Top News

Επιτυχής εξέταση αίματος για αυτισμό

Επιτυχής εξέταση αίματος για αυτισμό

Οι ερευνητές έχουν δηλώσει επιτυχία με μια εξέταση αίματος για αυτισμό. Αυτή είναι η πρώτη φυσιολογική εξέταση για τον αυτισμό και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η δοκιμή αποδεικνύει υψηλό επίπεδο ακρίβειας μετά τη δεύτερη δοκιμή.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης δοκιμής έρχονται ένα χρόνο μετά την δημοσίευση από τους ερευνητές των αρχικών ευρημάτων στη φυσιολογική τους εξέταση για αυτισμό. Η δεύτερη μελέτη επιβεβαιώνει τα αρχικά ευρήματα: ότι η δοκιμή μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια αν ένα παιδί βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Ο αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή που χαρακτηρίζεται από θέματα με κοινωνική αλληλεπίδραση. Τα ζητήματα εκδηλώνονται επίσης με την επικοινωνία και παρουσιάζονται μέσω επαναλαμβανόμενης συμπεριφοράς. Οι ενδείξεις ότι ένα παιδί βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού τείνουν να προέρχονται από γονικές παρατηρήσεις. Εδώ παρατηρούνται σημάδια κατά τα πρώτα δύο ή τρία χρόνια της ζωής του παιδιού τους.

Η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού είναι ο όρος για ένα σύνολο παρόμοιων συνθηκών, όπως το σύνδρομο Asperger, που επηρεάζουν, με διάφορους τρόπους, την κοινωνική αλληλεπίδραση, επικοινωνία, ενδιαφέροντα και συμπεριφορά ενός ατόμου.

Η νέα έρευνα βασίζεται στη διαλογή δειγμάτων αίματος για μοτίβα σε μεταβολίτες που σχετίζονται με δύο συνδεδεμένες κυτταρικές οδούς (μια σειρά αλληλεπιδράσεων μεταξύ μορίων που ελέγχουν τη λειτουργία των κυττάρων) με υποψία συνδέσμου με διαταραχή φάσματος αυτισμού. Η ανάλυση βασίζεται σε μεγάλες τεχνικές δεδομένων, χρησιμοποιώντας προηγμένους υπολογιστές.

Η έρευνα αφορούσε επίσης τη χρήση ενός ειδικά αναπτυγμένου αλγορίθμου. Με τον έλεγχο των ατόμων που έχουν ήδη διαγνωστεί με αυτισμό, ο αλγόριθμος ήταν σε θέση να μάθει και να βελτιώσει την ικανότητά του να ανιχνεύει παιδιά με αυτισμό μπροστά από τις παρατηρούμενες συμπεριφορές που εμφανίζονται.

Η νέα δοκιμή προέρχεται από το Πολυτεχνείο Rensselaer. Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των δοκιμών, ο καθηγητής Juergen Hahn εξηγεί : «Εξετάσαμε ομάδες παιδιών με ASD ανεξάρτητα από την προηγούμενη μελέτη μας και είχαν παρόμοια επιτυχία. Είμαστε σε θέση να προβλέψουμε με ακρίβεια 88 τοις εκατό εάν τα παιδιά έχουν αυτισμό ».

Δεδομένης της αργής προόδου σε περιοχές με άλλες παρόμοιες προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός τεστ, ο καθηγητής Hahn προσθέτει: «Αυτό είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο».

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Bioengineering & Translational Medicine . Η έρευνα έχει τίτλο “Πολλαπλασιαστικές τεχνικές επιτρέπουν μια βιοχημική ταξινόμηση των παιδιών με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού έναντι των συνήθως αναπτυσσόμενων συνομηλίκων: Μια μελέτη σύγκρισης και επικύρωσης.”

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συγκλονίζει η ανάρτηση νεαρής κοπέλας από το Αφγανιστάν

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]

Ένα βήμα πιο κοντά στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου

Η λειτουργία του εγκεφάλου βασίζεται στις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Για να χαρτογραφήσουν αυτές τις συνδέσεις και να δημιουργήσουν το connectome, το “διάγραμμα καλωδίωσης” ενός εγκεφάλου, οι νευροβιολόγοι συλλαμβάνουν εικόνες του εγκεφάλου με τη βοήθεια τρισδιάστατης ηλεκτρονικής μικροσκοπίας. Μέχρι τώρα, όμως, η χαρτογράφηση μεγαλύτερων περιοχών παρεμποδίστηκε από το γεγονός ότι, ακόμη και με σημαντική […]

Αλγόριθμος “δείχνει” πότε ο ασθενής χρειάζεται αντικαταθλιπτικά

Ερευνητές του McLean Hospital έχουν ολοκληρώσει μια μελέτη που προσπάθησε να καθορίσει ποια άτομα με κατάθλιψη είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην Psychological Medicine οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός στατιστικού αλγορίθμου που εντοπίζει τους ασθενείς που μπορεί να ανταποκριθούν καλύτερα στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα πριν αρχίσουν τη θεραπεία. Ο Christian […]

Oι αλλεργικές αντιδράσεις “ασπίδα” για τον καρκίνο του δέρματος

Τα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, υποδηλώνουν νέα ευρήματα. Η έρευνα, με επικεφαλής το Imperial College του Λονδίνου, αναδεικνύει προηγουμένως άγνωστη δερματική άμυνα – και θα μπορούσε να ανοίξει δρόμους για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο του δέρματος. Η […]