάνη Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Υπουργείου Μεταφορών. Σκοπός ήταν η ανάπτυξη στενής συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τα αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ σχετίζονται με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης κινητικότητας των πολιτών με αναπηρία. Συγκεκριμένα, η προσβασιμότητα στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και […]

Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως

Με κεντρικό μήνυμα «Δουλεύει για Σένα!» ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» υλοποιεί νέα ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος ,με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) και την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο […]

Ξεκίνησε η συζήτηση για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε προϊόντα και υπηρεσίες

Συμμετοχή του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) Ιωάννη Βαρδακαστάνη στην Ομάδα Εργασίας για τις απαιτήσεις προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

Κυστική Ίνωση σύλλογος : Διαδικτυακή συνάντηση για ομαλή μετάβαση από το «Trikafta» στο «Kaftrio»

Πρίν λίγες ημέρες  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των εκπροσώπων του Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρη Κοντοπίδη (Επίτιμος Πρόεδρος), Άννας Σπίνου (Προέδρου ΔΣ), Κωνσταντίνας Γιαννάκη, Γιάννη Σπίνου και Γιώργου Σαργιώτη με τους εκπροσώπους της εταιρείας Vertex με θέμα την πρόσφατη έγκριση κυκλοφορίας του «Kaftrio» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) καθώς και τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης για […]

Ε.Λ.Ε.Α.Ν.Α: Οι ρευματοπαθείς βιώνουν την υγειονομική κρίση χωρίς ασφάλεια

Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.): Οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς. Οι ρευματοπαθείς βιώνουν χωρίς ασφάλεια την υγειονομική κρίση είναι το βασικό μήνυμα της Συνέντευξης Τύπου που οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.) . Αφορμή για τη συνέντευξη τύπου αποτέλεσε η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου . Η […]

HIV:De facto ασθενής

Πραγματικές ιστορίες ασθενών: Ο Γιάννης είναι ένας gay άνδρας, η Μαρία είναι χρήστρια ενδοφλέβιων ουσιών και ο Fahim είναι πρόσφυγας. Το κοινό σημείο των τριών, είναι ότι διαγνώσθηκαν με HIV τον Ιούλιο του 2020.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για φροντιστές ατόμων με άνοια

Φροντιστές ατόμων με άνοια: Η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών στηρίζει για χρόνια έμπρακτα τα άτομα με άνοια, τις οικογένειες και τους φροντιστές τους. Αναγνωρίζοντας το φορτίο με το οποίο επωμίζονται οι φροντιστές ατόμων με άνοια – τόσο σωματικό όσο και ψυχολογικό- αλλά και τα πρακτικά θέματα που προκύπτουν από τη φροντίδα, η Εταιρεία Alzheimer Αθηνών έχει […]

Πιο επίκαιρη από ποτέ η Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας λόγω κορωνοϊού

Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου: Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία σήμερα και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) τιμά τους ηλικιωμένους συμμετέχοντας και συμβάλλοντας στην παγκόσμια εκστρατεία με στόχο την προαγωγή της ενεργού και υγιούς γήρανσης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα άτομα τρίτης ηλικίας αποτελούν πλέον το 20% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ενώ, ειδικά στη […]