Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΟΟ: Δράσεις με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων σε ΑμεΑ

ΕΟΟ: Δράσεις με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων σε ΑμεΑ

ΕΟΟ: Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024» που περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων επισκέφθηκαν τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Ελπίδα Ζωής» στη Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024» που περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Με το τέλος της παρουσίασης από τους οδοντιάτρους, προσφέρθηκαν στους ωφελούμενους ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες και προϊόντα στοματικής φροντίδας από την εταιρεία Oral B. Ο Γ. Γραμματέας της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρης Κήττας, δήλωσε:

«Έχουμε προαναγγείλει σειρά δράσεων σε όλη την Ελλάδα με ξεκάθαρη στόχευση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Ο εορτασμός, άλλωστε, του «Έτους Στοματικής Υγείας 2024» αποτελεί την ιδανική συνθήκη για προσφορά σε ΑμεΑ. Ευχαριστούμε θερμά εκ μέρους της Ε.Ο.Ο. τη Διευθύντρια της Σ.Υ.Δ., κ. Μ. Κύρκου, τη Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα για τη συνδρομή της σε όλες τις δράσεις και βέβαια το Δ.Σ. και την Πρόεδρο του Ο.Σ. Ιωαννίνων, κ. Βασιλική Πασιά για την αδιάκοπη παρουσία τους σε όλες τις διοργανώσεις κοινωνικής προσφοράς.»

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων για την ανταπόκρισή τους στη διοργάνωση της επίσκεψής μας στις ΣΥΔ και τη συνδρομή τους στην προσπάθεια της πολιτείας, στο πλαίσιο της ίσης και χωρίς διαχωρισμούς πρόσβασης στην υγεία. Το μήνυμα της καμπάνιας ευαισθητοποίησης για το Έτος Στοματικής Υγείας «Γεια στο στόμα σου!» αναδεικνύει την άρρηκτη σύνδεση της στοματικής με τη γενική υγεία.

Και όταν μιλάμε για άτομα με αναπηρία η φροντίδα των δοντιών είναι ακόμη πιο σημαντική λόγω επιβαρυμένης γενικής υγείας και δύσκολης συνεργασίας με τους οδοντιάτρους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί, ώστε κανείς να μην μείνει μόνος, κανείς να μην μείνει πίσω». Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων εκπροσώπησαν η Πρόεδρος, κ. Βασιλική Πασιά και ο Αντιπρόεδρος, κ. Νίκος Σουτόπουλος.

Η Πρόεδρος, κ. Β. Πασιά, δήλωσε για τη δράση:

«Είναι χαρά μας να συμμετέχουμε σε ενημερωτικές δράσεις στα όρια του Ν. Ιωαννίνων που αφορούν τη στοματική υγεία. Όταν η στόχευση περιλαμβάνει ΑμεΑ, όπως είναι οι ωφελούμενοι στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης των Ιωαννίνων, η συμμετοχή μας θα πρέπει να θεωρείται πάντα δεδομένη. Το αίσθημα της προσφοράς στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού είναι υπέροχο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Ο.Σ. Ιωαννίνων, χρόνια τώρα, πρωτοστατεί σε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Η διευθύντρια της Σ.Υ.Δ, κ. Μαρία Κύρκου, δήλωσε:

«Μία υπέροχη δράση έλαβε χώρα στις Δομές μας την Κυριακή 16/6, η οποία διοργανώθηκε από την Βουλευτή κα Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και την εταιρία ORAL B! Οι εκπρόσωποί τους, χάρισαν στους ωφελούμενους μας ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες τελευταίας τεχνολογίας καθώς και οδοντόκρεμες, εκπαιδεύοντας τους παράλληλα στη χρήση τους αλλά και στη
διαδικασία μιας ολοκληρωμένης στοματικής υγιεινής.

Η δράση αυτή ενθουσίασε τα παιδιά μας και μας συγκίνησε ιδιαίτερα καθώς αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία και αναδεικνύει την έμπρακτη στήριξη όλων των συμμετεχόντων στους ανθρώπους με αναπηρία οι οποίοι διαμένουν σε Δομές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα έρευνα οδηγεί στην αναγέννηση των δοντιών

Όψεις, εμφυτεύματα και βασανιστικός πόνος: οι κίνδυνοι της αισθητικής οδοντιατρικής δεν προκαλούν χαμόγελο

Ρόδι: Φίλος της στοματικής και οδοντικής υγείας

Τι μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θέσεις εργασίας κοινωνικών φροντιστών/στριων στη στέγη του συλλόγου συνδρόμου down Ελλάδος

O Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, λειτουργώντας ως δικαιούχος της Πράξης «Συνέχιση της δράσης Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος» προκηρύσσει 2 θέσεις

Έγκριση του Υπ. Υγείας για την αποζημίωση CGM για ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με ΣΔ τύπου 2

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Θετική έκβαση είχε η συνάντηση με θέμα την αποζημίωση των συστημάτων καταγραφής γλυκόζης (CGM) για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Έκκληση για αίμα μέσω του συλλόγου καρκινοπαθών

ΚΕΦΙ: Οι εθελοντές αίματος είναι ζωτικής σημασίας για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, διαδραματίζοντας ζωτικό ρόλο στη διάσωση ζωών και στη βελτίωση των αποτελεσμάτων υγείας.

Αιματοκρήτης: Παγκρήτιος σύνδεσμος εθελοντών αιμοδοτών & δωρητών οργάνων

Αιματοκρήτης: Σκοπός, όχι απλά να συγκεντρωθούν μονάδες αίματος, αλλά να γίνουν πρότυπες παρεμβάσεις ώστε οι αιμοδότες να αποκτήσουν τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ικανοποίηση να παραμείνουν αιμοδότες για μια ζωή!

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: «Κανείς να μην μείνει στο περιθώριο!» ψήφισμα στην ΕΟΚΕ

Βαρδακαστάνης ΕΣΑμεΑ: Το ψήφισμα «Κανείς δεν πρέπει να μείνει στο περιθώριο! Για μια συμμετοχική πολιτική συνοχής χωρίς αποκλεισμούς για τη στήριξη της κοινωνικής, οικονομικής και εδαφικής συνοχής», παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

ΕΛΛΟΚ: Από την έρευνα στην πράξη, ακολουθώντας τις Ευρωπαϊκές κατευθύνσεις

ΕΛΛΟΚ: Ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Ελλάδα σέβεται πλήρως και ακολουθεί τις κατευθύνσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα αποτελέσει ένα συντονισμένο σχέδιο, βασισμένο σε αυτές.

Close Icon