Editorial

Αποκάλυψη του healthweb: Παίρνει διδακτορικό ο ΕΟΦ στις απευθείας αναθέσεις

Αποκάλυψη του healthweb: Παίρνει διδακτορικό ο ΕΟΦ στις απευθείας αναθέσεις

Της Νικολέτας Ντάμπου

Για την μόνιμη  κατάσταση των απευθείας αναθέσεων στην Υγεία ,  τόσο στις προμήθειες των δημόσιων νοσοκομείων-Διαβάστε εδώ: Ζουν και βασιλεύουν οι απευθείας αναθέσεις για προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία αλλά και στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) Διαβάστε εδώ : Οι απευθείας αναθέσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας,  όσο και στο Υπουργείο  Υγείας Διαβάστε εδώ : Οι πανάκριβες απευθείας αναθέσεις του ΥΥΚΑ επιταχύνονται για άγνωστους & γνωστούς λογούς, καθώς και στον  ΕΟΦ -Διαβάστε εδώ περισσότερα :  ΕΟΦ: Με τις γνωστές υψηλές ταχύτητες ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό νέου λογισμικού .Διαβάστε και εδώ :Γιατί ο ΕΟΦ επιλέγει την ακριβότερη λύση για την ανατιμολόγηση Φαρμάκων;  , σας έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές στο www.healthweb.gr αναδεικνύοντας με στοιχεία και λεπτομερώς  το πρόβλημα .   Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ  μας και το πρόβλημα το πόρισμα της  έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις προμήθειες και τα ληξιπρόθεσμα χρέη των νοσοκομείων που παρουσιάστηκε στις διαρκείς Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.  Διαβάστε περισσότερα εδώ : Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία από τις απευθείας αναθέσεις. 

Σήμερα το www.healthweb.gr  σας αποκαλύπτει  ότι παίρνει διδακτορικό ,που είναι και της μόδας , ο ΕΟΦ στις απευθείας αναθέσεις .  Δείχνει να μην ακούει και να μην διαβάζει σχετικά με την διαδικασία των νόμιμων προμηθειών.  Ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε από το καλοκαίρι ότι δεν θα υπάρχει δεύτερη ανατιμολόγηση φαρμάκων  μέσα στο 2018 , κάτι το οποίο επανέλαβε πολλές φορές και ο υπουργός υγείας . Παρόλα αυτά ο ΕΟΦ κατακύρωσε συνοπτικό διαγωνισμό για την ανατιμολόγηση του Νοεμβρίου 2018 στο τέλος του Οκτωβρίου . Διαβάστε εδώ την ΑΠΟΦΑΣΗ .

Σας αποκαλύπτουμε τον λόγο για τον οποίο έκανε αυτόν τον διαγωνισμό .Επειδή ο  εθνικός προμηθευτής του ΕΟΦ  μετά από πάρα πολλά χρόνια είχε χάσει πρόσφατα ένα διαγωνισμό και  για να μην ξανά συμβεί το ίδιο έφτιαξε έναν διαγωνισμό στον οποίο ζητούσε δύο διαφορετικά πράγματα:  Το ένα είναι η ανατιμολόγηση του Νοεμβρίου 2018 και το δεύτερο είναι η ανάπτυξη συστήματος για τον υπολογισμό DDD-Daily Defined Dose ) συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 49.600,0 0 € .

Στο τέλος της απόφασης ο ΕΟΦ  υπογράμμιζε ότι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να υποβάλουν προσφορά για το σύνολο των τμημάτων που περιλαμβάνονται  στην παρούσα Διακήρυξη.  Για την ανάπτυξη  συστήματος για τον υπολογισμό DDD-Daily Defined Dose ) θα μπορούσαν να προσφέρουν πάρα πολλές εταιρίες γιατί είναι πάρα πολύ κοινό και εύκολο. Ανατιμολόγηση όμως κάνει με απευθείας αναθέσεις μόνο ο εθνικός προμηθευτής του ΕΟΦ .

Ήταν τόσο σίγουροι όλοι για το αποτέλεσμα που σε έναν διαγωνισμό προϋπολογισθείσης δαπάνης 49,600,00 ευρώ ,  υπήρχε ένας μόνο μειοδότης (εθνικός προμηθευτής) ο οποίος δεν έκανε ούτε 1 € έκπτωση στον ΕΟΦ. Η διακήρυξη στην πραγματικότητα περιέγραφε τον εαυτό του και δεν έκανε έκπτωση ούτε 1 € από τα 49,600, 00 ευρώ . Μόνο όταν κάποιος είναι σίγουρος 100% ότι θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος καταθέτει τέτοιες προκλητικές προσφορές .

Σας έχουμε ξαναγράψει για αυτή την σιγουριά που έχουν κάποιοι στον ΕΟΦ και κανείς ΔΕΝ συγκινείται . Διαβάστε  εδώ : ΕΟΦ: Με τις γνωστές υψηλές ταχύτητες ολοκλήρωσε τον διαγωνισμό νέου λογισμικού . Διαβάστε και εδώ : Γιατί ο ΕΟΦ επιλέγει την ακριβότερη λύση για την ανατιμολόγηση Φαρμάκων;

Τέλος, μιας και θα βγουν τα πορίσματα από την εξεταστική της Βουλής για τις τιμές των φαρμάκων,  να σας υπενθυμίσουμε ότι ο  ‘Εθνικός Προμηθευτής του ΕΟΦ ‘ είναι αυτός που βρίσκει τις τιμές στις βάσεις δεδομένων των άλλων χωρών και ο ΕΟΦ τις αναρτά στο site του. Γι’ αυτό όλοι οι πρόεδροι του ΕΟΦ λένε πόσο χρήσιμος είναι ο Εθνικός Προμηθευτής…  Και όποιος κατάλαβε … κατάλαβε  !!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το κόστος των εμβολίων γρίπης και κορωνοϊού που δεν χρησιμοποιήθηκαν;

Ποιος θα πληρώσει την ‘’ταμπακέρα’’ για το Clawback

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.