Editorial

Διοικητές νοσοκομείων: Μοριοδοτούνται προκλητικά τα πτυχία κατωτέρων σχολών από των πανεπιστημιακών

Διοικητές νοσοκομείων: Μοριοδοτούνται προκλητικά τα πτυχία κατωτέρων σχολών από των πανεπιστημιακών

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους διοικητές νοσοκομείων αποτελεί σκάνδαλο .

Γράψαμε πριν λίγες ημέρες ότι ήταν προκλητική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους διοικητές των ΥΠΕ . Όμως η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους διοικητές νοσοκομείων υπερβαίνει κάθε όριο.

Προκλητική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη διοικητών και υποδιοικητών ΥΠΕ. Επιβεβαίωση του healthweb

 

Εκτός από τις ειδικότητες που γράψαμε που δεν θα είχαν τύχη  σε κανένα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και μοριοδοτούνται προκλητικά έναντι άλλων πανεπιστημιακών σχολών και του ΕΜΠ προστέθηκαν και άλλες:

  • Βιοχημείας, Ακτινοφυσικής , Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, βιοϊατρικές επιστήμες , Οπτικομέτρες ιατρικών εργαστηρίων. Μάθαμε τι ειδικότητες έχουν οι νυν διοικητές ή αυτοί  που θα διοριστούν και είναι του κομματικού σωλήνα χωρίς άλλα προσόντα.

Ευτυχώς δεν συμπεριλαμβάνονται αναλυτικά οι κομμώτριες και τα βουλκανιζατέρ .

Αυτό είναι το επίπεδο των διοικητών που χρεοκόπησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τις παράνομες  τοποθετήσεις τους τα προηγούμενα χρόνια εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και οι οποίοι θα συνεχίσουν να το ταλαιπωρούν και να το χρεοκοπούν περισσότερο μέχρι να καταργηθεί. Είπαμε,  λίγη υπομονή και θα γίνει….

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προκλητική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για διοικητές

Μαύρη γάτα- άσπρη γάτα και τα κριτήρια διοικητών των νοσοκομείων

Tο φάντασμα της Αξιολόγησης των Διοικητών και οι διορισμοί από το «παράθυρο»

Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

Νομιμοποιούνται οι διοικητές νοσοκομείων με το ν/σ για την επιλογή διοικήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η λύση των απογευματινών χειρουργείων δεν φαίνεται να είναι η πιο ρεαλιστική

Πολύς λόγος γίνεται για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων από 1ης Μαρτίου . Συνεχώς ανακύπτουν όμως προβλήματα τα οποία δεν φαίνεται ν’ αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά.

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Ο αριθμός των υποψηφίων διοικητών – υποδιοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο αναμενόταν.Τα « ειδικά» πτυχία που απαιτούσε η πρόσκληση ενδιαφέροντος και η « ειδική» προϋπηρεσία απέτρεψε πάρα πολλούς να δηλώσουν αφού τα εξέλαβαν ως σημάδια για συγκεκριμένους υποψήφιους που θα επανατοποθετηθούν νόμιμα αυτή τη φορά.

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Τελικά μέχρι να ανακοινώσει ο ΕΟΦ τις πωλήσεις των φαρμάκων ( μετά από  3 χρόνια και συνεχή δημοσιεύματα του healthweb) , οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 17,66 % από το 2020 έως το 2023. Δεν μπορούμε να είμαστε όμως και σίγουροι για τα ποσά της φαρμακευτικής δαπάνης αφού αυτά που αναγράφονται είναι λάθος! Ναι, μετά […]

Αληθεύει ότι προϋπολογισμοί είναι χαμηλότεροι των πραγματικών δαπανών στα νοσοκομεία στο τέλος του 2023;

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας ότι τα  νοσοκομεία θα έχουν για πρώτη φορά τους προϋπολογισμούς τους από την αρχή του έτους και με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθεί και το σύστημα υγείας και οι ασθενείς.

Γιατί χρειάζεται ενημέρωση της δομής τελών του ΕΜΑ ;

Ο ΕΜΑ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προστασία και την προώθηση της υγείας των ανθρώπων και των ζώων μέσω της αξιολόγησης και της παρακολούθησης των φαρμάκων . Για να εκπληρώσει την αποστολή του, o οργανισμός χρειάζεται μία υγιή οικονομική βάση για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του. Ωστόσο, η υφιστάμενη δομή των τελών είναι ολοένα και πιο περίπλοκη και δεν αντικατοπτρίζει πλέον τη φύση της εργασίας και τις προκλήσεις που συνεπάγεται

Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

Το προτεινόμενο άρθρο 15 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση εάν ψηφιστεί νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχίζοντας την ιστορία αφού 47 φορές από το 2009 έως σήμερα έχουν νομιμοποιηθεί όλες οι παράνομες προμήθειες και κάποιοι αθώωναν όσους οδηγούσαν σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας.