Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Άλμα Ζωής: Kύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων “Living with and beyond breast cancer”

Άλμα Ζωής: Kύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων “Living with and beyond breast cancer”

Άλμα Ζωής: Στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων δεν είναι άλλος από το να δώσει δύναμη και ελπίδα στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη διάγνωση και θεραπεία και να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης», έχοντας ως γνώμονα τις ανάγκες των ασθενών με ιστορικό Καρκίνου του Μαστού, γνωρίζει τα ερωτήματα που απασχολούν τις γυναίκες που έχουν βιώσει ή βιώνουν την εμπειρία του και φροντίζει να τους παρέχει έγκυρη, σαφή και αξιόπιστη επιστημονική ενημέρωση όπου κι αν βρίσκονται, μέσω του νέου κύκλου Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων “𝐋𝐢𝐯𝐢𝐧𝐠 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐚𝐧𝐝 𝐛𝐞𝐲𝐨𝐧𝐝 𝐛𝐫𝐞𝐚𝐬𝐭 𝐜𝐚𝐧𝐜𝐞𝐫”.

Πρακολουθήστε τα Live στο Facebook του Συλλόγου

Τα διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια πραγματοποιούναται Live μέσω της επίσημης σελίδας του Συλλόγου στο Facebook (https://www.facebook.com/almazoisthessalonikis),

Με ένα κλικ, αξιότιμοι Ιατροί, Επιστημονικοί Συνεργάτες και οι Επαγγελματίες Υγείας του Συλλόγου, θα βρίσκονται στην οθόνη σας για να σας ενημερώσουν και να σας συμβουλέψουν, ενώ θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε σε πραγματικό χρόνο τις δικές σας ερωτήσεις.

Στόχος των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων

Στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων δεν είναι άλλος από το να δώσει δύναμη και ελπίδα στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη διάγνωση και θεραπεία και να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των Σεμιναρίων παρακάτω:

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε το 2008 από γυναίκες που είχαν βιώσει την εμπειρία του καρκίνο του μαστού, με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» που εδρεύει στην Αθήνα.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και συμβουλευτική τόσο των γυναικών που πάσχουν όσο και των μελών των οικογενειών τους. Επιπλέον, συμβάλλει στην απομυθοποίηση του καρκίνου και στην ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας. Η μοναδικότητα του Συλλόγου έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του, το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και οι εθελόντριές του είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού.

Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» είναι συνεχιστής των Προγραμμάτων του Πανελλήνιου Συλλόγου «Άλμα Ζωής». Το επιστημονικό του έργο σχεδιάζεται από τους ειδικούς επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Συλλόγου, εγκρίνεται από Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από 15 έγκριτους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και εποπτεύεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Άλμα Ζωής».

Ο Σύλλογος εφαρμόζει το Διεθνές  Πρόγραμμα στήριξης γυναικών με καρκίνο μαστού Reach to Recovery,  προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Στο Σύλλογο μπορεί να απευθυνθεί δωρεάν, κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού ή μέλος της οικογένειάς της για να ζητήσει την υποστήριξη από το επιστημονικό προσωπικό, για να μιλήσει με μια εκπαιδευμένη εθελόντρια και να πάρει πληροφορίες μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης, ζεστασιάς και αξιοπρέπειας.

Ο Σύλλογος Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης διαθέτει Τράπεζα Αίματος για τα μέλη του, η οποία δημιουργήθηκε το 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος

Άλμα Ζωής: Δωρεάν Γενετική Συμβουλευτική και Ανάλυση για καρκίνο του μαστού

Εκδήλωση για την Ενδοοικογενειακή Βία: Μορφές, Επιπτώσεις, Ενδυνάμωση Γυναικών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: 147 έτη προσφοράς και εθελοντισμού

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκδήλωση-έκθεση στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων του Μετρό Συντάγματος με ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, 31 Μαΐου και 1 Ιουνίου 2024.

ΦΣΘ: Εθελοντική αιμοδοσία 29/5 σε συνεργασία με το νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

ΦΣΘ: Πρόκειται για την 20ή εθελοντική αιμοδοσία του ΦΣΘ η οποία είναι ανοιχτή για τα μέλη του Συλλόγου, τις οικογένειές τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης, αλλά και για φίλους και γνωστούς.

ΕΣΑμεΑ: Ζητείται άμεση λύση στα προβλήματα των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. όλης της χώρας

ΕΣΑμεΑ: Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει αγωνιστεί σκληρά για τη δημιουργία του θεσμού των Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ. και για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του, ακόμη και κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου των μνημονίων.

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τηναίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδαε στο ίδυμα ''Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ''

Άτομα με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας και παραμονής στο ίδρυμα "Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ".

ΚΕΦΙ: Ημερίδα "Δεν καπνίζω .. επιλέγω την ζωή" στις 30 Μαΐου

ΚΕΦΙ: Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών, «Κ.Ε.Φ.Ι.» για 19η συνεχή χρονιά παρουσιάζει το πρόγραμμα τακτικής ενημέρωσης κοινού, φροντιστών, ασθενών σε θέματα πρόληψης και διαχείρισης του καρκίνου.

Close Icon