Editorial

Προκλητική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη διοικητών και υποδιοικητών ΥΠΕ. Επιβεβαίωση του healthweb

Προκλητική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη διοικητών και υποδιοικητών ΥΠΕ. Επιβεβαίωση του healthweb

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του www.healthweb.gr για τις παράνομες τοποθετήσεις των διοικητών των νοσοκομείων , την νομιμοποίηση τους αλλά και την επανατοποθέτηση τους .

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ του www.healthweb.gr για την αξιοκρατική πρόσληψη διοικητών και υποδιοικητών ΥΠΕ και διοικητών των  νοσοκομείων καθώς γράφαμε ότι ‘’ Η ηγεσία του  υπουργείου υγείας μας άκουσε και μας διάβασε στο healthweb.gr. Διάβασε τα άρθρα μας για τις παράνομες τοποθετήσεις των διοικητών των  νοσοκομείων  και αποφάσισε  να τους νομιμοποιήσει  με την ψήφιση του επικείμενου νόμου για τις διοικήσεις νοσοκομείων . ‘’.

Τους προηγούμενους μήνες, λοιπόν , πολλοί υπουργοί διαβεβαίωναν ότι όλα θα έχουν τελειώσει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου αρχές Ιανουαρίου 2024.  Παρ’ όλα αυτά δημοσιεύθηκε μόνο η πρόσκληση ενδιαφέροντος για την κάλυψη διοικητών και υποδιοικητών ΥΠΕ .

Η πρόσκληση αυτή είναι προκλητική γιατί γι’ όλους τους κατόχους πτυχίων πανεπιστημίων και ΕΜΠ θέλει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ή διδακτορικό πλην  κάποιων σχολών που σε άλλους διαγωνισμούς δεν θα είχαν καν το δικαίωμα συμμετοχής. Θεωρούνται ανώτερα πτυχία αυτά των τουριστικών επιχειρήσεων, αγροτικών προϊόντων.

 • Πτυχίο ή δίπλωμα οποιουδήποτε τμήματος Α.Ε.Ι.* ή Τ.Ε.Ι
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού ή Διοίκησης Τεχνολογίας ή Διοίκησης Τουρισμού ή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή Επιχειρησιακής Έρευνας και Στρατηγικής Πωλήσεων (Marketing)
 • Νομικής
 • Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού
 • Περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης
 • Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Α.Ε.Ι.
 • Πτυχίο διοίκησης Κοινωνικών-Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και Οργανώσεων.
 • Διοικητικής Τεχνολογίας ή Διοίκησης Επιχειρήσεων – Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας ή Επιχειρηματικού Σχεδιασμού.
 • Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης ή Τουριστικών Επιχειρήσεων ή Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής ή Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής ή Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών Τ.Ε.Ι.
 • Πτυχίο ή δίπλωμα Βιολογίας ή Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών ή Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής
 • Πτυχίο ή δίπλωμα Φαρμακευτικής

Και μαζί με τους παραπάνω για διοικητές νοσοκομείων μπορούν χωρίς να απαιτούνται άλλα προσόντα οι νομικοί, οι μαίες , οι νοσηλεύτριες, οι οδοντίατροι, οι βιολόγοι, οι φαρμακοποιοί και οι επισκέπτες υγείας!! Μόνο στην Ελλάδα μπαίνουν τέτοιες ειδικότητες και τέτοιοι περιορισμοί. Φαίνεται η  κυβέρνηση κατέγραψε τα πτυχία των σημερινών διοικητών και είδε ότι δυστυχώς μόνο αυτά έχουν . Δεν την ενδιαφέρουν τα προσόντα και η αξιοκρατία αλλά η επιλογή των « ανεπαρκών άριστων » . Με μία φοβερή μεθόδευση μοριοδοτούν τους απόφοιτους του τουρισμού και των αγροτικών προϊόντων και αφαιρούν τα μόρια από τους πτυχιούχους των πολυτεχνικών σχολών και των οικονομικών σχολών αφού όπως αναφέρει η  προκήρυξη ο μεταπτυχιακός  τίτλος  σπουδών,  όπως προβλέπεται ως απαιτούμενο προσόν για την συμμετοχή στην διαδικασία της πρόσκλησης δεν μοριοδοτείται καθ’ σον είναι προϋπόθεση συμμετοχής.

Είναι προφανής η σκοπιμότητα. Να μοριοδοτηθούν οι απόφοιτοι σχολών ΤΕΙ που δεν θα μπορούσαν αλλιώς να διεκδικήσουν μία  θέση διοικητή . Η πρόσκληση όπως είναι γραμμένη αφήνει περιθώριο να επιλέγουν και απόφοιτοι κολεγίων αφού κάνει εκτενή αναφορά σε νόμους και προεδρικά διατάγματα γι΄αυτά , ενώ τους εξαιρεί από την υποχρέωση επισύναψης πράξης για αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας όσων έχουν απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων.

 • Αυτός είναι ο στόχος για την αξιοκρατία και την αναβάθμιση του συστήματος υγείας ; Να διοριστούν όσοι το υποβάθμισαν και το χρεωκόπησαν όλα αυτά τα χρόνια αλλά ήταν τα δικά τους παιδιά ( ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) ;
 • Να επιλέγονται πλέον και απόφοιτοι κολεγίων ;
 • Να υποβαθμίζονται τα πτυχία των ΑΕΙ και του Πολυτεχνείου;

Εάν ναι,  τότε όπως έχουμε γράψει στο healthweb ας κάνουν λίγη υπομονή οι  νυν και τέως χρεωκοπησαντες διοικητές νοσοκομείων. Θα επανατοποθετηθούν με το κάλυμμα της αξιοκρατίας σύντομα. Αλλά όλοι θα ξέρουν ποιοι χρεοκόπησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο. Μόνο να θυμηθούν ότι η υπουργός εσωτερικών σε συνέντευξή της είχε πει  ότι η επιλογή των διοικητών από τους τρεις επικρατέστερους θα γίνεται από τον αρμόδιο υπουργό γιατι  η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη!

 • Αναμένουμε τη διόρθωση των αδικιών αυτής της πρόσκλησης και την επανάληψη τους στην πρόσκληση των Διοικητών. 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νομιμοποιούνται οι διοικητές νοσοκομείων με το ν/σ για την επιλογή διοικήσεων

Επιστρέφει ο  Άδωνις Γεωργιάδης  μετά από 10 χρόνια στο υπουργείο Υγείας

Προκήρυξη με το νέο νόμο επιλογής διοικήσεων - Οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών

Μ.Θεμιστοκλέους -healthweb: Το management του ΕΣΥ θα βρίσκεται υπό την εποπτεία νέου φορέα το 2024

Ομιλία Υπουργού Υγείας για την Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024

Υπουργείο Υγείας - Ζητά εκκαθάριση στις λίστες χειρουργείων των νοσοκομείων του ΕΣΥ μέχρι το τέλος του μήνα

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Νέας Ιωνίας Κωνσταντοπούλειο «Αγ. Όλγα»

Μέσω ΑΣΕΠ η επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η λύση των απογευματινών χειρουργείων δεν φαίνεται να είναι η πιο ρεαλιστική

Πολύς λόγος γίνεται για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων από 1ης Μαρτίου . Συνεχώς ανακύπτουν όμως προβλήματα τα οποία δεν φαίνεται ν’ αντιμετωπίζονται ρεαλιστικά.

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Ο αριθμός των υποψηφίων διοικητών – υποδιοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο αναμενόταν.Τα « ειδικά» πτυχία που απαιτούσε η πρόσκληση ενδιαφέροντος και η « ειδική» προϋπηρεσία απέτρεψε πάρα πολλούς να δηλώσουν αφού τα εξέλαβαν ως σημάδια για συγκεκριμένους υποψήφιους που θα επανατοποθετηθούν νόμιμα αυτή τη φορά.

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Τελικά μέχρι να ανακοινώσει ο ΕΟΦ τις πωλήσεις των φαρμάκων ( μετά από  3 χρόνια και συνεχή δημοσιεύματα του healthweb) , οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 17,66 % από το 2020 έως το 2023. Δεν μπορούμε να είμαστε όμως και σίγουροι για τα ποσά της φαρμακευτικής δαπάνης αφού αυτά που αναγράφονται είναι λάθος! Ναι, μετά […]

Αληθεύει ότι προϋπολογισμοί είναι χαμηλότεροι των πραγματικών δαπανών στα νοσοκομεία στο τέλος του 2023;

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας ότι τα  νοσοκομεία θα έχουν για πρώτη φορά τους προϋπολογισμούς τους από την αρχή του έτους και με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθεί και το σύστημα υγείας και οι ασθενείς.

Γιατί χρειάζεται ενημέρωση της δομής τελών του ΕΜΑ ;

Ο ΕΜΑ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προστασία και την προώθηση της υγείας των ανθρώπων και των ζώων μέσω της αξιολόγησης και της παρακολούθησης των φαρμάκων . Για να εκπληρώσει την αποστολή του, o οργανισμός χρειάζεται μία υγιή οικονομική βάση για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του. Ωστόσο, η υφιστάμενη δομή των τελών είναι ολοένα και πιο περίπλοκη και δεν αντικατοπτρίζει πλέον τη φύση της εργασίας και τις προκλήσεις που συνεπάγεται