Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

1ο βραβείο έλαβε η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για το παραμύθι «Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ»

1ο βραβείο έλαβε η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για το παραμύθι «Η φίλη μου η  ΝΙΑ.ΡΑ»

1ο βραβείο έλαβε η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α για το παραμύθι «Η φίλη μου η  ΝΙΑ.ΡΑ» στο ετήσιο διεθνές  συνέδριο της EULAR PARE

Το παραμύθι σύμφωνα με όλους τους συλλόγους ασθενών μελών της EULAR PARE πετυχαίνει το στόχο της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης  και της ευαισθητοποίησης των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών για τη Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα.Η συγγραφέας του βιβλίου κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, με απλότητα λόγου και με αφηγηματική γραφή, μας κάνει κοινωνούς των καθημερινών προβλημάτων του παιδιού με Νεανική Αρθρίτιδα και της διαχείρισής της, ευαισθητοποιώντας δασκάλους, γονείς και το ευρύτερο κοινό. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να μεταδώσει σ’ όλους αλλά κυρίως στα παιδιά την αισιοδοξία και την ελπίδα.

Η πρωτότυπα θετική έκβαση, παράλληλα με την καλαίσθητη εικονογράφηση της Μαρίας Κρητικού και του Γιώργου Χρυσανθόπουλου πετυχαίνουν τον στόχο της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης. Η κα Αθανασία Παππά ανέφερε: «8 χρόνια μετά το παραμύθι βραβεύεται στο EULAR PARE στις Βρυξέλλες με την στήριξη και τις προσπάθειες όλης της ομάδας μας. Είναι ένα βιωματικό αφήγημα  θέλοντας να δώσω το πιο αισιόδοξο μήνυμα στο τέλος σ’ όλα τα παιδιά που νοσούν  από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.  Φυσικά όλο το  διάστημα από την έκδοση του και μετά δεν σταματήσαμε να κάνουμε δράσεις και να το μοιράζουμε δωρεάν με σκοπό να μάθουν όλοι ότι αυτά τα νοσήματα αφορούν και παιδιά. Τώρα ήρθε η στιγμή, το παραμύθι να ταξιδέψει και εκτός της χώρας μας καθώς πολλοί σύλλογοι εξέφρασαν την επιθυμία για συνεργασία και μεταφορά του στη δική τους γλώσσα και χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παραμύθι  «Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ» είναι μοναδικό στο είδος του.»

  •  Για το e-poster συνεργάστηκαν οι: Αθανασία Παππά, Άρτεμις Μαργαρίτη και Νίκος Σελέκος. Η παρουσίασή  του στις Βρυξέλλες έγινε από τον Νίκο Σελέκο.
  • Στο συνέδριο η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. συμμετείχε  ενεργά με 3 e-posters, ομιλία  και συντονισμό workshop.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Διαμαρτυρία για το τέλος συνταγογράφησης ανασφάλιστων από ιδιώτες γιατρούς

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Ανησυχία για τη μη συνταγογράφηση από τις ιδιωτικές δομές υγείας για τους ανασφάλιστους

Live Webinar για τη Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα και το ρόλο του γονέα στην αντιμετώπισή της

ΕΛ.Ε.Α.Ν.Α.: Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα

Συμβουλές για καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο 2021-2023

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την χρήση βιο-ομοειδών

ΕΛ.Ε.ΑΝΑ: Ικανοποίηση για τους ρευματοπαθείς και την  διάθεση του Plaquenil

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α : Έγκαιρη πρόσβαση στις νέες βιολογικές θεραπείες

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Στο πλευρό των ανθρώπων με ρευματικά νοσήματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κ.Ε.Φ.Ι. : Οι δράσεις του Προγράμματος «Δικαίωμά μου»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώσε με επιτυχία την Παρουσίαση των δράσεων του Προγράμματος «Δικαίωμά μου» μέσω Διαδικτυακής Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ: Διεκδικώντας τα δικαιώματά μου» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30. Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών επέλεξε να πραγματοποιήσει την Ημερίδα διαδικτυακά, επιθυμώντας έτσι […]

ΕΛΕΑΝΑ :Διαχωρίζει την θέση της για το νομοσχέδιο στην δευτεροβάθμια περίθαλψη

ΕΛΕΑΝΑ : Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα, διαχωρίζει την θέση της από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και την Ένωση Σπάνιων Παθήσεων, και δεν τάσσεται υπέρ των ασθενών δυο ταχυτήτων, που θα δημιουργήσει το νέο νομοσχέδιο !

ZeroStigma:«Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο»

ZeroStigma: Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS που έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε 1η Δεκεμβρίου, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και η βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάδας αναλαμβάνουν από κοινού δράση και πραγματοποιούν δυναμική εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον ιό HIV, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. Πολύτιμος συνεργάτης το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης ‘Checkpoint’.

Ημερίδα για την Παγκόσμια ημέρα καρκίνου του παγκρέατος

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ : Αναζητώντας το φαινομενικά αδύνατο».