Πολιτική Υγείας

Hantavirus Τρωκτικά: Το Μίσιγκαν επιβεβαιώνει την πρώτη περίπτωση σε άνθρωπο

Hantavirus Τρωκτικά: Το Μίσιγκαν επιβεβαιώνει την πρώτη περίπτωση σε άνθρωπο

"Χρησιμοποιήστε γάντια από καουτσούκ, λατέξ, βινύλιο ή νιτρίλιο όταν καθαρίζετε περιοχές με προσβολές τρωκτικών, αερίζετε περιοχές για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εργασία και φροντίστε να βρέχετε καλά τις περιοχές με απολυμαντικό ή διάλυμα χλωρίου πριν από τον καθαρισμό."

Hantavirus Τρωκτικά: Η ασθένεια που προκαλείται από αρουραίους επιβεβαιώθηκε σε μια γυναίκα που υπέστη σοβαρή πνευμονική ασθένεια, ανέφεραν αξιωματούχοι. Αξιωματούχοι υγείας του Μίτσιγκαν ανέφεραν τη Δευτέρα το πρώτο επιβεβαιωμένο ανθρώπινο κρούσμα του θανατηφόρου ιού. Η ασθένεια που προκαλείται από αρουραίους, η οποία οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ λένε ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο, μεταδίδεται συνήθως σε ασθενείς όταν αναπνέουν αέρα μολυσμένο με τον ιό μέσω περιττωμάτων τρωκτικών.

Η επιβεβαιωμένη υπόθεση που διερευνήθηκε από κομητειακούς και κρατικούς αξιωματούχους υγείας αφορούσε μια γυναίκα στην κομητεία Washtenaw, που “πρόσφατα νοσηλεύτηκε με σοβαρή πνευμονική ασθένεια από τον Hantavirus του Sin Nombre”, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Μίτσιγκαν. “Το άτομο πιθανότατα εκτέθηκε κατά τον καθαρισμό μιας ακατοίκητης κατοικίας που περιείχε σημάδια ενεργού προσβολής από τρωκτικά.”

Είναι επίσης δυνατό να προσληφθεί ο ιός μέσω ενός τσιμπήματος από μολυσμένο τρωκτικό ή εάν οι άνθρωποι αγγίζουν κάτι που έχει μολυνθεί με ούρα τρωκτικών, περιττώματα ή σάλιο και έπειτα αγγίζουν τη μύτη ή το στόμα τους. Μπορεί επίσης να είναι δυνατό να προσληφθεί ο ιός τρώγοντας τρόφιμα μολυσμένα από μολυσμένα περιττώματα τρωκτικών, ούρα ή σάλιο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Αξιωματούχοι του Michigan εξήγησαν ότι ο hantavirus συνδέθηκε αρχικά με το πνευμονικό σύνδρομο hantavirus σε άρρωστους ασθενείς στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ το 1993, αν και η πρώτη περίπτωση αφορούσε έναν άντρα της Γιούτα το 1959, σύμφωνα με τα CDC.

Οι περισσότερες λοιμώξεις έχουν αναφερθεί σε ενήλικες και εμφανίζονται την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Τα συμπτώματα της νόσου περιλαμβάνουν κόπωση, πυρετό και μυϊκούς πόνους, καθώς και πονοκεφάλους, ζάλη, ρίγη και κοιλιακούς πόνους.

Τα καθυστερημένα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα και δύσπνοια και η ασθένεια έχει ποσοστό θνησιμότητας περίπου 40%.

Αρκετά από τα συμπτώματα μιμούνται τα σημάδια της COVID-19. “Μπορούμε να αποτρέψουμε και να μειώσουμε τον κίνδυνο μόλυνσης από ιούς λαμβάνοντας προφυλάξεις και να είμαστε σε εγρήγορση για την πιθανότητα εμφάνισης αυτής”, είπε σε δήλωσή του ο Δρ Juan Luis Marquez, ιατρικός διευθυντής του Υπουργείου Υγείας της Κομητείας Washtenaw.

“Χρησιμοποιήστε γάντια από καουτσούκ, λατέξ, βινύλιο ή νιτρίλιο όταν καθαρίζετε περιοχές με προσβολές τρωκτικών, αερίζετε περιοχές για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εργασία και φροντίστε να βρέχετε καλά τις περιοχές με απολυμαντικό ή διάλυμα χλωρίου πριν από τον καθαρισμό.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα νόσος επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή

ΗΠΑ:Το πρώτο Κρούσμα Βουβωνικής Πανώλης στο Μίτσιγκαν

Βασικές οδηγίες για το πλύσιμο χεριών των παιδιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευρεία σύσκεψη υπό Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά για το κύμα καύσωνα

Καύσωνας: Ευρεία σύσκεψη για το κύμα καύσωνα και τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων υπό Υπ. Προστασίας του Πολίτη & Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων.

Nίκος Χαρδαλιάς: Ένα βήμα πριν τα τοπικά μέτρα περιορισμού Μύκονος και 'Ιος - Ανησυχία για άλλα 6 νησιά

Nίκος Χαρδαλιάς: Ανησυχία προκαλεί και η επιδημιολογική εικόνα σε Ζάκυνθο, Τήνο, Λευκάδα, Σαντορίνη, Πάρο και Ρόδο, όπου καταγράφεται έντονη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου με σταθερά αυξητικές τάσεις ειδικά το τελευταίο δεκαήμερο. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε προειδοποίηση για τοπικά μέτρα περιορισμού της μεταδοτικότητας στις άνω περιοχές.

Γκίκας Μαγιορκίνης: 5% αύξηση των θανάτων μεσοσταθμικά στην Ευρώπη

Γκίκας Μαγιορκίνης: Στην Ευρώπη, ο αριθμός των θανάτων παρουσιάζει 5% αύξηση μεσοσταθμικά και καταγράφεται μικρή συρρίκνωση στις νέες διαγνώσεις. Σημαντική βελτίωση παρατηρείται στο ΗΒ, την Ολλανδία και τη Δανία, ενώ σημαντική επιδείνωση παρουσιάζουν η Γαλλία και η Ιταλία, ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η διενέργεια self test είναι μέτρο διασφάλισης της δημ. υγείας και όχι μέσο τιμωρίας

Βάνα Παπαευαγγέλου: Η συμβολή των self test στην πρώιμη αναγνώριση κρουσμάτων σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας παραμένει σημαντική, είπε η κα Παπαευαγγέλου. Την εβδομάδα που μας πέρασε συνολικά τα self test αποτέλεσαν το 35% των νέων διαγνώσεων με το ποσοστό να είναι υψηλότερο στο εργατικό δυναμικό, ηλικίες 18-65, όπου τα μισά κρούσματα διαγνώστηκαν μέσω των self test. Η διενέργεια αυτών από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, είναι σημαντικό να κατανοηθεί, πως αποτελεί μέτρο απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και όχι μέσο τιμωρίας, επεσήμανε η καθηγήτρια.

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)».

Γαλλία : O Μακρόν ζητά να σταματήσουν οι διαδηλώσεις κατά των εμβολίων

Γαλλία : Ο Πρόεδρος Μακρόν κάνει έκκληση προς τον Γαλλικό λαό να σταματήσουν οι διαδηλώσεις κατά των εμβολίων και να υπάρξει ομόνοια των πολιτών με μοναδικό τους στόχο την αντιμετώπιση του ιού.