Editorial

Αποκάλυψη του healthweb: Παίρνει διδακτορικό ο ΕΟΦ στις απευθείας αναθέσεις

Αποκάλυψη του healthweb: Παίρνει διδακτορικό ο ΕΟΦ στις απευθείας αναθέσεις

Της Νικολέτας Ντάμπου

Για την μόνιμη  κατάσταση των απευθείας αναθέσεων στην Υγεία ,  τόσο στις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων-Διαβάστε εδώ: Ζουν και βασιλεύουν οι απευθείας αναθέσεις για προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία αλλά και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) Διαβάστε εδώ : Οι απευθείας αναθέσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας,  όσο και στο Υπουργείο  Υγείας Διαβάστε εδώ : Οι πανάκριβες απευθείας αναθέσεις του ΥΥΚΑ επιταχύνονται για άγνωστους & γνωστούς λογούς, καθώς και στον  ΕΟΦ -Διαβάστε εδώ περισσότερα :  ΕΟΦ: Με τις γνωστές υψηλές ταχύτητες ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό νέου λογισμικού .Διαβάστε και εδώ :Γιατί ο ΕΟΦ επιλέγει την ακριβότερη λύση για την ανατιμολόγηση Φαρμάκων;  , σας έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές στο www.healthweb.gr αναδεικνύοντας με στοιχεία και λεπτομερώς  το πρόβλημα .   Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ  μας και το πρόβλημα το πόρισμα της  έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις προμήθειες και τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων που παρουσιάστηκε στις διαρκείς Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.  Διαβάστε περισσότερα εδώ : Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία από τις απευθείας αναθέσεις. 

Σήμερα το www.healthweb.gr  σας αποκαλύπτει  ότι παίρνει διδακτορικό ,που είναι και της μόδας , ο ΕΟΦ στις απευθείας αναθέσεις .  Δείχνει να μην ακούει και να μην διαβάζει σχετικά με την διαδικασία των νόμιμων προμηθειών.  Ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε από το καλοκαίρι ότι δεν θα υπάρχει δεύτερη ανατιμολόγηση φαρμάκων  μέσα στο 2018 , κάτι το οποίο επανέλαβε πολλές φορές και ο υπουργός υγείας . Παρόλα αυτά ο ΕΟΦ κατακύρωσε συνοπτικό διαγωνισμό για την ανατιμολόγηση του Νοεμβρίου 2018 στο τέλος του Οκτωβρίου . Διαβάστε εδώ την ΑΠΟΦΑΣΗ .

Σας αποκαλύπτουμε τον λόγο για τον οποίο έκανε αυτόν τον διαγωνισμό .Επειδή ο  εθνικός προμηθευτής του ΕΟΦ  μετά από πάρα πολλά χρόνια είχε χάσει πρόσφατα ένα διαγωνισμό και  για να μην ξανά συμβεί το ίδιο έφτιαξε έναν διαγωνισμό στον οποίο ζητούσε δύο διαφορετικά πράγματα:  Το ένα είναι η ανατιμολόγηση του Νοεμβρίου 2018 και το δεύτερο είναι η ανάπτυξη συστήματος για τον υπολογισμό DDD-Daily Defined Dose ) συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 49.600,0 0 € .

Στο τέλος της απόφασης ο ΕΟΦ  υπογράμμιζε ότι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλουν προσφορά για το σύνολο των τμημάτων που περιλαμβάνονται  στην παρούσα Διακήρυξη.  Για την ανάπτυξη  συστήματος για τον υπολογισμό DDD-Daily Defined Dose ) θα μπορούσαν να προσφέρουν πάρα πολλές εταιρίες γιατί είναι πάρα πολύ κοινό και εύκολο. Ανατιμολόγηση όμως κάνει με απευθείας αναθέσεις μόνο ο εθνικός προμηθευτής του ΕΟΦ .

Ήταν τόσο σίγουροι όλοι για το αποτέλεσμα που σε έναν διαγωνισμό προϋπολογισθείσης δαπάνης 49,600,00 ευρώ ,  υπήρχε ένας μόνο μειοδότης (εθνικός προμηθευτής) ο οποίος δεν έκανε ούτε 1 € έκπτωση στον ΕΟΦ. Η διακήρυξη στην πραγματικότητα περιέγραφε τον εαυτό του και δεν έκανε έκπτωση ούτε 1 € από τα 49,600, 00 ευρώ . Μόνο όταν κάποιος είναι σίγουρος 100% ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος καταθέτει τέτοιες προκλητικές προσφορές .

Σας έχουμε ξαναγράψει για αυτή την σιγουριά που έχουν κάποιοι στον ΕΟΦ και κανείς ΔΕΝ συγκινείται . Διαβάστε  εδώ : ΕΟΦ: Με τις γνωστές υψηλές ταχύτητες ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό νέου λογισμικού . Διαβάστε και εδώ : Γιατί ο ΕΟΦ επιλέγει την ακριβότερη λύση για την ανατιμολόγηση Φαρμάκων;

Τέλος, μιας και θα βγουν τα πορίσματα από την εξεταστική της Βουλής για τις τιμές των φαρμάκων,  να σας υπενθυμίσουμε ότι ο  ‘Εθνικός Προμηθευτής του ΕΟΦ ‘ είναι αυτός που βρίσκει τις τιμές στις βάσεις δεδομένων των άλλων χωρών και ο ΕΟΦ τις αναρτά στο site του. Γι’ αυτό όλοι οι πρόεδροι του ΕΟΦ λένε πόσο χρήσιμος είναι ο Εθνικός Προμηθευτής…  Και όποιος κατάλαβε … κατάλαβε  !!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η λύση των απογευματινών χειρουργείων δεν φαίνεται να είναι η πιο ρεαλιστική

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο  ΕΟΦ ανακοίνωσε τις πωλήσεις των φαρμάκων μετά από 3 χρόνια και τα ποσά είναι λάθος

Τελικά μέχρι να ανακοινώσει ο ΕΟΦ τις πωλήσεις των φαρμάκων ( μετά από  3 χρόνια και συνεχή δημοσιεύματα του healthweb) , οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 17,66 % από το 2020 έως το 2023. Δεν μπορούμε να είμαστε όμως και σίγουροι για τα ποσά της φαρμακευτικής δαπάνης αφού αυτά που αναγράφονται είναι λάθος! Ναι, μετά […]

Αληθεύει ότι προϋπολογισμοί είναι χαμηλότεροι των πραγματικών δαπανών στα νοσοκομεία στο τέλος του 2023;

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας ότι τα  νοσοκομεία θα έχουν για πρώτη φορά τους προϋπολογισμούς τους από την αρχή του έτους και με αυτό τον τρόπο θα ωφεληθεί και το σύστημα υγείας και οι ασθενείς.

Γιατί χρειάζεται ενημέρωση της δομής τελών του ΕΜΑ ;

Ο ΕΜΑ διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην προστασία και την προώθηση της υγείας των ανθρώπων και των ζώων μέσω της αξιολόγησης και της παρακολούθησης των φαρμάκων . Για να εκπληρώσει την αποστολή του, o οργανισμός χρειάζεται μία υγιή οικονομική βάση για να υποστηρίξει τις δραστηριότητες του. Ωστόσο, η υφιστάμενη δομή των τελών είναι ολοένα και πιο περίπλοκη και δεν αντικατοπτρίζει πλέον τη φύση της εργασίας και τις προκλήσεις που συνεπάγεται

Το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των νοσοκομείων

Το προτεινόμενο άρθρο 15 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας που είναι σε διαβούλευση εάν ψηφιστεί νομιμοποιεί όλες τις παράνομες προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων, συνεχίζοντας την ιστορία αφού 47 φορές από το 2009 έως σήμερα έχουν νομιμοποιηθεί όλες οι παράνομες προμήθειες και κάποιοι αθώωναν όσους οδηγούσαν σε χρεοκοπία το σύστημα δημόσιας υγείας.