Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Άλμα Ζωής: Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος

Άλμα Ζωής: Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος

Άλμα Ζωής: Το συμπόσιο, με θέμα «Διεπιστημονική προσέγγιση οιδημάτων», συνέχεια των εκδηλώσεων της ΑΠΛΕΣΟ, αποτελεί ορόσημο στον επιστημονικό κύκλο της Φυσικοθεραπείας και της διαχείρισης των οιδημάτων γενικότερα, στην Ελλάδα.

ADMAN

Π.Σ.Φ. – ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ διοργανώνουν το 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος με θέμα «Διεπιστημονική Προσέγγιση Οιδημάτων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείοRoyal Olympic Hotel στην Αθήνα, αίθουσα «Καλλιρόη». Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τοΣάββατο 19 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Το συμπόσιο, με θέμα «Διεπιστημονική προσέγγιση οιδημάτων», συνέχεια των εκδηλώσεων της ΑΠΛΕΣΟ, αποτελεί ορόσημο στον επιστημονικό κύκλο της Φυσικοθεραπείας και της διαχείρισης των οιδημάτων γενικότερα, στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες της πολιτείας σχετικά με την πανδημία COVID-19 αλλά και με ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση.

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

 • Γενετική προδιάθεση λεμφικών παθήσεων και διάγνωση
 • Δερματικές παθήσεις και λεμφικό σύστημα
 • Φλεβικές παθήσεις και οιδήματα
 • Καρκίνος του μαστού και Λεμφοίδημα
 • Κατευθυντήριες οδηγίες για το λεμφοίδημα
 • Διαδραστική Συζήτηση: Ας μιλήσουμε για το Λεμφοίδημα
 • Ελεύθερες Ανακοινώσεις
 • Λεμφοίδημα& Λιποίδημα. Σύνδεση με την Παχυσαρκία
 • Καρκίνος ουρογεννητικών οργάνων και Λεμφοίδημα
 • Λεμφοίδημα: Ασθενείς και θεραπευτές σήμερα

 

Θέματα Εργαστηρίων:

 • Εφαρμογή Λεμφικού Tape για ασθενείς με οιδήματα
 • Εφαρμογή αυτοπερίδεσης άνω άκρου
 • Εφαρμογή αυτοπερίδεσης κάτω άκρου

 

Δείτε το τελικό πρόγραμμα του Συμποσίου εδώ

Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» στο 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Λεμφοιδήματος

Στο πλαίσιο του Συμποσίου, η κυρία Κατερίνα Χοτζόγλου, Μέλος ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και η κυρία Γεωργία Καλαβρυτινού, Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», θα συμμετέχουν στη διαδραστική συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου με θέμα «Ας μιλήσουμε για το Λεμφοίδημα».

Παρακολούθηση 

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής», 10 μέλη του μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το Συμπόσιο εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, επικοινωνώντας με την κυρία Νάνα Τσαπέλα (693 655 6873), 2μμ-8μμ, έως Πέμπτη 17/3.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://lymphedema-congress.gr/

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

1 στις 3 γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο εμφανίζει λεμφοίδημα στα πόδια

Κέντρα Πόνου για την ανιμετώπιση του χρόνιου πόνου

Εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία για τις γυναίκες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ημερίδα για την Παγκόσμια ημέρα καρκίνου του παγκρέατος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ : Αναζητώντας το φαινομενικά αδύνατο».

Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα «Προστατεύοντας το αύριο»

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων οργάνωσε και πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη με τίτλο: «Προστατεύοντας το αύριο».

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ: Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Δήμο Κομοτηνής

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) θα υλοποιήσει σε έξι πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, αρχής γενομένης από την πόλη της Κομοτηνής, δωρεάν Επιστημονικές Ημερίδες σε πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και στους φροντιστές τους.

Το Νέο Πρόσωπο της Κυστικής Ίνωσης-Ανοιχτό Διαδικτυακό Συνέδριο

Οι νέες εξελίξεις, που καθιστούν σταδιακά την Κυστική Ίνωση από θανατηφόρο νόσο σε διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια, θα παρουσιαστούν στο διαδικτυακό συνέδριο, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, με τίτλο «Το Νέο Πρόσωπο της Κυστικής Ίνωσης», την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, από τις 11.00 έως τις 16.00.